Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, August 16, 2011

Chris52 woog op het moment van schrijven 82.00 kg (bmi: 28.37).

:hellovlinder:

Yes, we did it. Dit is niet een blijde kreet omdat ik afgevallen zou zijn, absoluut niet zelfs. Maar dat zo meteen.
Ik heb gisteren met zoonlief op een rommelmarkt gestaan om onze "rommel"te verkopen. En we hebben best wel wat verkocht.

Voornamelijk kleding, rokken, blousjes noem maar op. De gemiddelde prijs die je er voor keeg was € 3,00, maar toch. Als ik eenmaal mijn streefgewicht heb bereikt, kan ik dat goed gebruiken voor nieuwe kleding. Floris mocht zijn zelf verdiende geld ook houden.

Het is leuk, maar soms erger ik me wel enorm. Mensen die bij een kind gaan staan afdingen om van 0,50 nog weer 0,10 te maken. Terwijl het oorspronkelijk misschien wel € 15 heeft gekost en er nog fantastisch uitziet. Kortom ik had zo'n dame, sjieke mevrouw, wilde een ketting van me kopen. Oorspronkelijke prijs € 29,95. Slechts 2 keer gedragen. Ze wilde afdingen van € 3,00 naar 1,50. Ik zei dat ik dit niet deed. Zij vond dat ik het wel moest doen. Vervolgens kwam er een meisje van 5 aanlopen die helemaal verrukt was van dezelfde ketting. Mama werd geroepen maar reageerde niet echt. Ze bleef maar naar de ketting (een vlinder met steentjes) staan kijken. Mevrouw A. wilde nog steeds onderhandelen. Ik heb de kettng aan het meisje gegeven. Ik vond het leuker aan haar te geven, dan volgens mij een handelaar de mogelijkheid te geven het voor veel meer geld door te verkopen.

Kortom, het was een enerverende dag. Leuke mensen ontmoet, goed weer, kort geslapen. Helaas voor Floris werd er niet veel speelgoed gekocht, maar we hebben samen al het oude speelgoed weer zitten uit te proberen en toch wel heel veel plezier gehad samen.

Nu het gewicht, het enige wat er stond was een grote frituurkraam. Ik meende dit niet nodig te hebben, maar als je al om 6.00 uur ontbijt en je ziet om 12.00 uur al die verleidingen voorbij komen (onze plek was er schuin tegenover). Dan blijf maar eens sterk. Dat was ik dus niet. Toen eenmaal die foute stap gezet was ging het door, de rest van de dag is volledig de mist in gelopen.

Resultaat vanmorgen een beschamende 82,2. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik gisteren geen tabletten heb genomen die vocht af moeten drijfen. Anders had ik de hele ochtend naar een niet aanwezig toilet moeten lopen.

Straks ga ik met Floris naar zijn middelbare school fietsen en dat is bergopwaarts, geen flauw limburgs hellinkje maar een echte belgisch limburgse heuvel dus ik hoop daarmee weer wat goed te maken.

Tsja.... wat een dag, maar ik vond het wel zalig zo met zoonlief!!

Nog even dit, ik ga vandaag echt opnieuw beginnen, ik ga het gewicht van vandaag als startgewicht zetten en er echt tegenaan:

Startgewicht 82,2
Doel eind augustus 80
Doel 5 september 79
Doel eind september 77,5

Langer doel: Kerst: 75

Dit moet toch kunnen lukken? Ik heb mijn tabel aangepast, omdat ik gek werd van het streefgewicht dat ik al had moeten hebben, maar nog steeds niet had. Nu hoop ik weer gelijk op te gaan en het vol te kunnen houden!!Liefs Christel

August 16, 2011 om 05:12
Nog 130 dagen tot Kerst 2011


Zo'n is toch wel heel triest, hè! Geweldige actie om dan de ketting aan het meisje te geven!

Belangrijkste van de dag is dat je samen met je zoon bezig was en dat maakt alles weer goed. Jammer dat Floris niet veel heeft verkocht, maar misschien kan hij een organisatie (weeshuis, kinderverblijf etc.) er wel blij mee maken of bewaren voor later!!!

Leuk dat jij ook boeken hebt staan over dit onderwerp. De scan heeft mij heel erg geholpen. Je leeft in het nu en dan zou je ook bezig moeten zijn met het nu, niet met het verleden of de toekomst, maar ervaren wat er momenteel in je leven omgaat. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Het leert je ook loslaten en minder belangrijke zaken van je schouders te laten glijden met een glimlach.

Tuurlijk gaan we samen verder, zondigen is helemaal geen drama, we mogen toch ook eens van de wagen vallen en daarna er weer voorzichtig opklimmen! Nog 130 dagen tot Kerst en onze eerste halte is 5 september, we komen er zeker wel!
Jouw advies om geestelijke en lichamelijk mijn rust te nemen volg ik nu al dagen op! Ik heb al mijn buddy's toch wel heel goed gekozen, want jullie zorgen heel goed voor mij, dank daarvoor!

Vandaag even naar het tuincentrum met mijn zoon en vanavond zwemmen (was ik bijna vergeten) en verder lekker niks!
Succes met het fietsen, dat zal je zeker voelen en goed dat jullie samen de route gaan verkennen.

August 16, 2011 om 05:52
Hoi Christel,

Wat goed dat je die ketting aan dat meisje hebt gegeven, denk dat ik hetzelfde zou hebben gedaan. Het is toch erg hoe sommige volwassenen zich gedragen op zo'n dag. Een schop voor haar kont moet ze hebben die kakmadam.

En ja die verleiding van die frietkraam, ik begrijp het heel goed. Helemaal omdat je al zo vroeg je ontbijt had gehad. Maar niet over in zitten he, je hebt een heerlijke dag gehad met Floris en dat is ook heel wat waard.

Hier gaat het op het moment redelijk, Ruud heeft een dag of 3 een soort griep gehad, hij was bijna uitgedroogd en het spande erom of hij wel of niet naar het ziekenhuis gebracht zou worden. Ik heb het gewonnen want hij is weer aan het opknappen. Als een soort zuster Clivia loop ik dan door het huis om hem zo goed mogelijk te verzorgen, vooral elk kwartier wat water laten drinken want eten bleef er niet in. Het liep er van boven en van onder net zo hard weer uit. Maar nu gaan we weer de goede kant op. Was zelf vorige week nog bij de cardioloog en heb nieuwe medicijnen gehad, lijkt beter te gaan.

Nu zit ik achter de pc te wachten tot het zonnetje er door wil komen en dan ga ik lekker even buiten in de tuin zitten. Heb ik wel verdiend na de afgelopen dagen.

Veel succes Chris met het lijnen, doe je best want je kunt het, dat heb je al eerder bewezen.

Veel groetjes van mij,

Thea
Onbekend
August 16, 2011 om 06:33
Helemaal goed gedaan chris.Had madam het wel gezien dat je het aan dat meisje gaf.Wat een heerlijk gevoel als je ze in de maling neemt.
Ja sommige mensen denken alles te weten.
Heb jij dat ook als je op een dag verkeerd eet dat je dan de rest van de dag daar mee door gaat.
Ik kreeg gisteren een heerlijke zak chips in handen.Het was zo lekker.
Waarom zijn we soms zo zwak.?
Nu je streefdoel heb bijgesteld wordt het toch een stuk makkelijker.
Nu moet het lukken.Ga er voor je kan het.
Onbekend
August 16, 2011 om 09:50
heel leuk bericht
ja mensen willen altijd op de kleinste prijsjes nog afdingen. En dat bij kinderen ook nog doen niet te geloven. en als je dan tegenover de patat frites zit erg verleidelijk. En ja een keer per week mag het misschien toch?? Limburg, ja ik ben er ook wezen fietsen. Toen de Belgische ardennen nee dat viel niet te doen maar wel lol gehad... volgende keer toch maar een bike nemen i.p.v. een 3 versnellingfiets
In ieder geval succes

veel liefs Marlène
August 16, 2011 om 15:05
Het is een geweldige story!
Ik heb de laatste tijd veel boeken op marktplaats gezet. Wat grappig is dat toch om op die manier van je spullen af te komen. Ik dacht ik probeer het en anders gaan ze alsnog naar de kringloop (en sommige hou ik wellicht toch). Soms gaat er een voor een euro de deur uit, soms voor 12,50, superleuk.
Succes weer deze week!
Marjoke
Onbekend
August 16, 2011 om 16:49
Chris onze hond had een zware ontsteking van zijn dikke darm.Hij was bijna 3 kilo kwijt in 5 dagen.Er bleef niks in en hij at niks .Gelukkig bleef ie wel drinken.We dachten dat het wel overging maar maandag avond had ie een kwart witte snee op en het kwam er meteen uit.Dat was de druppel.Meteen dierenarts gebeld en ik kon gelijk komen.Nu ken je hem niet meer terug .Speelt eet en als de rest ook weer loopt is beter.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan