Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, February 23, 2011

Jolijt woog op het moment van schrijven 78.40 kg (bmi: 27.13).

Vandaag hebben we een beetje anders dan anders gewandeld, namelijk met pen en papier in de aanslag.Dat zit zo: één van onze wandelmaatjes is kunstenares heeft een galerie in Eext. De gemeente waar dat plaatsje in ligt, Aa en Hunze, is culturele gemeente van Drenthe dit jaar. Er zijn dus heel veel kunstmanifestaties, en aan alle kunstenaars is gevraagd om ook extra activiteiten te organiseren.
Het leek onze vriendin leuk om een wandeltocht vanuit haar galerie aan te bieden, met als thema de link tussen natuur en cultuur, en ze heeft mij gevraagd om deze route samen te stellen. Ik had thuis al wat voorwerk gedaan, maar natuurlijk moeten er dan ter plekke ook nog wat paadjes verkend worden. Daarom zijn we vandaag de route gaan verkennen, samen met de kunstenares in kwestie. Ik had hier wel eens eerder gelopen, maar niet al te vaak. Dus dat was af en toe graven in het geheugen waar de mooie paadjes waren, en soms een stukje heen en weer lopen of meerdere varianten uitproberen.

Ik denk dat het een leuke gevarieerde route gaat worden, met uitzichten over de hondsrug, kronkelige bospaadjes, een fraai stukje heide mét drentse heideschapen, en een prachtig ven. Uiteraard mag een hunebed ook niet ontbreken. En halverwege kunnen de mensen koffie drinken in het schilderachtige dorpje Anloo, waar je ook nog wat meekrijgt van de sfeer van het beekdal van de Drentsche Aa.
De link met cultuur is makkelijk te leggen : hunebedden, grafheuvels, het esdorpenlandschap, het middeleeuwse kerkje van Anloo. En natuurlijk de galerie! Dus het gaat een route van 15 km worden die je ook kan inkorten tot 7,5 km, met wat achtergrondinfo erbij. Heel leuk om te maken! Gelukkig hoeft het pas in juni klaar te zijn want het wordt topdruk met mijn werk de komende maanden.

En we moeten natuurlijk straks nog een keer gaan lopen, om te zien of de beschrijving klopt.
Vandaag hebben we zo'n 11 à 12 km gelopen (een stukje afgesneden dat ik denk ik wel uit mijn hoofd op papier kan zetten). Ik heb een boel aantekeningen gemaakt, al lopend, met potlood in een schriftje.Vrijwel onleesbaar dus. Vanavond meteen maar in de computer zetten, nu weet ik het nog!

Vanochtend zijn we dus begonnen met koffie in de galerie (nee, géén koekje erbij :knipoog:, en haar schilderijen bewonderd. Daarna zo'n 2.5 uur gelopen, en toen even omkleden en 's middags weer naar een klant.
Ik heb inderdaad geluk dat ik het zo lekker kan combineren. Maar morgen en overmorgen is het weer uit met de pret, dan worden het weer hele computerdagen.

Vanavond een makkie met eten, ik had gister voor 2 dagen gekookt.

Jolijt


Onbekend
February 23, 2011 om 14:25
Als je de route klaar hebt mag je mij een exemplaar mailen. Het lijkt me een schitterende route zoals ik dat nu lees. Toch weer een heel andere omgeving. Het is hier ook mooi maar ja dat zie je elke dag. Ik ben morgen ook de hele dag op kantoor dus kunnen we elkaar de hand geven. Vrijdag heb ik de jongens beloofd om te gaan zwemmen maar zaterdag of zondag wordt er weer gelopen. Natuurlijk loop ik iedere avond mijn ronde wel en gelukkig wordt het al weer iets lichter 's avonds. Maar ik vind het leuk om eens ergens anders te lopen dan het standaard rondje. Fijne avond!
Onbekend
February 23, 2011 om 14:47
Superleuk joh, zo'n combinatie van natuur en cultuur!
En dank je voor het compliment voor mijn foto.
February 23, 2011 om 16:21
Hallo Jolijt,
Leuk dat je in mijn dagboekje kekeken hebt.Ik heb met mijn man ook een cursus Nordic walking gedaan. We zijn niet zo fanatiek als jij hoor!In de vakantie in Duitsland doen we het ook.Ik vind het dan wel fijn en voel me zekerder met de stokken.Vanaf september zijn we samen thuis en dan willen we het weer goed oppakken. Leuk idee om zo'n wandeling te maken.Wel erg lang!:wandelen:Ik woon bij de duinen,daar is het ook heerlijk om te wandelen.
Goed dat je al zoveel afgevallen bent. Ik woog vorig jaar ook 103 kg en dat wil ik ook nooit meer wegen!
Misschien hoor ik nog wat van je!
:groetjes: Lia
February 24, 2011 om 11:48
Hoi Jolijt

Wat ben je toch een bezige bij.
En het klinkt goed hoe je de tocht hebt uitgestippeld.
Leuk zo voor je vriendin.
Prima!

Groet Chris
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan