Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, August 16, 2011

JackD56 woog op het moment van schrijven 97.10 kg (bmi: 27.47).

IK HEB HET GEDAAN

en het was een enorme klap, een giga klap van we 97,1 kg midden in mijn gezicht.Mar ik heb het gisteren netjes volgehouden, niet gesnaaid, en de JD gehalveerd.
Hoofdpijn is niet helemaal weg maar wel op weg terug waar hij hoort en ik ga op weg naar de sportschool wie weet help[t dat ook weer wat.

thnx voor de hulp in de vorm van de KITA methode al prefereer ik de KISS methode

:jackd56:

Onbekend
August 16, 2011 om 03:41
Nee, geen fluwelen handschoentjes.:hop:

Ik denk dat we die klap allemaal op z'n tijd nodig hebben, zet weer aan tot daden.

Fijn dat de hoofdpijn wat is gezakt.

Sport ze.

:hug:
August 16, 2011 om 03:45
:hallo3: Gerard,

Ik ben blij dat je het probeert te snappen van die medicijnen maar ik wil het toch nog graag wat voor je verduidelijken. Ik vind het belangrijk dat je het snapt omdat je zelf ook ziek bent en er natuurlijk alles aan doet om zo goed mogelijk te blijven. Daarom heb ik ook 13 jaar geprikt. Als het nog effect had deed ik dat nu nog steeds.

Als je in de fase RR (Relapsing Remitting) zit, dus met slechte periodes (ik ben bijv links, 1-zijdig verlamd geweest, blind aan 1 oog ed.) en met goede periodes (waarin alles weer zo goed als weg is) dan zijn er medicijnen die MS kunnen remmen. Kunnen zorgen dat de aanvallen minder voorkomen en de voortgang van de ziekte remmen. Ik heb 13 jaar in deze fase gezeten.

Net als bij Parkinson (dat heeft m'n vader ook) kunnen ze MS niet genezen. De meeste MS patiënten zitten in de RR groep. Voor de producenten van medicijnen is dit dan ook een interessante groep waar geld in te verdienen valt.

De fase waarin ik nu een paar jaar zit heet SP (Secundair Progressief). Ik heb geen aanvallen meer maar ga langzaam achteruit. Ik loop bijv steeds slechter (links, daar begon MS bij mij ook met de verlamming). Er kunnen nog wel stabiele periodes zijn waarin je stil staat. In deze fase zitten veel minder mensen en is dus ook niet (zo) interessant om medicijnen voor te ontwikkelen. Die zijn er dus ook niet.

Ik snap dit (liberale) denken wel maar ik vind het heel erg. Ik kan wel iets nemen maar dat zijn bijv kanker-medicijnen die zulke heftige bijwerkingen hebben... daar ben ik nog niet aan toe. Het is dus dit of 'Op hoop van zegen' niks meer gebruiken. En omdat mijn lichaam de laatste tijd met het prikken ook steeds meer afweerreacties gaf heb ik gezegd; "Het is genoeg geweest."

Ik hoop dat ik het voor je verduidelijkt heb.
En weet je, daarom zijn onzinnige dingen als een lappendag ook zo belangrijk voor me. Genieten van 'leven'.

Ik zou het fijn vinden als je me laat weten of het nu duidelijker is.
Ook graag als er nog dingen niet duidelijk zijn. Misschien heb jij wel ideeën waarvan ik zeg, zo heb ik het nog helemaal niet bekeken. We kunnen altijd van elkaar leren toch?

Liefs, :hartdiamant:
Jules
Onbekend
August 16, 2011 om 12:46


Nou, de start is gemaakt, nu doorzetten hè!
August 17, 2011 om 01:12
:hoi: Gerard,

Dank je wel. Het heeft geholpen hoor! Ik ben de dag goed doorgekomen. Nu even heel snel m'n gewicht bijgewerkt (ik zit onder de 70!) en dan aan de slag.

Heftig zeg, 2 kinderen de deur uit! Wel fijn dat je van de rust kunt genieten. Ik denk dat we ons daar maar aan vast moeten houden.

Fijne dag vandaag en :succes: met het gevecht!

Lief, :hartdiamant:
Jules
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan