Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, August 16, 2011

Knokkeheist woog op het moment van schrijven 65.30 kg (bmi: 25.19).

De beste dieettip die ik tot nu toe kreeg? Dat is ongetwijfeld: Houd bij wat je eet! De tweede beste tip: Beweeg.

Ik heb bij de bibliotheek een boek gehaald van de Weight Watchers. Op internet ben ik eens gaan zoeken naar prijzen. Ik was onaangenaam verrast.

Als ik kijk naar de recepten, dan vallen mij twee dingen op. Ten eerste zijn er wel erg veel dingen die ik mijn gezin niet voor kan zetten omdat er teveel dingen zijn die ze niet lusten of omdat ik de combinaties op niks vin trekken. Ten tweede heb je wel erg veel snifjes en snufjes nodig. Een half potje van dit, een eetlepel van dat. En dan is dat vaak van dingen die ik anders nooit gebruik. Met een gezin met 4 kinderen wil ik ook graag portemonneevriendelijk boodschappen doen.

Ik denk dat ik nog gezellig door blijf doen wat ik nu doe. Zo gezond mogelijk eten, minimaal één keer per week soep, de tussendoortjes beperken en alles bijhouden wat ik eet. Dan kan dat glas wijn van gisteravond echt geen kwaad en mag ik best eens een dagje zondigen op een beschaafde manier.

Voorgeschreven dieëten zullen werken, daar ben ik van overtuigd, maar ik kan de diverse boeken best doorpluizen en eruit halen wat mij lekker lijkt. Veel groenten en fruit, weinig caloriën, je komt dat in ieder dieetboek tegen. Dan kan ik vast wel schuiven en ruilen met recepten. Afvallen is leuk, maar eten moet ook leuk blijven.

Vanmorgen bleek ik weer minder te wegen. Joehoe. Nog maar net boven de 25 zit mijn BMI. Het aanpassen van je eetgewoonten levert echt op. Mijn grote beloning van minder snoepen is toch wel een slankere lijn aan mijn lijf ontdekken en me er geweldig bij voelen. Man, wat ben ik trots op mijzelf! Met alle dank aan de steun die ik her en der krijg (want dat helpt zeker!), maar ik moet wel zelf Nee zeggen tegen alle valkuilen. En dat lukt me!

August 16, 2011 om 11:43
Beste Knokkeheist,

heb je ook succes met je buikomvang, want daar heb ik zelf zo'n moeite mee?
En heb je dr Frank wel eens geprobeerd?Daar hoor ik allerlei goede berichten over. Zelf ben ik 12 kg te zwaar, en wil het gaan proberen, de eerste keer is het niet gelukt want ik werd duizelig. Veel succes verder met afvallen!

groeten van Griselda=garfieldafgevallen=
August 17, 2011 om 01:47
Hoi Griselda,
Tja, die buik. Het blijft een probleemgebied he. Ik merk wel dat mijn broeken iets losser zijn gaan zitten, dus er gaat ook in die omtrek wat af. Uiteraard niet zoveel en zo snel als ik wil, maar ik blijf volhouden.
Duizelig worden lijkt me niet zo fijn. At je misschien de weinig? Ik probeer heel erg op te letten dat ik niet te fanatiek lijn. Dat ik zeker niet onder de 1200 calorieën kom.
Van een dieet van dr Frank heb ik nog niet gehoord. Ik denk dat goed lijnen en daarna op gewicht blijven vooral te maken heeft met gezond eten en het beperken van tussendoortjes.
Succes met afvallen. En niet duizelig worden he.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan