Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, February 17, 2011

Marjan75 woog op het moment van schrijven 80.90 kg (bmi: 24.97).

Hoi!

Vandaag was écht een leuke dag! Ik was zó vrolijk! Ik heb gisternacht ook heel lekker geslapen. Ik lag er om half 11 in, heb tot kwart voor elf weer eens een boek gelezen en viel toen rustig in slaap. Om zeven uur 's ochtends werd ik gewekt door mijn altijd milde Philips wake-up light en ik stond binnen vijf minuten megavrolijk naast mijn bed, denkend: "Vandaag ga ik álles beter doen wat Weight Watchers betreft!" En dat lukte prima en voelt heel goed!

O: Twee LU Vitalu voltarwe met becel light en ham, een gekookt eitje (zonder zout!) en een schaaltje optimel yoghurt.
T: Plakje ontbijtkoek
L: Boterham en twee volkoren knäckebröd met philadelphia light en komkommer, een glas optimel en een sinaasappel.
T: Magere yoghurt met schijfjes banaan
A: Chili con carne.

Het toetje heb ik voor nu bewaard: Ik heb (voor verdikkeme €2,70) aardbeien gekocht. In het kader van "Verwen jezelf". Dus die gaan zo lekker op een beschuitje en die eet ik op met flinke kop kruidenthee. Nu al zin in, maar eerst even douchen!

Ik merk wel dat ik bezorgde reacties kreeg. Ik klonk ook wel een beetje streng voor mezelf gisteren, haha! Wees gerust: Ik ga echt niet al het genot van chocola en andere vette dingen uit m'n leven schrappen. Wel wil ik mezelf weer leren om chocolade als een extraatje te zien in plaats van als dagelijks ritueel. Ik nam iedere avond wel een mars/kitkat chunky mini. Ook al past dat binnen m'n punten, het is niet verantwoord, het verzadigd niet en het doet je verlangen naar meer. Dus eigenlijk maak je het jezelf moeilijk. Dat inzicht kreeg ik gister in de cursus. Als alternatieven werden fruit, kwark, ei met rookvlees, kipfilet of 0 points groentensoep gegeven. Eiwitrijke producten dus. Dat heb ik nu állemaal in
huis en ik wil mezelf dus daarnaar laten grijpen. Ik heb nu nog 3,5 punt over.

Ik voel me véél beter en weet zeker dat ik deze week wél ga knallen! En dat werd tijd!

Liefs!

February 17, 2011 om 14:51
Hoihoi!

Klinkt lekker positief! Goedzo! En het is ook leuk om chocolade nog als extratje te zien en niet iets wat er elke dag bij hoort.

Lekker ook een beschuitje met aardbeien. Wat dat betreft heb ik ook wel echt weer zin in de zomer. Ik ben best een fruit eter, in de winter ook maar in de zomer nóg meer. Aardbeien, kersen.. Elke dag watermeloen, dat koop/eet ik zo ontzettend veel in de zomer. Dat ligt gewoon standaard in de koelkast haha.


Mijn carnavals rooster is best relaxt opzich. Ik mag zelf het rooster mee maken dus dat is fijn. Ik werk op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag elke avond van 21.00 tot sluit (rond 4u + daarna nog poetsen) en daardoor kan ik gewoon normaal, thuis avond eten en hoef ik niet iets te halen. Dat wilde ik graag. Overdag gewoon thuis en rustig en dan savonds werken. Carnaval kan best leuk zijn maar ik drink geen alcohol meer sinds een jaar of 3 en zonder alcohol is het toch anders. Een normale stap avond is nog net zo gezellig zonder alcohol maar met carnaval is het contrast tussen zatte en nuchtere mensen zo duidelijk.

Het plannen gaat idd erg lekker. Ik plan niet elke dag wat ik ga eten hoor, maar wel hoeveel en op welke dagen ik vrije punten wil gebruiken. Dat werkt best fijn. Ook op de dagen dat ik geen vrije punten wil gebruiken is het fijn, dan denk ik: morgen mag ik wel wat vrije punten nemen en dan leef ik daar naar toe (chocolade!) haha.

Nu moet ik me haasten, moet mijn lenzen nog indoen, make up op doen en dan mijn ontbijtkoekje inpakken én nog een boekje uitzoeken om te lezen als het rustig is!

Doei!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan