Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, April 3, 2011

Jolijt woog op het moment van schrijven 78.00 kg (bmi: 26.99).

In een poging extra gezond te doen heb ik - wetend dat ik 's morgens vroeg niet met 4 soorten groente en een sapcentrifuge ga staan pielen - een fles gemengd groentensap in de natuurwinkel gekocht. Bevat bieten, wortel, selderij en nog veel meer. Vanmorgen dus vol verwachting een glas ingeschonken. Het smaakt, tsja.... gezond. Om het maar positief te houden. En je gaat er erg raar van plassen :)

Maar of het nu aan het sapje lag of niet, ik bruiste wel van de energie. Het weer viel reuze mee vandaag, het was bewolkt maar windstil. En dus heb ik vandaag in de tuin gewerkt. Nee, dit keer niet zoals gisteren met de handjes in de aarde, maar op het terras achter de laptop. Met een dikke trui aan was het goed uit te houden. Kijk, en dan heb ik het mooiste beroep van de wereld. Lekker een jaarverslag maken met uitzicht op de forsythia en alle voorjaarsbloemen, met een constant vogelconcert op de achtergrond. Zo is het helemaal geen straf, een zondag werken!
Tegen de avond heb ik, voor de broodnodige beweging, nog even een rondje van ruim 21 km gefietst. Onderweg nog even een envelop bij een klant afgeleverd (maar ik zal het niet als werkuur tellen hoor :) ). Daarom dit keer niet het bos in maar de open veengebieden. Met dat windstille weer is dat heel goed te doen. Dit keer geen reeën gezien, wel een haas en een buizerd. Fietsen is toch ook wel weer leuk, al blijf ik een wandelaar!

Vanavond staat er een soort chili con carne op het menu maar dan met adukibonen (met nóg gezondere eiwitten. Salade van komkommer en radijs erbij. Lekker!

Jolijt

Jolijt

Onbekend
April 4, 2011 om 06:52
Ik ben wel meer van het fietsen als van het wandelen; dat komt ook door lichamelijke klachten, maar ik heb ook het idee dat ik op de fiets meer zie, omdat je dan langere afstanden af kunt leggen. Al zie je lopend natuurlijk weer meer kleinere dingen. Ach, elk nadeel heb se voordeel toch?
Gisteren was het wonder boven wonder beter weer dan ik verwacht had en hebben we met het bezoek toch lekker buiten gezeten!
Goede week!
April 4, 2011 om 13:06
:hi: Jolijt,

Wat een toeval, jij hebt eigenlijk ook iedere keer je grens met het gewicht opgeschoven haha.
Ik herkjen dat heel goed.... ooit woog ik bijna 100 kilo, viel toen met behulp van de Weight Watchers af tot 68 en nam me voor om nooit meer boven de 70 te komen....
Maar ach, toen kwamen de kinderen en werd het nooit meer boven de 75 .. .. nooit meer boven de 80 .. ..
Een jaar of 3 geleden tijdens mijn scheiding weer afgevallen, woog toen 78 en voelde mij daar erg goed bij. Helaas door vervelende omstandigheden toch weer die grens opgeschoven naar 80 en nu dus naar dik 85...
Ik wil er nu weer voor gaan om onder de 80 te komen en dan ook te blijven!!
Samen redden we het vast wel, merk dat je bij deze site leuke en bemoedigende mailtjes krijgt, echt heel leuk!!
Het roken wil ik ook laten dus heb gelijk maar 2 uitdagingen gepakt. Hoop dan ook dat ze, mede door de steun die ik hier hoop te krijgen, alletwee een positief resultaat gaan geven!

Enne .. .. succes met je biologische groentedrankjes .. .. lijkt mij erg wennen hoor. Ik hou het maar gewoon op de hollandse pot ;)

:groetjes2: 63Jean :snoopy:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan