Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, February 16, 2011

Sarakatzana woog op het moment van schrijven 85.60 kg (bmi: 31.06).

Alles deed vanmorgen mee om me in een stralend humeur te brengen. De weegschaal om te beginnen.Daarna stelde ik vast dat een aantal kleren, die ik al lang niet meer aan kon, nu weer goed passen! Net op tijd voor de lente... Toen ik buiten kwam bleek het inderdaad nogal lenteachtig te zijn. Ik zag verder dat de bolletjes in de tuin aardig opschieten en dat er ook al een irisje bloeit.Er was een mailtje van de Aruba-dochter: met moeder poes en de kittens gaat het goed.

Kortom: mijn ochtend kan niet meer stuk!

Gisteren ben ik ook maar begonnen met het bedraden van mijn bonsai. Misschien moet ik dit even uitleggen... Ik heb sinds een jaar of vijf een flink aantal van deze japanse mini-boompjes. In de winter staan die ,zonder pot, gewoon in de grond en heb ik er geen omkijken naar.
In de lente moeten ze allemaal in een platte schaal gezet worden, in een speciale grondsoort. Daarbij moeten de takken in vorm worden gebracht, d.m.v. aluminium draden. Het doel is nl. om boompjes te creeeren, die mooi gevormd zijn en lijken op oude eerbiedwaardige bomen ( maar dan dus in het klein).

Het is een hele klus om ze een voor een op te potten en te vormen. Hier en daar moeten storende takken worden afgeknipt. Het is ook een nogal pietepeuterig werkje, waar je echt de tijd voor moet nemen. Dat laatste is vaak een probleem, maar als je een paar uur ongestoord aan de boompjes kunt werken, geeft dat een gevoel van rust en harmonie.

Maar eerst ga ik eens even mijn administratie bijwerken en mijn agenda bekijken. Gisteren op puppycursus moesten we het een en ander meenemen...had het opgeschreven, maar was het allemaal vergeten mee te brengen. Stom!
Ik voel me daar toch al de dumbo van het klasje...snap soms helemaal de oefeningen niet, zodat die instructeur me medelijdend aankijkt en het me nog eens uitlegt..

Okee mensen, genoeg gekwebbeld: lieve buddy's en andere afvallers...zet 'm op vandaag!

February 16, 2011 om 12:58
Hoi Hoi,
Ik hoop dat je humeur nog niet stuk is, want uit je dagboek spreekt energie en vrolijkheid.
Leuk dat je zo afvalt. Je grafiek gaat ook alleen maar naar beneden.
succes en een fijne avond
Anneke
February 16, 2011 om 14:28
Dit zijn de mooiste dagen. Van die dagen waarop je intens kunt genieten van simpele dingen. Van die dagen waarop die simpele dingen je raken.
Van die dagen die vooral vaak in de lente voorkomen.

Lekker, gewoon genieten van het mooie weer, een bericht uit Aruba, de krokusjes die uit de grond komen.

Morgen weer zo'n dag.
Onbekend
February 17, 2011 om 01:57
Wat straal jij een positiviteit uit, heerlijk!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan