Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, March 15, 2011

Marjan75 woog op het moment van schrijven 81.40 kg (bmi: 25.12).

Hoi!

Hier is de motivatie ook weer he-le-maal terug. Heb mijn "Amber Albarda bijbel" er nog even bijgepakt en ook de motivatie om voedzame dingen te eten is terug. Dus naar de winkel voor biologische noten-en-zaden-repen (AH puur en eerlijk. 4 points per stuk maar wel heel gezond en zonder rare toevoegingen. Aanrader dus!), fruit, groenten, muesli en biologische pindakaas (ook AH puur en eerlijk en volgens de ingrediëntenlijst ook zonder troep erin. Gewoon pinda's, vet en zout.)

Ik vond nog een mooie (en leerzame, echt, knoop dit in je oren haha) quote in het boek die ik even wilde delen hier:

"Op het moment dat je een snelle snack vol lege calorieën (dus een eierkoek, plak ontbijtkoek of mars oid) consumeert, registreren je hersenen dat er voedsel binnenkomt. Ze wachten vervolgens op de voedingsstoffen, maar die komen niet. Dus geven je hersenen jou een seintje dat je vooral door moet blijven eten. Dit is wat een eetbui is: een tekort aan voedingsstoffen."

Het is zó waar. Als ik witbrood, chips of snoep eet (of een ander product dat zó bewerkt is dat alle gezonde voedingsstoffen eruit zijn) dan heb ik het gevoel dat ik kan blijven eten. Blijkbaar verwachten mijn hersenen vanaf het moment dat ik ga eten dat er voedingsstoffen binnenkomen, zo niet: door blijven eten, anders heb je nog niet genoeg. Gevolg: broek op de vreethaak (zoals Amber het zo mooi zegt) en met een rotgevoel naar bed. Als ik fruit, groenten of iets anders voedzaams (puurs) eet, heb ik veel sneller genoeg. Een goed idee om dit dus in mijn achterhoofd te houden voor de volgende keer dat ik een 'vreetbui' krijg.

Mijn eetlijstje vandaag:

O: Magere kwark+yoghurt, muesli en een banaan
T: Appel + Snelle Jelle minder suiker
L: 4 beschuitjes met halvarine en aardbeien, een boterham met appelstroop en een glas optimel
T: Twee volkoren rijstwafels met appelstroop
A: Groenteburger, opgebakken aardappels en doperwten met worteltjes.

Ziet er al beter uit, maar vanaf nu wil ik wel proberen de snelle jelle en de optimel te laten staan, daar ik merk dat ik van een Snelle Jelle écht meer trek krijg (lees: ik denk vanaf het moment dat 'ie op is "mmm, dat was lekker, zal ik er nog één nemen.. is toch maar 3 punten..";) en omdat ik met m'n gezonde verstand ook wel weet dat Optimel dikke vette troep is met onwijs veel toevoegingen en zoetstoffen, ook al is het maar 1 punt per glas.

Ja, ik ben groot fan van het boek van Amber. Niet zó groot dat ik me helemaal aan haar leefwijze ga aanpassen, maar er zijn zeker een aantal dingen die ik van het boek opgestoken heb die ik wil gaan toepassen in mijn dieet.

Klink ik weer gemotiveerd? Ja hè? Yes! Haha, en dat na zo'n weekend! Vanaf nu is er nog maar één weg voor mij en dat is de weg over die vervelende rothobbel heen in mijn afvalgrafiek. Vanaf nu gaan we alleen nog maar omlaag!

Liefs!

March 15, 2011 om 16:44
heey,

nu ik dit lees dat amber alerba boek heb ik ook. alleen het enige probleem mijn moeder vind het totale bullshit:( dus die wilt dat allemaal niet maken. en ik had eens die koolraabfriet gemaakt en vond ik ook vies haha. Maar misschien dat ik dat ga doen als ik over een half jaar op mezelf ga. Gewoon als levensstijl, gezond kan nooit slecht zijn.
Het cookies dieet werkt op zich wel, daar niet van zijn 150 kcal per koekje en zit alles is beetje als het cambridge dieet. Maar gezond is het zeer zeker niet dus over 2 weken, ofja 11 dagen nog stop ik ermee, en ga ik een gewoon gezond eten dieet doen en dan verder. maar dan zijn de eerste echte kilos eraf:)
Maar je reactie schiet absoluut niet in het verkeerde keelgat hoor:) tis wel een echt crash dieet denk ik. Honger heb ik wel echt niet, maar kan misschien vandaag alleen zijn dus even afwachten wat morgen brengt
March 16, 2011 om 05:03
Hoihoi,

Wat fijn dat je motivatie weer terug lijkt te zijn! Dat heb je ook echt nodig. Je kunt het! Gewoon weer lekker knallen en dan komt het wel goed met jou dalletje.

Die quote van haar klinkt wel logisch, zo voelt het vaak ook. Toch kan ik het niet laten af en toe eens troep te eten. Zoals gisteren die zeebanket. Ik heb er 4 op, dus heb 4 van mijn vrije punten ingeleverd. Maar opzich is dat nog niet zo erg. Vanavond zeker weten geen vrije punten gebruiken en dan is er eigenlijk ook niets aan de hand.

Mijn vriend zingt niet, hij speelt geen gitaar, hij drumt niet.. Wat doet hij dan... Haha, hij is samen met een vriend begonnen met een project waarbij ze voornamelijk synthesizers,drum computers en andere bliep bliep apparaatjes gebruiken. Ik ben nog wel een beetje benieuwd. Het klinkt goed. Maar mijn vriend wil meer experimentele kant op en die vriend meer de dance kant. Dus dat botst soms..

En ondertussen kijk ik met die vriendin van die vriend, zij is dan ook weer een vriendin van mij, een film of we gaan kletsen. Volgende keer willen we eigenlijk shoppen haha.

Oh mn college gaat beginnen.
Ik volg nu college's van de propedeuse omdat ik vorig jaar kunstgeschiedenis' 2e tentamen niet gehaald heb. Ik heb vanmiddag de herkansing, als ik die haal krijg ik eindelijk mijn Propedeuse certificaat dus vind het wel een beetje spannend! Ik moet die nu halen. Ik kan in mei ook nóg eens herkansen maar wil er gewoon van af zijn..

Fijne dag en als ik je niet meer 'spreek', succes op de cursus vanavond!

X
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan