Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, April 13, 2011

Vlienelien woog op het moment van schrijven 74.00 kg (bmi: 24.73).

Nieuw dieet, nieuwe start op Valtaf.nl

Het is niet zeker dat ik dat volhoud (het schrijven hier), maar ach. Zo eens in de zoveel tijd is het wel leuk om even een nieuw dagboek te schrijven.

15 maart ben ik samen met mijn moeder begonnen met Weight Watchers. We gaan elke week naar de cursus en schrijven alles braaf op. Vooral ik. Mijn moeder wil wel afvallen, maar ze wil er niets voor doen.
Aan het begin hebben we een doel gesteld voor over 4 weken. Mijn doel was 2,5 kilo. Ik vond dat ik het me niet te moeilijk moest maken, dus vandaar de 2,5kg. Gisteren waren die 4 weken om. De tijd van de waarheid was dus aangebroken. Op de weegschaal bij mij thuis was ik in totaal 2,1kg afgevallen. Daar was ik al heel blij mee. De weegschaal op de cursus gaf echter een nog beter beeld. -2,5! Precies mijn doel bereikt dus.
Mijn moeder had hetzelfde doel. Zij heeft die helaas niet bereikt. Maar ik dnek dat dat komt, doordat ze ziek is geweest en nog steeds last heeft van haar keel. Ze eet (suikervrije) dropjes bij het leven om haar keel te verzachten. Daarnaast is ze ook nog op vakantie geweest waar een vast menu werd voorgeschoteld (lees: toetjes was elke dag taart). Nu is ze het zat en wil ze niet verder. Jammer. Ik hoop dat ze nog wel mee wilt komende maand. Ze mag het niet zo snel opgeven!

Mijn startgewicht op 15 maart 2011 bij WW was: 79,6
Mijn startgewicht thuis was: 76,1

mijn 4weken doel was -2,5kg

12 april 2011:
WW-gewicht: 77,1
Thuis: 74,0

Doelen stellen helpt best wel. Dus vandaar dat ik nu zelf maar weer een doel stel. Op 10 mei wil ik 74,9 wegen bij WW en 71,8 op de thuisweegschaal.
Dat is -2,2kg.

Mijn verjaardag zit er tussen en ik ga een lekkere taart bakken :P Mooie uitdaging dus. haha.

April 13, 2011 om 12:50
Hoihoi!

Voor mij werkt het ook fijn om doelen te stellen, ik heb ze telkens per 2,5 kilo gedaan. Dan staat er hier bij valtaf elke keer zo weinig bij 'nog zoveel af te vallen' waardoor ik het goed volhoud.
Op naar je volgende doel! Moet te doen zijn, als je je goed aan je puntjes houd. Dan kan je zelfs lekker taart nemen op je verjaardag!

Lastig he zo, thuis en op de cursus haha. Ik houd alleen thuis aan want die vind ik eerlijker: naakt en leeg, puur Jorina hahahaha.

Gelukkig drink ik nauwelijks nog alcohol, ook op festivals niet. Maar het eten is daar toch slechter en vetter. Hoewel je wel vaak ook fruit met yoghurt kunt krijgen dus dat neem ik dan vaak als lunch, en ik probeer me echt goed te houden aan: alleen eten als je honger hebt. Op festivals is het zo gemakkelijk om gewoon te eten wanneer je iets lekkers ziet hahaha. Niet doen dus. En wat ik dan nog aan kom is er zo weer af, mits ik thuis gelijk weer puntjes ga tellen haha.

Ik droeg altijd in de zomer ook rokjes, maar dan met een 3 kwart legging eronder. Het is wel fijn dat dat nu niet meer hoeft. Al juich ik nog niet te vroeg; misschien komt dat schuren nog wel terug zodra het echt warm is en je ook veel zweet.. Ik hoop van niet.

Nou, ga zo door! Je bent super goed bezig! Al 7 kilo er af, erg netjes hoor! En je bmi is al gezond. We lopen qua bmi ongeveer gelijk denk ik zo?

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan