Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, May 14, 2011

Jolijt woog op het moment van schrijven 77.40 kg (bmi: 26.78).

Wat een heerlijke wandeling weer vanochtend!
Eerst zijn we even langs de bloeiplaats van de zeldzame zwarte rapunzel gelopen, de bloem met de naam uit een sprookjesboek. Ik had mijn niet-waterdichte zomerloopschoenen aan, en had daar al snel spijt van toen we verder gingen door het natte gras langs de oever van de beek. Maar het was daar zo mooi dat ik een paar natte voeten wel voor lief nam. Tussen de koekoeksbloem, de zuring en de boterbloemen door struinden we door de graslanden. Even verderop kwamen we weer door het gebied waar de wilde orchideeën bloeien. Na het korte buitje aan het begin van onze wandeling bleef het helemaal droog. Deze zwerftochten geven mij een fantastisch gevoel van vrijheid. Ditmaal geen reeën gezien, wel hazen, en een ooievaar die parmantig door het weiland paradeerde. We kwamen ook nog langs een bosven, waar de rhodondendrons prachtig bloeiden en de kikkers luidkeels kwaakten.
We eindigden na 2 uur wandelen op het terras, maar ik heb mij verre van appeltaart, chocolademelk met slagroom en dergelijke dingen meer kunnen houden.

Na de wandeling ben ik naar het biologische winkeltje gegaan, en heb een boel ingeslagen. De voorraadkasten hebben weer een acceptabel niveau.
Ze hadden verse raapsteeltjes. Die gaan vanavond in de stamppot, met een gebakken appeltjes en - helemaal fout :) - wat lekkere uitgebakken spekblokjes.

Vanavond mag ik dan ook een handje amandelen. Dat vind ik tegenwoordig echt lekkerder dan chips (al kan ik die chips nog steeds beter niet in huis halen!).

Jolijt

Helaas voor de bijl gegaan met after eight.... GRRRRRRRRRRRRR

Onbekend
May 14, 2011 om 14:16
Dank je wel voor je lieve berichtje en je hebt helemaal gelijk!

Dikke knuffel
:hug:
May 14, 2011 om 15:11
Lekker toch Jolijt en geen spijt hebben na de zonde.
En zijn je voeten weer droog, wat kun jij toch genieten van de wandelingen.
Als ik lees wat jij allemaal ziet onderweg lijkt het wel of ik slaap als ik wandel. Lekkere raapstelen en appeltjes en spekjes hmmmmmmmmm.
Er zijn viezere dingen!
En met die amandelen heb jij grote handen?

Groet Chris
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan