Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, February 16, 2011

Zauberhaft woog op het moment van schrijven 73.00 kg (bmi: 23.57).

woensdag 16 februari 2011

Ook het AANKOMEN gaat volgens planning!


vervolg op Het kwartje is uiteindelijk dan toch gevallen! (zie onderaan dit dagboek.)

Na een periode van 42 dagen (start 6 januari 71kg) ben ik met een gemiddelde voedingsinname van 2556 kcal per dag 1.2 kg in gewicht toegenomen (nu 72.2kg)! Met een gemiddelde belasting van licht actief, en een totaal aan sport (wandelen) van maar 30 kcal per dag gemiddeld (4x gewandeld in die periode) Dus nauwelijks extra bewogen en zeker niet gesport! En ruim voldoende gegeten! maximaal zelfs een keer 3800kcal!

Het gewicht schommelde door het vasthouden van vocht, wat heel normaal is, tot een maximum van 74kg! Vandaag was de vochtbalans na 6 weken! weer herstelt, het gewicht het laagste, het vetpercentage het laagste, en het vochtpercentage het hoogste! Vandaar dat het nu tijd is om alles opnieuw te berekenen en nieuwe grafieken te plaatsen. Mijn stofwisseling is nu bijgesteld van 7000kcal per kilo lichaamsvet tot 11500kcal, wat ik dus nooit had kunnen vermoeden, maar waar ik natuurlijk wel erg blij mee ben! Ik voel me beter dan ooit, gisterenavond voor het eerst weereens een damwedstrijd na 4 mnd niet gedamd te hebben, en zelfs gewonnen!

Eergisteren heb ik voor het eerst weer eens een wandeling gemaakt van 1 1/2 uur, en het was weer eens een terugblik op vroegere tijden, waarin ik elke week een halve maraton liep, en 2x in de week 7 km! Hoezo verslaafd aan hardlopen.

Wel, voor alles is een tijd, maar ook een tijd om in te zien dat je zeker niet veel hoeft te sporten of te bewegen om af te vallen. Goed en gezond eten, met matig bewegen lijkt me veel belangrijker!

:succes::zauberhaft:

(voor artikel (bron:Lijf en leden (margriet) in eerder dagboek)


Het kwartje is uiteindelijk dan toch gevallen!

Er moet een paar kilo erbij!


Op 6 januari ben ik begonnen aan een nieuw aankomplan i.v.m. een op handen zijnde operatie. De bedoeling is om uiteindelijk weer op 75 kg te komen, omdat gebleken is dat een gewicht van 71.0 kg in mijn huidige lichamelijke toestand ten gevolge van een slecht immuunsysteem, echt te weinig is.

Er is dan geen reserve meer. De laatste keer bij de ziekenhuisopname woog ik door uitdroging nog maar 68.5 kg. En dat is echt gevaarlijk. Hoewel men mij hier herhaaldelijk voor gewaarschuwd heeft (Ilse, mijn kinderen, en familie en bekenden, was het voor mij niet mogelijk om het advies om niet verder af te vallen op te volgen. Ik wilde, of kon niet luisteren. Ik herinner me het stukje over (Der huengerkunstler van Franz Kafka), waarin ik schreef dat het moeilijk voor afvallers was om met afvallen te stoppen, omdat afvallen je een euforisch gevoel geeft, als er weer iets af is!

Ik noemde hen De hongerkunstenaars van deze tijd!

En ook toen had ik mezelf al in gedachten, en wist dat ik er mogelijk ook zo een was.

(ik, maar misschien ook de mens in het algemeen, wordt toch getrokken naar iets waar je bang voor bent, en daar bewust of onbewust toch zelf naar toe stuurt!)

In de laatste brief van de behandelende arts in het ziekenhuis word ik omschreven als >>>een magere man<<<, en dat was toch even schrikken om dat zo even te lezen. Ook met het oog op de herhaalde eerder gedane waarschuwingen, tesamen met wat onze nieuwe medemoderator Jannie (friezin2) schreef in de zauberhaftclub :deschommelclub: naar aanleiding van een topic over >>>bewegen en aankomen<<<, heeft mij doen inzien dat ik dit plan; een paar kilo aankomen; nu ook moet en ga uitvoeren.

Quote
Zaterdag 15 januari 2011 om 22:30 Friezin2

Die derde groep wil niet afvallen, maar aankomen en dat lukt hen niet.

Ik heb een vriendin die heel veel houdt van bewegen. 's morgens doet ze al mee aan de ochtendgymnastiek voor de tv! Ik zet dat altijd uit. Zij komt met gemak aan die 10 uur per week en er ook nog wel overheen. Zij wil niet afvallen, maar aankomen. Maar het is geen eetster. Zij moet "met verstand" genoeg eten. En dat vergeet ze soms gewoon. Bij haar ligt ondervoeding op de loer. Bij ziekte is dat ook al wel eens gebeurd. Die groep bestaat echt en komt met ziekenhuisopnames e.d. in de problemen. (Partiele ondervoeding is in onze maatschappij vooral bij patiënten nog steeds een probleem)
Unquote

Ook bij mij valt het kwartje niet altijd even snel, en is er eerst iets nodig wat dat toch mogelijk maakt!
Dat was dus in mijn geval de ziekenhuisopname, en het topic over bewegen en aankomen, en de reactie van Jannie.

Pas daarna was het mogelijk om even een pas op de plaatst te maken, de knop om te zetten, en de adviezen van Ilse, en alle anderen te volgen.

Kon ik toch maar wat beteren luisteren, zodat ook bij mij in de toekomst het kwartje wat sneller valt!

:zauberhaft:


Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan