Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, February 17, 2011

Jorina woog op het moment van schrijven 69.50 kg (bmi: 24.92).

Hoihoi,

Maar weer een berichtje van mij. Ik verveel me een beetje. Dat heb ik altijd als ik die avond moet werken. Dan zit ik niet echt op mijn gemak ofzo en ben ik me de hele tijd bewust van het feit dat ik straks weer weg moet. Moet om 21u weg om te gaan werken.

Vanavond toch iets anders gegeten als normaal, vriend had enorme zin om friet te gaan eten in de friettent. Hij heeft me overgehaald. Ik heb een klein frietje genomen met satésaus maar heb hem niet helemaal op gegeten. Ik had expres rustig gegeten en goed gekauwd en zat toen snel vol. Ik heb denk ik 4/5 deel op. Eigenlijk was het wel weer eens lekker, was wel weer lang geleden.
Daarna heb ik thuis nog een heel bakje met cherrytomaatjes gegeten, want ik wil altijd wel groente bij mijn avond eten. Ach, voor een keertje kan het best.

Ik heb nu nog maar 1 punt over, maar omdat ik moet werken mag ik van mezelf altijd wat extra op zo'n dag. Ik heb ook pas 11 vrije punten gebruikt deze week dus ik heb nog best wat speling.

Ik ben er na deze weken wel achter dat voor mij het beste is om rond de 20 vrije punten te eten, dus met die wetenschap zou ik er nog zo'n 9 kunnen gebruiken deze week. Vandaag een stuk of 4 en dan heb ik er nog 5 voor het weekend. Lijkt me helemaal prima!

Dit weekend heb ik niet echt iets gepland, ik heb zelfs zaterdag totaal niets staan! Omdat ik in een kroeg werk ben ik bijna elke zaterdag avond weg. Als ik vrij ben heb ik toch vaak wel een feestje, concert of ik ga zelf eens uit. Deze zaterdag wil ik eens helemaal niets doen, gewoon thuis op de bank zitten. Mijn vriend gaat wel naar mijn werk om een bandje te kijken maar ik ga lekker op de bank hangen denk ik. Ook wel eens lekker! Ik verheug me er nu al op haha.

Nou, ik ga eens kijken wat ik even ga doen voor ik weg moet.
Doeidoei!

:jorina:February 17, 2011 om 14:17
Wat ben jij geweldig aan het plannen de laatste tijd zeg! En knap dat je niet je hele patatje hebt opgegeten, dat zou ik niet kunnen hoor! Wat op mijn bord ligt gaat gewoon op als het heel lekker is, haha!

Wat betreft jouw dagindeling: ik vind inderdaad dat je dat zelf moet weten. Ieder mens heeft een ander ritme en de een heeft meer honger tussendoor dan de ander. Mijn collega denkt bij lijnen bijvoorbeeld dat ze zo min mogelijk moet eten en neemt 's ochtends dus ook niks tussendoor: ik zou gek worden haha!

Ik ga trouwens niet al m'n chocolade schrappen hoor, dat zou ik niet kunnen! Wel wil ik leren om ze écht als extraatje te gaan zien, en niet meer als eten dat deel uitmaakt van mijn dagelijkse eetpatroon. Dus de extraatjes worden van de vrije punten gegeten. Ik hoop echt dat deze gouden regels me onder de 80 gaan brengen.. Ik denk het wel, er verbeterd deze week zoveel!

Met carnaval werken lijkt me ook niet echt leuk.. Zelf heb ik het vorig jaar voor het eerst gevierd en vond het echt fantastisch. Inderdaad, iedereen lam, inclusief ik. Zoenen met Jan en alleman: slecht, slecht maar oh zo lollig op dat moment. Wel lekker dat je zoveel fooi vangt, voor jou is carnaval een mooi financieel extraatje! En bovendien lijkt het me niet dat je veel tijd hebt om te eten op zulke drukke dagen.. ;)

En heerlijk even die zaterdag vrij! Puf lekker uit, geniet ervan!

Liefs!
Onbekend
February 17, 2011 om 17:25
Hey meid,

ik zou zeggen: geniet er vooral van van een weekendje niks doen!!!
Kan zo zalig zijn!
Gewoon tv kijken en boeken lezen!
Ideaal!

Veel plezier he!

:ellalouise:
February 18, 2011 om 13:21
Ja het is ook veel leuker om weer écht te gaan genieten van chocolade. En ik geniet ook heel erg van gezond eten, ik vind dingen zoals rookvlees, ei, kwark, fruit en eigenlijk alles wat aangedragen werd als alternatief tussendoortje ook lekker. Ik lust alles, gelukkig ligt daar mijn probleem niet!

Ik ben wel benieuwd waarom je dan geen alcohol meer drinkt. Sinds ik Weight Watchers doe zijn de avonden dat ik heb gedronken op één hand te tellen. Met kerst en met Oud en Nieuw. En één keer 's avonds een wijntje thuis. En eerlijk: ik mis het wel. Maar vooral omdat ik er wat minder geremd van word en mezelf wat zekerder voel tijdens het uitgaan. Ik durf wat meer te flirten en tsja, daar ga je toch ook een beetje voor stappen. Maar ik hou me sterk en vind het voor mezelf wel een goede oefening om ook zonder drank wat zelfverzekerder te leren zijn.

En dat zomerfruit: dat mis ik ook zó erg! Heb wel een tip voor je: diepvriesfruit bij de appie. Daar zitten aardbeien, frambozen, bosbessen enzo allemaal ingevroren in een doosje. Gisteravond een handje op een bord gelegd en in de koelkast gezet, vanochtend magere kwark, magere yoghurt, 20 gram muesli en wat zoetstof erbij en ik had echt een zalig bord vol ontbijt dat ontzettend vulde. De verse aardbeien blijven lekkerder, maar ja, het is zo duur (en milieu-onvriendelijk haha) om ze nu te kopen.
En ohh, meloen! Zó lekker. Ik ben vooral gek op galiameloenen! Vind watermeloen zo... waterig?

Wel chill dat je ondanks een drukke werkweek toch prima thuis kunt eten. Hoe zit dat trouwens met pauzes in een kroeg? Want kan me voorstellen dat het de hele avond eigenlijk druk is en er geen tijd is om even weg te lopen als je achter de bar staat.

Ik vind jouw manier van plannen ook erg goed. Ga het deze week zelf ook zo proberen te doen. Gewoon reserveren die punten en jezelf op bepaalde dagen gewoon verbieden om buiten je dagtotaal te treden met wat lekkers in het vooruitzicht op een andere dag. En daarvoor dan ook maar een beperkt aantal vrije punten reserveren. Goed idee van je!

Liefs!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan