Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, July 19, 2011

Shuimpie woog op het moment van schrijven 143.80 kg (bmi: 49.76).

Op het moment heb ik het moeilijk met uit te zoeken wat wel of wat niet kan voor de maag. Van de dokter mocht ik overstappen op gewone zaken maar sommige dingen bevallen met echt niet goed (pijn achter het borstbeen en misselijk) Deze middag 15 g toast op met roerei en tomaat. Alle 3 de zaken heb ik eerder al afzonderlijk van elkaar op maar de combinatie deed mij bijna :puke: Verklaar dat dus maar. De 150 gr spaghetti van deze avond ging dan weer als niets.
Als ik hier op de site eens surf heb ik enorm veel bewondering voor de mensen die het allemaal op eigen kracht doen. Ik heb nog steeds niet altijd vrede met de operatie. Vaak denk ik nog: stomme trut, kon je nu echt niet meer wilskracht tonen? Was dit echt nodig? Maar alle twijfels, alle frustraties verdwijnen als sneeuw voor de zon als de resultaten weer positief zijn en de weegschaal lief is. Ik ben er nu ook wel klaar mee: ik besef nu meer dan ooit dat er ook een flinke portie lef, wilskracht en zelfdiscipline nodig was voor de ingreep die ik ondergaan heb, maar ook nu vandaag de dag nog steeds. Soms lijkt dat samen met het hongergevoel ook de smaak en de lust als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Sommige lekkere hapjes zijn helemaal niet zo lekker meer als dat je aanvankelijk verwachtte omdat je ze niet goed wegkrijgt (minikrampjes in de maag) of gewoon omdat het niet meer zo smaakt als vroeger... Deze middag heb ik mij even luidop afgevraagd (met man als conversatiepartner) wanneer ga ik eens terug genieten van een maaltijd? Momenteel vergeet ik soms te eten en het meest geniet ik nog van een gewoon beschuitje met iets mager er op. Sla ik wel aan het kokerellen dan valt het meestal tegen. Zolang als de weegschaal meevalt zal ik het wel kunnen velen zeker???

Onbekend
July 19, 2011 om 16:56
Heyhey!

Ik vind het heel erg jammer om te lezen dat je er geen vrede mee hebt dat je voor een operatie hebt gekozen. Ik hoop dat je er snel wel vrede mee hebt, ook als de weegschaal eens minder lief voor je is. Het is namelijk een heel grote stap die je hebt genomen. Zoals je zelf al schrijft: daar was ook veel lef voor nodig. Evenals het toegeven dat je het niet meer op eigen kracht kunt. Dat vond ik zelf destijds het lastigst. Dat ik moest toegeven dat ik het niet meer zelf zou kunnen. Dus weg met die twijfels.

Wat ik zelf heb gemerkt is dat ik sinds mijn maagbandje veel meer behoefte heb aan kruidiger eten. Wat extra zout op de aardappeltjes, wat meer basilicum in de pasta-saus etc. Misschien dat het voor jou ook werkt?

Grtz,
Emmy

PS: Dat van de combinaties komt mij ook bekend voor. De theorie van mijn arts was destijds dat de consistentie (samenstelling en dichtheid enzo) wat veranderd en dat niet prettig is voor mijn maag.
July 20, 2011 om 02:07
Hoi Cindy,

Jij hebt dan bewondering voor mensen die op eigen kracht afvallen, ik heb juist heel veel bewondering voor jou, dat je deze stap hebt durven zetten.
En ja, natuurlijk heb je nu minder trek, maar verder moet je het toch nog zelf doen. Je maakt zelf de keuze om gezonde dingen te eten.
Dus kom op, wees trots op jezelf dat je deze stap hebt durven nemen!!

Wel lastig dat je helemaal uit moet vinden wat je kunt eten en dat je smaak zo veranderd lijkt te zijn.
Natuurlijk maakt die weegschaal veel goed, maar ik vind het ook wel logisch dat je gewoon nog wilt genieten van iets lekkers.
Maar ik denk - ja vreselijk optimistisch, heb je nu niets aan - dat je dat de komende tijd vanzelf al doende gaat ontdekken en dat je daar best je weg weer in vindt.
En als je eens baalt in de tussentijd denk dan aan alle redenen waarom je wilt afvallen en hoe goed het gaat, dan kom je er vast weer doorheen.

Lieve Cindy, ik wens je heel veel succes en wees trots op jezelf!!

liefs Christine
Onbekend
July 20, 2011 om 03:13
Hoi Cindy,

Ook ik vind het juist ontzettend knap en moedig dat jij voor die operatie hebt gekozen, dat getuigt van zoveel moed. Daar ben ik eigenlijk wel jaloers op, jij hebt echt gekozen voor een gezonder leven!

Dank je wel voor de felicitaties voor mijn zoon, het was een leuke dag, hij heeft genoten en was blij met alle kadoos. En ik heb van hem genoten en ja, ook van al het lekkers. Maar inderdaad, vandaag doen we weer 'gewoon', dat gaat me tot nu toe makkelijker af dan ik dacht, maar de dag is nog jong, haha. En mijn lijf straft me al een beetje af voor al het slechte eten van gisteren, mijn darmen zijn behoorlijk van slag...

Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om de juiste weg te vinden met eten, maar ik hoop dat je dat snel zal lukken.

Succes!

Groetjes, Yolanda

PS ik ga je toevoegen als buddy, vind je dat oke?
July 20, 2011 om 03:28
Hoi Cindy,
Begrijp heel goed wat je verteld, het is heel lastig om je draai te vinden. Maar laat het los dat je moet genieten van het eten. Genieten moet je in andere dingen zoeken, ik ben voor mijn operatie hiermee aan de slag gegaan en heb mijn eigen kamertje op zolder waar ik mij regelmatig terug trek om MIJN eigen ding te doen. Lekker lezen, muziek luisteren, mediteren, de afspraak is dat ik niet gestoord mag worden als ik daar ben, ik spreek een tijd af hoe laat ik weer beneden kom. Dit heeft voor mij behoorlijk de druk van het eten afgehaald.
En met het eten, als het lukt prima en als het niet lukt stoppen en probeer een uurtje later maar weer iets anders. En het eten wat vandaag niet lukt gaat misschien volgende week weer wel. Dat blijft veranderen. Maar ik vindt het heel goed van je dat je de operatie hebt gedaan en je gaat het echt redden. Ik blijf je volgen.
:trijntje68:
Onbekend
July 20, 2011 om 03:52
Dag liefje,

Ik schrik ook een beetje van je woorden over je keuze voor de operatie. Het succes van het afvallen beging namelijk in je hoofd. Als jij boos bent op jezelf, zal het een averechts effect hebben op je lijfelijk gevoel.
Wat ik me afvraag? Krijg je helemaal geen geestelijke begeleiding? Ik ben namelijk van mening dat een fysieke verandering (jouw operatie) alleen niet voldoende is. Bepaalde gedachten, patronen, angsten, onzekerheden, kortom, de redenen waarom je bent gaan eten, moeten ook opgelost worden.

Ik kom ze zelf nu ook tegen en ik weet, ik voel, dat dit de sleutel is tot een blijvend succes en dat je alleen daar gelukkig van wordt. Geluk zit 'm namelijk niet alleen in een slank(er) lijf, geluk is een keuze. En wil je tot die keuze komen, dan zul je oude spoken uit het verleden moeten oplossen.

Jij, lieve schat, bent zo'n sterke vrouw, alleen al het feit dat je zo'n zwaar gewicht, zo goed hebt gedragen, je hebt immers overal aan meegedaan, zelfs wandelvakanties en ik wed met een grote lach op je gezicht. Het feit, dat je nu de keuze hebt gemaakt om gezonder en gelukkiger door het leven te willen gaan, door zo’n zware operatie maakt mij duidelijk dat je van een uidaging houdt en vooral dat je genoeg van jezelf houdt om je leven te willen veranderen.

Je verleden achter je laten is een heel goed streven, ik heb echter één kanttekening hierbij, je verleden moet schoon en opgelost zijn voordat je het helemaal kunt achterlaten. Ander gaan oude wonden rotten en zullen ze ooit weer bovenkomen. Dit oplossen hoort ook bij je nieuwe leven en je afvalproces lief, en dat hoef je nooit alleen te doen.

Ik weet zeker dat jij het gaat redden, je bent een kanjer en ik bewonder je moed, kracht en doorzettingsvermogen.

Een dikke klapzoen en stevige omhelzing voor jou van mij!
Onbekend
July 20, 2011 om 03:53
Hey meid,

Als eerste bedankt voor je berichtje in mijn dagboekje.
Ik snap dat je bewondering hebt voor mensen die zonder operatie ''zomaar
even''een groot aantal kilo's afvallen.Datheb ik ook.Maar niet ieder mens is hetzelfde en niet bij iedereen gaat het vanzelf.Sommigen hebben er hulp bij nodig.En wij zijn daar 2 van.Maar ik vind dat je ook trots op jezelf moet zijn omdat je deze stap hebt genomen.De operatie die wij gedaan hebben is niet zomaar wat.Het is toch een behoorlijke zware operatie,en daar is ook moed voor nodig om dat zomaar even te doen.:trotsopjou:

Wat het eten betreft daar heb ik nu na 7 maanden nog steeds af en toe moeite mee.
Ik heb ook dat bepaalde combinaties niet meer gaan,daar word ik dan echt ziek van.Terwijl dat als ik het apart van elkaar eet wel goed gaat.En sommige dingen smaken gewoon niet meer.En vooral warm eten smaakt niet meer zo lekker als eerst.Koud eten zoals crackers en zo smaakt me nu veel beter.Echt heel raar is dat.Soms baal ik er wel van,dan heb ik lekker staan koken en dan neem ik een hap en smaakt het niet.Maar als ik dan denk aan alle kilo's die ik al kwijt ben ,en aan hoeveel beter ik me voel,dan vind ik dat eten nog maar heel onbelangrijk.Het is nu iets wat je doet omdat het moet.En niet meer omdat ik er zin in heb.

Meid,denk aan al die kilo's die je kwijt bent en die je nog kwijt gaat raken.=gazodoor=

Veel liefs Angela

:angie74:
Onbekend
July 20, 2011 om 08:02
Heyhey!

Dankjewel voor de tip van de shake. Ik ben echt een zuivelfreak. Vla, yoghurt, kwark, melk etc etc. Vitalinea kennen wij ook wel. Ik ga die shake wel eens proberen. Lijkt me wel lekker! Hoe gaat het vandaag met je? Wil het allemaal lukken?

Groetjes!
Onbekend
July 20, 2011 om 08:59
Pizza heb ik ook al geprobeerd en dat gaat nog steeds prima ;) Neem het bijna nooit, maar zo nu en dan is dat wel eens lekker.

Vind het inderdaad apart dat je de combinatie niet kunt eten m.b.t. het toast. Maar misschien viel het gewoonweg even niet goed en heb je er normaal gesproken geen last van, zou kunnen natuurlijk.

Gewoon lekker uitproberen dus, je komt er vanzelf achter wat wil en wat niet wil ;)

Zet em op he :okidoki:

:tash82:
July 20, 2011 om 15:10
Hoi hoi,

ik denk dat jouw wilskracht en disipline op somige punten nog groter is als die van mij hoor ik vind het heel knap dat je deze beslissing heb gemaakt en daar heb je echt lef voor nodig. ik vind het super dat je zo je leven toch weer in eigen hand neemt. en dat genieten van eten dat komt wel weer als je straks wat meer gewent bent en niet ziek overal van wordt.
kop op meid ben trots op je.

liefs yiya

ps ik blijf je volgen
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan