Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, March 21, 2011

Doris123 woog op het moment van schrijven 138.50 kg (bmi: 51.49).


Update 24-3. Morgen heb ik een afspraak bij de huisarts, eens kijken wat hij er van vindt. Krijg momenteel veel reacties, met positieve maar ook met waarschuwende verhalen. Ik ken mezelf, lees me goed in, vorm mijn eigen mening en ga er dan ook voor (of niet dus!).Ik ben me aan het orienteren op een Gastric Bypass operatie. Heb zo lang vastgehouden dat ik niet wilde laten snijden in een gezond lichaam. Ik kan toch zeker zelf ook wel afvallen, bewijs is meerdere malen geleverd. Meerdere malen 10/20/30/35 kg afgevallen met diverse methodes, Weight Watchers, Modifast, Herbalife, maagballon, weet hoe je eet. Elke keer viel ik flink af in 3 tot 12 maanden, maar iedere keer was ik na 2 jaar weer zwaarder dan het startpunt. Ken nu twee vrouwen die na heel lang wikken en wegen de stap gezet hebben. Het gaat goed met ze, geen complicaties en het voelt als een bevrijding voor ze.
Ik lees me nu suf op het internet, wat ik ga doen ?? Eerst heel veel lezen en vragen, dan eens overleggen met de huisarts. En dan zien we wel weer verder.

Onbekend
March 21, 2011 om 19:30
Laat je héél goed voorlichten.Oh ja ik geloof ook dat het met heel veel mensen goed gelukt is maar.....ik maak van heel dichtbij mee(mijn eigen zuster)waar alles fout liep wat er fout kon gaan!!
Geloof me ik ben heel positief ingesteld,maat vond tóch dat je ook deze kant moest weten.mijn zuster is geopereerd in Eindhoven.Ze houd geen eten/drinken binnen,moet veel overgeven....helaas hoorde zij verleden week dat de dokters niets meer kunnen doen voor haar.Géén leuk verhaal,maar ik vond dat je deze kant ook moest weten!
Voor jou wens ik dat het lukt als je eenmaal de keus hebt gemaakt...ik duim voor je!

groetjes Greet(jusept)
March 22, 2011 om 03:17
Hoi Doris,

Dit is wel een heel moeilijke beslissing. Is het echt een verbetering voor je leven?
Daarna kun je nooit meer lekker eten!! Vind je dat het waard?

vervelend dat je wel kunt afvallen maar dat het gewicht er niet afblijft.
Komt jouw gewicht dan niet terug naar zo`n zware operatie?
past jouw lichaam zich dan weer niet aan?

Toen ik 99 kg woog mt 54 heb ik er ook over nagedacht. Nu weeg ik 88 kg mt 50. Ondertussen kan ik geleidelijk steeds meer bewegen. Verder ben ik begonnen met bewust kleinere porties te eten. Kijken of dit me lukt.
1 sneetje brood vind ik al heel weinig laat staan een kwart stukje.
Ik verdeel mijn maaltijden in 6 kleine porties. (1500 kcal)Verder neem ik elke dag een multivitamine.
Mischien ook iets voor jouw als psychische voorbereiding voor de operatie?

Jammer genoeg val ik om de een of andere reden niet af. Ik denk dat het aan de beweging ligt een andere reden heb ik nog steeds niet gevonden.
Andere mensen vallen met de hoeveelheid ik ik eet gigantisch af en ik helaas (haast)niks.

Wat je ook kiest ,ik blijf je steunen zolang je dit leuk vind.

Groetjes appelperzik
Onbekend
March 22, 2011 om 13:23
dit is inderdaad een moeilijke beslissing.
ik heb het zelfde idee als jij,ik laat niet in me snijden om gewicht te verliezen.
ik kan er verder niks over zeggen want ik heb me er nooit in verdiept hoe het in zijn werk ga.
maar ik wens je veel sterkte in je keuze die je gaat maken.

grtjs scoozie

p.s laat je wel goed informeren voor je een beslissing neemt.
March 24, 2011 om 07:29
Hoi Doris,
Wil toch even reageren bij je. Herken zoveel in je verhaal. Ik kan heel goed afvallen alleen is het nooit blijvend. Als alle kilo's die ik ooit afgevallen ben er nu nog af waren dan was ik er niet meer. Ik heb ook heel lang gezegd, in een gezond lichaam laat ik niet snijden. Heb werkelijk alles geprobeerd om af te vallen en ik was er helemaal klaar mee. September vorig jaar mij toch maar op de lijst laten zetten voor een maagverkleining en 1/2 februari was ik aan de beurt. De operatie is bij mij niet in 1 keer goed gegaan (wel bij de 5 andere mensen die in dezelfde periode als ik geopereerd zijn) dus ik moest nog voor een 2de operatie. Maar nu 5 weken later kan ik zeggen dat ik er beslist geen spijt van heb. Ik heb totaal geen honger meer en daardoor ook veel minder zin om te snoepen. De zoete dingen gaan mij steeds meer tegen staan. In het begin nam ik nog weleens een schaaltje vla maar dit vindt ik nu echt te zoet dus neem nu lekker yoghurt.
Denk idd goed na over je beslissing en doe het alleen als je er zelf voor 100% achter staat. Heel veel succes.
Groetjes Trijntje.
March 25, 2011 om 04:06
Hallo Dorus,
De reden dat er bij mij voor een sleeve gekozen is is omdat ik vooral tijdens de maaltijden teveel at. Het zat bij mij niet in de zakken chips en pakken koek. Alleen de chocolade kan ik niet weerstaan maar die hebben we gewoon niet in huis. Nu kan ik dus tijdens de maaltijden niet meer teveel eten en omdat ik geen honger heb, heb ik ook geen behoefte om tussendoor van alles te eten. Maar als je als probleem hebt dat je de hele dag loopt te eten dan kan je beter kiezen voor een gastric bypass waarbij ze een deel van de darmen verwijderen. Wat je zou kunnen doen is naar een info ochtend gaan van de obesitas kliniek. Daar leggen ze heel goed de verschillen uit tussen de operatie's.
Ik ben geopereerd in Beverwijk en in april ga ik het nazorg traject in bij de Obesitas kliniek in Hilversum. Want een operatie lost maar voor een deel het probleem op, tussen de oren moet ook iets veranderen en je moet je leefstijl veranderen en daarin wordt je gedurende 43 weken begeleidt door een psycholoog, diëtiste en bewegingsdeskundige.
Met mijzelf gaat het iedere week beter. Ik ben na de 2de operatie (vandaag 5 weken geleden) heel erg ziek geweest maar knap toch ook weer heel snel op. Heb beslist geen spijt dat ik deze stap gezet heb.
Mocht je nog meer willen weten, vraag maar!
Heel veel succes met je beslissing.
Groetjes Trijntje.
March 31, 2011, gewijzigd door Elizz op March 31, 2011 om 03:17
Ik ga je niet waarschuwen dit is iets wat je zelf moet beslissen maar ik speek uit ervaring....... met een bypass kun je NOG STEEDS aan komen hoor!
kan er over mee praten!
Je kunt nl niet VEEL maar nog wel VAAK eten!

Je maag veranderd dan wel maar wat er tussen je oren zit NIET!

Succes met wat je dan ook beslist.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan