Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, February 23, 2011

StriveFor woog op het moment van schrijven 74.00 kg (bmi: 22.84).

Vandaag, woensdag 23 februari, las ik het boek 'skinny bitch' uit. Ik had hem al eerder gelezen maar vond het tijd om opnieuw te lezen. Toen ik het anderhalf jaar geleden las, begon ik met de gedachte 'alles om dun te worden' en wilde alle dingen die er in het boek verteld werden, graag overnemen, met als enige doel 'afvallen'.
Vandaag las ik het boek vanuit een heel ander perspectief. Met school zijn we nu bezig met vegetarisme en veganisme, en ik verdiep me altijd graag heel erg in alle onderwerpen die me interesseren. Als het over zoutarm eten gaat, probeer ik dat minimaal een week uit, geen suiker mogen eten, test ik ook, en nu wilde ik dat ook doen met vegetarisme en veganisme.
'gewoon een weekje doen'. Nou maar hoe meer ik me verdiep in de slachthuis praktijken, in de bio-industrie, hoe meer ik te weten kom over alle smerige zaakjes die er plaatsvinden en hoe meer informatie ik vind over smerige stoffen en middelen die in dierlijke producten aanwezig zijn en wat gewoon verzwegen wordt, hoe liever ik over ga op vegetarisch of veganistisch eten.
Daarom heb ik vandaag besloten om te stoppen met vlees eten. Niet voor een week, maar voor altijd. Ik ben me nu ook meer en meer aan het verdiepen in veganisme, en de 'standaart' dingen als zuivel en eieren spreken voor zich dat dat dierlijk is, maar alle verborgen dierlijke producten moet ik nog heel erg leren. Dus de zuivelproducten laat ik sowieso naast me liggen, ik heb net sojaproducten enz. gekocht, erg lekker trouwens!
Eieren blijf ik eten, maar alleen de eieren die ik bij mijn opa en oma vandaan haal. Die voeren de kippen gezond en die dieren lopen over de boerderij te scharrelen tussen alle andere dieren, dus die eieren vind ik geen probleem, ik weet waar ze vandaan komen en wat er in die kippen gestopt wordt.

Vandaag is dus de dag dat ik officieel begin met vegetarisch eten, en voor ik écht veganistisch wil en kan gaan eten, zal ik me eerst nog meer moeten verdiepen in alle verborgen ingrediënten.
Maar van het niet-vlees eten ben ik helemaal overtuigd, ik wil helemaal niks meer te maken hebben met die smerige gemene praktijken in de opfok bedrijven, transport en slachthuizen. Echt niet!

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan