Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, March 25, 2011

Rippedgirl woog op het moment van schrijven 66.40 kg (bmi: 24.39).

Donderdag 31 maart
Nooit als je moe bent en honger hebt boodschappen doen!!!
Gister eerst gewerkt, getraind, en net voor achten nog even bij de AH naar binnen. Daarna nog 25min. naar huis fietsen. Bij thuiskomst gelijk een heel bakje noten van 150g opgegeten. Daarna zat ik vol en heb niet meer gekookt... kortom, niet zo'n goede dag en veel te veel kcal. Maar gelukkig heb ik nog 2 volle dagen om dat goed te maken!

Qua eten dacht ik aan het volgende:
- ontbijt: water, havermout, kwark
- tussendoor: kwark, sinaasappel, kiwi
- lunch: groentesalade
- tussendoor: 2 boterhammen, roomboter, 30+ kaas.
- Diner: Bloemkool
- bedtijd: 250g magere kwark met cacaopoederWoensdag 30 maart
Gister zo'n 1700 kcal. Kort, maar lekker gesport. Ben al wel benieuwd naar mijn gewicht. Denk dat ik die halve kilo wel moet halen deze week.

Voor vandaag ben ik er nog niet helemaal uit. Ik moet nog boodschappen doen en weet niet precies waarmee ik thuis ga komen. Ik hoop dat ze aardbeien hebben. Daarnaast vanavond weinig tijd om te koken. 't word denk ik diepvriesspinazie of zo. Lekker simpel.

Ik kom nu tot 1458 kcal:
- ontbijt: groentesalade (van gister nog..)
- magere kwark met kiwi en sinaasappel.
- weer groentesalade
- 2 broodjes met roomboter, 30+ kaas en veldsla.
- spinazie, 45g cashewnoten, paprika. Of bloemkool.
- Magere kwark

Maar ja, er moet nog iets bij, want ik wil er echt voor waken niet te weinig te eten; dat heeft geen zin en dan ben ik bang dat ik dan juist weer snel trek in slechte dingen krijg en dat is iets wat ik nu helemaal niet heb.


Maandag 28 maart
Vandaag prercies 1900 kcal op. Iets te veel dus! Zeker omdat ik ook niet gesport heb vandaag wat wel dubbel in de planning stond. Heb eigenlijk helemaal niet veel gegeten vandaag, maar overdag al 4 boterhammen gehad, en 's avonds onverwacht bij mijn zus gegeten met rijst en vegetarische loempia en bakje griekse yoghurt na. Dus die koolhydraten tikken dan wel aan, ook al zegt de eetmeter dan ik vandaag goed zat qua verhouding eiwit/koolhydraten/vet en verzadigd vet. Maar goed, ik vind zelf dat ik buiten het avondeten mezelf prima in toom heb gehouden, dus beschouw dit niet persé als mislukte dag. Maar meer als mijn koolhydraatdag (die ik eigenlijk morgen gepland had).

Voor morgen staat dus in ieder geval sporten op het programma, heb er zin in!

Qua eten dacht ik aan het volgende:
- ontbijt: water, havermout,
- tussendoor: kwark, sinaasappel, kiwi
- lunch: groentesalade (zelfde als vandaag)
- tussendoor (voor het sporten): 2 boterhammen, roomboter, 30+ kaas.
- Diner: witlof met wat kaas, kruiden, etc. +50g ongezouten cashewnoten.
- bedtijd: 300g magere kwark met cacaopoeder

Aantal kcal: 1699
Eiwit: 131g
KH: 131g
Vet: 63g

Misschien een beetje veel vet, dus misschien vervang ik de cashewnoten wel door een stuk fruit of zo. Moet kunnen na de training.


Maandag 28 maart
Gister voelde ik me gewoon super! Dit is echt afvallen met minder stress. Verder had ik gewoon lekker gesport (PR gelopen...), in de zon gezeten, genoten van mijn familie. Ik was gewoon blij en gelukkig!
Gewicht is nog even geheim, maar gister weer een redelijk goede dag gehad. Ik kwam uit op zo'n 1600kcal. Is dus eigenlijk net iets te weinig, maar kan er mee door, heb geen honger gehad.

Vandaag weer een lange dag werken, maar heb een super lekkere salade voorbereid, dus 't moet goedkomen.

Planning:
Ontbijt: havermout, water, magere kwark
Tussendoor: 2 boterhammen, roomboter, aardbei
Lunch: salade van allerlei groenten, pompoenpitten, kruiden etc.
Tussendoor: 2 volkoren boterhammen, roomboter, aardbei (of evt. 30+ kaas)
Na de training: sinaasappel
Diner: witlof met wat kaas, kruiden, etc.

's avonds geen kwark, want ik zat al vrij hoog in de eiwitten. Maar als ik honger heb, dan kan ik wel een bakje kwark nemen. Ook hoog in (verzagdigd) vet, maar dat heb je al snel met een paar plakjes kaas, heel irritant!

Totaal: 1652 kcal.
Eiwit: 114g
KH: 151g
Vet: 55g

Ik heb er zin in vandaag! Voel me in ieder geval al beter in mijn vel. Echt snel, na een paar dagen al! Wat een positieve instelling al niet kan doen...


Zondag 27 maart
Eetschema gister ging wel redelijk. Is wel iets anders geworden dan voorzien, maar rond de 1700 kcal, dus ik mag tevreden zijn.

Voor vandaag:
Eetschema vandaag:
- Ontbijt: magere kwark, havermout, water
- Tussendoor: 2 volkoren boterhammen met roomboter en aardbeien.
- Lunch: 2 koppen zelfgemaakte tomatensoep met groenten. 1 volkoren boterham.
- Tussendoor: sinaasappel & 50g cashewnoten
- Diner: Bloemkool, pompoenpitten, beetje kaas, veldsla.
- Tussendoor: magere kwark met cacaopoeder

Totaal kcal: 1666 kcal.
Eiwit: 127g
Koolhydraten: 133g
Vet: 60g (beetje veel)
:spiegeltjespiegeltjeaandewandZaterdag 26 maart

Gewicht vanmorgen: 66,0 kilo.
Doel volgende week (2 april): 65,5 kilo. Moet lukken. Wel spannend om een hele week niet te wegen!

Mijn onderhoud is trouwens 2250 kcal, BMR 1450 kcal. Ik wil tussen de 1700 en 1800 kcal uitkomen per dag, dan zit ik ong. 20% onder mijn onderhoud / 500 kcal eronder. Ik mag dus aardig wat eten!!

Eetschema vandaag:
- Ontbijt: magere kwark, havermout, scheutje sinaasappelsap
- Tussendoor: 1 kiwi, 1 sinaasappel, 15g cashewnoten
- Lunch: 2 koppen zelfgemaakte tomatensoep met groenten, 2 volkoren boterhammen met roomboter en 30+ kaas en veldsla.
- Tussendoor: ?
- Diner: roerbak van ui, 200g verse spinazie, paprika, radijs, kruiden etc. Met een paar gebakken aardappelen in olijfolie.
- Tussendoor: magere kwark

Totaal kcal: 1562 kcal.
Eiwit: 120g
Koolhydraten: 156g
Vet: 41g
Poeh, lastig nog! Ik heb zelfs koolhydraatrijke aardappelen toegevoegd aan mijn schema om aan de kcal te komen! Dat wordt dus een flinke avondmaaltijd! En nog kom ik op een krappe 1600 kcal. Ik zie wel even. Heb er zin in!!


Vrijdag 25 maart
Ik zet een dikke streep onder alles van de afgelopen weken. Het is weer tijd voor een nieuwe start. Op zich heb ik de laatste tijd redelijk gegeten, maar met een paar grote uithalen van zwakke punten. Resultaat is dat ik alleen maar aangekomen ben, en ik al maanden niet ECHT meer afval.

Wat ik nu wil, is op een relaxte manier afvallen. Dat betekent het volgende:
- Morgenochtend ga ik op de weegschaal staan. Dat wordt mijn startgewicht.
- De komende vier weken wordt de zaterdagmorgen mijn weegmoment, en niet tussendoor wegen.
- Doel per week wordt een halve kilo minder dan de week ervoor.

Qua voeding:
- Meer variatie. Ik moet bijv. meerdere alternatieven bedenken voor het ontbijt. Nu eet ik elke morgen hetzelfde.
- Elke morgen schrijf ik precies op wat ik die dag ga eten. Dan kan ik gelijk het aantal kcal uitrekenen en evt. bijschaven.
- Normaal met avondeten eet ik geen koolhydraten, maar wil 1x per week een stevige koolhydraatrijke maaltijd maken (als soort van refeed / cheatmaaltijd) van bijvoorbeeld volkoren macaroni, aardappelen, lasagne, volkoren wraps etc.
- Kaas / noten / brood eet ik wel, maar ik zorg voor 30+ kaas, volkoren brood en ongezouten noten. De noten doe ik gelijk als ik het gekocht heb in zakjes van circa 50 gram. Dan kan ik per dag 1 zakje nootjes eten. Probleem is namelijk dat als de verpakking eenmaal open is, ik dan alles in één keer opeet en dan heb je er zomaar 1200 kcal bij..
- Er echt op letten dat ik voldoende water drink.

Doel van dit alles:
- Ik wil af van die schommelingen tussen de 64,5 en 67 kilo die ik al echt maanden heb. Dus minder schommelen en op een rustige, gelijkmatige manier mijn gewicht naar beneden krijgen.
- Ik wil ook wat relaxter zijn in mijn afvallen. Dus niet meer 2 weken uithongeren en 2 kilo afvallen, en dan vervolgens weer meer gaan eten en 2,5 kilo bijkomen. Als ik een gezond voedingspatroon heb en veel beweeg, dan MOET er toch iets gebeuren?
- Ik kan vaak alleen maar aan eten denken. Ren veel te vaak tussendoor naar de supermarkt wat niet goed voor me is. Moet gewoon van tevoren goed plannen en dan max. 2x per week boodschappen doen.

Maar goed, morgenochtend dus wegen. Ik ga jullie goed op de hoogte houden over mijn vorderingen!!

Onbekend
March 25, 2011 om 03:15
Ik doe met je mee!!! Hier is het de afgelopen weken ook niet super gegaan. Eigen schuld hoor, ik snoep teveel tussendoor. Ik wil er echt beter uit zien, dus dan moet ik er gewoon wat aan doen!
Eigenlijk alles wat je daar schrijft, klinkt mij heel goed in de oren. Zo wil ik het ook doen. Al eet ik dan niet veel noten, ik eet gewoon vlees/vis/kip (maar ik moet wel op de groote van de porties letten).

Bij deze bedankt voor de motivatie, want die was een beetje gezakt, maar door dit dagboekberichtje, wil ik er ook weer tegenaan gaan!

Succes en ben benieuwd naar je vorderingen!

Groetjes, Karin
March 25, 2011 om 17:13
Hey klinkt goed meid!

Het verreist alleen veel discipline!

Ik heb ook een goede start gemaakt vandaag en tot dusver heel netjes aan alles gehouden.. zelfs een record met hardlopen!

Ik ga weer knallen, are you in ;)?

Wat voor mij helpt is calorieën tellen. Ik pak als ik voor mijzelf 1 handje noten heb ingepland altijd meer! Als ik mijn schema al heb vest gesteld en ik niet meer dan 20 g kan eten dan helpt mij dat heel erg om ook echt niet meer te nemen omdat dan mijn doelen in gevaar komen.

Fijn weekend!
Onbekend
March 28, 2011 om 04:14
Hé geweldig dat het zo goed bij je gaat. Zaterdag had ik een vreselijke offday. Ik had de hele dag trek...snap er niets van...anyway heb dus meer gegeten als wat goed voor me is. Zondags vul ik nooit mijn eetdagboek in. Er moet toch een dag blijven dat ik een beetje kan zondigen (al let ik nog steeds op, wat ik eet hoor!). Gisteren was een beetje lastig, want gistermorgen waren eerst mijn mans moeder, samen met zijn tante op bezoek. Druk in de keuken geweest om te koken. Mijn lunch heb ik aardig goed gedaan, veel groenten en een stukje kip. Het diner was lastiger. We hadden 7 vrienden over de vloer. Pfff ben wel lekker druk geweest in de keuken, voordeel daarvan was dan weer, dat ik zo druk was, dat ik bijna geen trek had. Uiteindelijk wat groenten gehad, en kip en vis. Qua hoeveelheden teveel, maar niet supervet. Echter heb ik wel een paar margarita's achterover gewerkt.
Vanochtend in ieder geval genoeg beweging, eerst het huis eens aan kant maken...heb nog strijk liggen en alvast eten voor vanavond voorbereiden. Dan komen er nog een paar vrienden eten (gelukkig nu maar 3!). Vanmiddag ook nog naar een vriendin, dus ben druk zat. Ik ga mijn dagboekje nog wel even bijwerken, maar dat wordt morgen, ook mijn eetdagboek (schrijf het nl op). Moet nog veel doen in weinig tijd....
Ondanks dat ik zaterdag een offday had, voel ik me wel goed! Gaat vast goed komen de aankomende dagen!

Wat het weer betreft...je zult jaloers zijn. Het is hier, met een paar uitzonderingen, al gauw elke dag 20 graden. Lekker zonnetje erbij. Heb inmiddels al regelmatig op het buiten op het terras gezeten met een lekkere bak koffie, of geluncht!

Keep u updated!

Succes!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan