Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, April 13, 2011

Rozenelf woog op het moment van schrijven 79.20 kg (bmi: 23.14).

:goodmorning:

Het zonnetje schijnt hier al in Engelen, ik zit achter mijn laptop. Vandaag MOET het gaan gebeuren: het afronden van de opdrachten. Ik zit er maar tegenaan te hikken, terwijl het nog een paar uur werk is. Opdracht afmaken, alles nakijken, mailen, administreren. Wil ook verder werken in de groentetuin, hoop dat dat motiveert.

Gisteravond 45 minuten cardiotraining gedaan. De groepsles ging niet door en ik had geen zin in spinning. Doe meestal 2 uur sport achter elkaar, nu dus 45 minuten. Had wel meer tijd met Gerrit en dat is me ook wat waard! Het wordt druk op de boerderij: koeien die moeten kalven, werk op het land dat gedaan moet worden en omdat het langer licht is, gaan ze ook langer door met werken. Ik vermaak me wel, maar ik vind het fijn als hij weer thuis is.

Weegschaal wees vanmorgen tot mijn grote blijdschap 79,2 kg aan!


:groetjes:

Onbekend
April 13, 2011 om 10:52
Hoihoi,

hopelijk schiet je toch neen beetje op met je opdrachten nu en ben je lekker klaar straks! Jammer dat de groepsles niet doorging, en een keer wat minder lang sporten en gezellig met manlief kunnen zijn is ook wel eens lekker. Fijn dat de weegschaal zo goed gezind was vanochtend!

:sylvana1987:
Onbekend
April 14, 2011 om 04:56
Hoihoi,

fijn dat je opdrachten klaar zijn! :+: En dat zal idd wel even wennen zijn ja dat je niks meer te doen hebt dan. Wel fijn dat je nog een PGB hebt en je coach in kunt schakelen :)

Toen ik echt depressief was, lukte het me niet om echt zelf te gaan sporten. Maar tijdens therapie hadden we dus wel conditietraining en gingen we dus wandelen of bij slecht weer in de gymzaal sporten. Die uurtjes vond ik altijd wel fijn en daarna voelde ik me ook altijd wel iets beter. Dan kon je toch even je gedachten ergens anders op richten en was je gezond bezig. Nu ben ik niet meer depressief, maar helpt sporten wel goed om mijn hoofd leeg te maken en te ontstressen.

Bij Dimence (GGZ hier in Twente) heb je idd ook zulke hardloopgroepen en hoor daar veel positieve ervaringen over :";)

:sylvana1987:
April 14, 2011 om 05:54
Bij o.a. hardlopen worden gelukshormonen (endorfinen) aangemaakt in je hersenen, waardoor je je beter gaat voelen. :joggendmannetje:Er zijn zelfs mensen die aan dat gevoel verslaafd raken. Gisteravond had ik na het eten een dip. Zat al de hele dag thuis, te rommelen en te werken. Niet echt effectief en daar baalde ik van. Ben toen naar Gerrit gegaan om te helpen met koeien melken. Hij was blij verrast. Heel fijn samen gewerkt en gepraat. Ik was weer in beweging en dat deed me erg goed. Naderhand thuis een hoop gedaan.. dus: ook voor mij werkt het!

Over dat pgb: ik moet weer een herindicatie aanvragen. De eisen worden steeds strenger, vooral voor mensen die maar een beetje geld (verhoudingsgewijs dan he) nodig hebben om goed te kunnen blijven functioneren. Ik heb heel veel baat bij mijn professional organizer, mijn jobcoach en mijn gezinscoach. Het gaat dus een hele klus worden om het weer voor elkaar te krijgen.

:gblauw::rblauw::oblauw::eblauw::tblauw::jblauw::eblauw::sblauw::roepblauw:
Onbekend
April 14, 2011 om 12:00
Hoi,

Is het gelukt om je opdrachten af te ronden?? Ik hoop want het zou fijn zijn als de laatste loodjes klaar zijn.

Met je gewicht gaat het goed zo te lezen het einddoel is in zicht.

Met mij gaat het redelijk. Ik ben even in de lappemand geweest en dat had gelijk weer tot gevolg dat ik weer kilo's aankwam.
Nu gaat het weer beter en ga ik weer beter mijn best doen.

groetjes José :vlinder4:
April 14, 2011 om 15:13
José, fijn weer wat van je te horen!! Is het gelukt om je rooster te laten veranderen?

Heb mijn opdrachten verzonden, moet er nog steeds eentje veranderen en mijn leerdoelen formuleren. Daar zie ik tegenop (die leerdoelen), want het is allemaal ogenschijnlijk vanzelf gegaan. Ben onderhand moe van alles, behalve van Gerrit. Want nu ben ik dus bijna klaar met de opleiding en dan begint het UWV aan me te trekken dat ik moet gaan solliciteren, Divers aan me te trekken dat ik vrijwilligerswerk moet gaan doen om de opleiding terug te betalen en mijn zoon dat ie op zichzelf wil gaan wonen (wat niet zomaar gaat als je autistisch bent)...en Gerrit zegt: Komt wel goed schatje.. en dat geloof ik wel, maar nu zit ik er even doorheen. Heb vanavond lekker in de tuin gewerkt en zit nu tv te kijken en te typen (Help mijn man is klusser).

Fijne avond!!:harken:
April 14, 2011 om 16:10
Hey, ik kwam toevallig langs je dagboekje, wat heb jij al een knap parcours afgelegd zeg!
Ik hoop ook die weg uit te gaan. Qua studies moet ik echter nog een jaartje langer, ik hoop volgend jaar in juni af te studeren.
Hopelijk zie je het morgen allemaal weer wat rooskleuriger in!

Groetjes, Katrien
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan