Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, March 17, 2011

GewoonHetty woog op het moment van schrijven 88.40 kg (bmi: 31.70).

Mijn gewicht, mijn lichaam, dit ben ik dus.

Het ging niet goed, althans vind ik. Ik kwam aan, viel af en kwam weer aan.
Veel veranderd in mijn eten heb ik de afgelopen maanden echt niet behalve dat ik mezelf wel een koekje, een chipje, een stukje kaas enzv toe staat. Dat hoort tenslotte ook bij het leven. Maar snaaien zoals snaaien is doe ik al een jaar of wat niet meer.
Ja mijn leef/eet patroon is veranderd en alleen maar ten goede want eten haalt alle verdriet, ellende, vermoeidheid, verveling niet weg. Eten uit gezelligheid is gezellig en fijn maar ook met mate. Dit bevalt me enorm dus geen geklaag van mijn kant daarover.
Dan is het dus wel mega frustrerend als je aankomt en maar niet ziet waar het nu toch van komt.
Het eetdagboek gaf me geen oplossing, zag wel dat ik iets meer vetten gebruikte en dat ik 1800 gemiddelde kcal binnen kreeg maar mijn lichaam neemt daar de helft maar van op dus tja....

Vorige week een noodkreet:belme: richting de dieetiste gedaan en maandag belde ze me even terug dat was al een fijn gesprek waarin ze zei dat ik geen kcal moet tellen omdat ik mezelf dan gek gaat maken dus dat heb ik niet meer gedaan. Let wel op met wat ik naar binnen werk. Vandaag had ik mijn afspraak bij haar.
We hebben alles doorgenomen en kunnen het niet vinden behalve dat ik misschien teveel melk binnen krijg.
Mogelijk is mijn lichaam nu aan het stabiliseren. Dat betekent dus dat dit het is :zelfbeeldn: dat ik mezelf nu echt moet gaan liefhebben en accepteren. Dat ik genoegen moet nemen met dit gewicht en dit maatje, met dit lichaam, met MEZELF!!

Kan ik dat? Doe ik dat al een beetje?
Ik geniet elke dag van het feit dat ik gezond ben, meer kan bewegen, kan fietsen en lopen zonder buiten adem te raken en dus veel meer kan genieten van al het moois buiten.
Al dit moois dat ik niet kon geloven het is me toch echt overkomen. Dr.Feskens had echt gelijk.

Dus moet ik nu wel gaan werken aan het laatste stukje: ik die er echt mag zijn.:wilnietkijken:

Samen met Inge (mijn dieetiste) afgesproken dat we nog wel even gaan kijken hoe het gaat als ik minder melk (chai latte) tot me gaat nemen, meer andere thee smaakjes en evt crystal clear gaat gebruiken, misschien is dat het en dan betekent het dat ik nog wel wat kan afvallen. Achteraf in de auto terug stond ik daar toch niet van te kijken. Ik ben inderdaad dat veel meer gaan drinken 8 glazen max per dag van 200 ml thee met in elk glas ongeveer 10-20 ml hv melk. En tijdens mijn zwangerschappen was ik melk verslaafd tegen over vrijwel nooit melk en kwam ik dus mega aan (1-1,5 kilo per week). Toch moet ik proberen niet teveel hoop te hebben dat dit het is want mijn lichaam bepaalt wat er gebeurt hoeveel ik ook nog wel zou willen dus als ik van deze kleine verandering niet echt afvalt moet ik me er bij neerleggen en zorgen dat het nooit meer meer gewicht wordt:fatzo:.

Het was echt even slikken maar Inge is gelukkig eerlijk en niet iemand die je naar de mond praat. Dat is waar je wat aan hebt. Iemand die je strijd ziet, je angsten en je respecteert. Heb zoveel artsen gehad die alleen maar mijn dikke ik zagen en daardoor echte problemen niet wilde onderzoeken met allerlei vervelende situaties tot gevolg dat dit zo een verademing is.

Ik ben geen mens van hoofd in het zand steken, wel iemand die lang voor zichzelf wegliep uit angst, voor pijn gedaan te worden en gebruikt en altijd anderen wilde helpen omdat ze me dan misschien wel lief vonden.
Dat is over dat is heerlijk maar dat betekent ook dat ik nu echt de drempel over mag en laten zien wie ik ben :cool03:

Ik begin dus bij mijn buddies en voortaan kijk ik met hoofd omhoog en schouders recht de wereld in.

Hallo lieve allemaal,
Ik ben Hetty :genieten:

Onbekend
March 17, 2011 om 12:33
:--(:iloveyoublue:
Onbekend
March 17, 2011 om 13:40
aangenaam kennis te maken Hetty. Je mag er zijn, je bent een kanjer en ik bewonder je!

:gordita1974:
Onbekend
March 18, 2011 om 05:51
Respect voor je openhartigheid!

Veel succes met je voornemen. Hoofd omhoog, schouders recht, jij bent jij op dit moment. En dat is goed! Leef elke dag en geniet....niet pas later als ...
:gelukkigzijn:
Groeten, Linda
March 19, 2011 om 06:01
Hoi Hetty

:01goedgedaan:meisje.
Het is moeilijk je te accepteren zoals je nu bent.Daar heb ik ook moeite mee.
Mijn gewicht schommelt nu tussen 80 en 82 kilo en ik vind het goed.
Wil alleen heel graag mijn buikoverschot kwijt dit is nog een paar kilo en dan ben ik tevreden met Kitty.
Vind het alleen nog steeds een vreemde gewaarwording om die andere slankere Kitty in de spiegel te zien hoe vind jij dat met jou andere zelfde Hetty?
Ik wens je heel veel liefs en succes de komende tijd.
De lente komt er aan en wij mogen gezien worden:babe03:dat was al maar nu helemaal.

Groetjes Kitty:leeuw:
Onbekend
March 22, 2011 om 04:37
Hai Hetty,

Bedankt voor je reactie in mijn dagboekje. Ik heb zelf weer eens wat oude dagboekjes teruggelezen. Ik schrijf niet vaak, het zijn allemaal noodkreten...in theorie weet ik het wel, maar de praktijk is een en al valkuil. Fijn dat jouw lijntje weer naar beneden gaat nu je de melk aan het minderen bent.
En staat je hoofd nog omhoog en de schouders recht?

Groeten, Linda
Onbekend
March 23, 2011 om 07:11
Lieve Hetty,

Dankje voor je lieve woorden, die doen me echt goed. Ik hoop dat het weglaten vd zuivel effect heeft op je gewicht. Moeilijk lijkt me dat als je al zo n lange weg bent gegaan en dan dat laatste deel maar niet wil lukken. Neemt niet weg dat ik je een ware kanjer vind met een geweldige prestatie en een superlief karakter.

Wat heb je trouwens een superfoto staan! Een pittig koppie! Mijn compliment.

:gordita1974:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan