Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, January 29, 2011

Jantina89 woog op het moment van schrijven 70.80 kg (bmi: 25.39).

:dagboekje03:

Wat is er veel veranderd sinds de laatste keer dat ik wat heb geschreven...Zonder een heel lang verhaal op te hangen zal ik kort vertellen wat er nu allemaal veranderd is.

Sinds half januari heb ik een nieuwe (2e)baan. Ik was al werkzaam als gastouder voor +/- 40 uur in de week, verdeeld over 5 na schooltijd en in de avonden. Nu heb ik daarbij nog een baan in een callcenter voor 15 - 20 uur in de week verdeeld over 5 ochtenden. Zoals je zult begrijpen heb ik nu een druk dagritme. Dit heeft er voor gezorgt dat ik vroeger (lees: 7 uur ipv 11 uur)mijn bed uit kom om te werken. Nu heb ik dus gewoon een ontbeid, een lunch en een dinner elke dag weer. Daarvoor sloeg ik het ontbeid over een kwam er savonds laat snacks bij. Hierdoor val ik zonder al te veel moeite dus af.

Door zoveel te werken moest mijn lichaam behoorlijk wennen aan een nieuw dagritme. Eerder lief dit van 11.00 tot 02.00 terwijl ik nu om 22.00 naar bed ga omdat om 07.00 mijn wekker weer gaat. Hierdoor heb ik net als bijna alle mensen tijdelijk een lagere weerstand gehad en daardoor de griep te pakken gehad. Gelukkig is dat nu allemaal voorbij en kan ik met een gerust gevoel de dag door.

Wat het weekend berteft moet er nog wel wat gebeuren. Ik probeer zo goed mogelijk te eten en dat gaat me best wel goed af alleen die la vol lekkers roept me nog regelmatig. Soms kan ik hier nee tegen zeggen maar soms ook niet. (Best wel erg dat ik dit schrijf terwijl ik de 3e bonbon in mijn mond stop... leg ze meteen weg!) Daarom wil ik het weekend meer gaan sporten. Om extra calorieën te verbranden en omdat wet buitenlucht geen kwaad kan!

Een goed eet- en dagritme is een goed begin. Nu stap 2... meer beweging....

:liefs:

January 29, 2011 om 08:50
Hoi Jantina,

Eerst en vooral bedankt voor je steun. Fijn om te horen dat je nog een job hebt en als het goed te combineren is, is dat wel fijn. Ja het is ook goed dat je dan weer wat meer ritme krijgt. In de week als ik werk gaat het ook beter om mij aan mijn eetplan te houden, 3 maaltijden en 3 kleine tussendoortjes. Ik heb vroeger geleerd om dit te doen zo zou je spijsvertering op gang blijven. In het weekend wordt er al wat later ontbeten en dan sla ik meestal wel het tussendoortje in de voormiddag over, ook al omdat het ontbijt in het weekend wat uitgebreider is en anders teveel calorieën. Het is wel moeilijker in het weekend, ik eet samen met zoontje en man en dan is het ook gezelliger, je blijft langer aan tafel zitten en dan is de verleiding ook groter om meer te eten.
Ikzelf ga nu weer 2 x per week oefeningen doen in een warmte cabine, wel zwaar, maar het voelt goed. Wat beweging is inderdaad wel goed. Voor de rest ben ik eigenlijk niet zo'n sporter. Jantina, ik wens je in alle geval veel succes, zowel met je werk en natuurlijk ook wat betreft het afvallen. Doorzetten, he meid. En we gaan allemaal wel eens in de fout op het vlak van voeding, maar je weer herpakken is belangrijk.

Groetjes,
Denise.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan