Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, August 19, 2011

Chris52 woog op het moment van schrijven 82.00 kg (bmi: 28.37).

:engel:

En dan blijk je een beschermengeltje te hebben!! Ik heb gisteren lang door kunnen werken aan mijn belastingen, ook daarvoor had ik mogelijk een keertje een beschermengel nodig. Maar wat daarna gebeurde....

Het was een dag als alle andere, ik moest naar het ziekenhuis toe voor de uitslag van mijn bloed. Aangezien ik weer eens het tijdstip van de afspraak vergeten was (oorzaak: zie schildklier, zie overgang) waren we veel te vroeg daar en besloten we in het restaurant wat te drinken. Zoonlief zag een stuk pizza en het water liep al uit zijn mond voordat ik zelfs gezegd had, dat hij het mocht hebben.
Ok, ik dus NEE gezegd tegen mezelf. Hij zat lekker te eten.

:zogaatiegoed:

Na het ziekenhuis volleyballen in de buurt van waar we wonen. We waren daar een uur en de lucht werd zwart. Ik heb dit nog nooit gezien echt zwart!! Ineens zwaar onweer, hagel, windstoten. Enfin, je denkt toch even is deze sporthal wel ok, maar de training was gelukkig snel afgelopen en we hadden maar één doel, naar huis.

Toen heb ik de grootste inschattingsfout van de laatste tijd gemaakt. Het leek nl. of het weer rustiger was geworden, maar het was de stilte voor de echte storm. We waren net (drijfnat) vertrokken met de auto of de eerste takken kwamen op de auto terecht. Voor ons ging een boom om (en niet zo'n kleintje) waardoor ik niet meer de normale route kon rijden. Verplicht rechtsaf een straat in met nog meer bomen. Auto's stonden al langs de kant. Takken lagen overal op de grond en bleven achter de wielen hangen, door de enorme waterval kon je nauwelijks wat zien, de plassen waren enorm diep en dan ineens een enorm gekraak.

Mijn missie, maken dat ik wegkom bij die bomen. Naast mij zat Floris te huilen dat hij wilde stoppen maar dat vond ik een slecht plan. Doorrijden dus. Het gekraak bleek een boom te zijn die vlak achter ons volledig omging. Floris heeft het zien gebeuren, ik heb alleen het geluid ervan gehoord (en hoor het nog steeds) maar ben geconcentreerd door blijven rijden. (soms sta ik wel van mezelf te kijken)

Ik wist dat Floris geschrokken was maar op zo'n moment ben ik ijskoud en waarschuwde hem alleen dat hij naar achteren moest blijven zitten, omdat elk moment een tak door de voorruit zou kunnen komen. Gelukkig, dit is niet gebeurd. Na een afgrijselijke 10 minuten waren we uit het bomengebied en moesten we nog wel door ondergelopen straten rijden, maar dat was minder gevaarlijk.

Dan kom je thuis en lees je dat nog geen 20 km. verderop een popconcert voor 14 tot 20 jarigen eveneens deze bui over zich heen heeft gekregen. 60.000 jongeren waren hier aanwezig (pukkelpop). Op dit moment is de status 5 doden en 70 gewonden waarvan 10 zwaargewond. We weten nog niet of alle kinderen uit ons dorp veilig terug zijn, velen waren naar dit concert toe. Vandaag hopen we uitsluitsel te krijgen over broers van vriendjes van Floris.

Maar toen ik de beelden op de televisie zag en terugdacht aan wat had kunnen gebeuren was die boom een paar seconden eerder omgegaan, dan kan ik maar 1 conclusie trekken. Er zat een beschermengeltje op onze schouder!!!!!!!

:engel:

ps Door de schrik misschien, maar ik ben gelukkig wel iets afgevallen.

Liefs Christel

August 19, 2011 om 04:16
Ha Christel,

Brrrrr, wat een vreselijk eng avontuur. Dat hebben wij hier gisteren in het westen helemaal niet gehad. Ik zat net een reactie te dichten op de bericht van gisteren, toen je nieuwe bericht binnen kwam. Eerst dus maar even gelezen. Ik ben blij dat ik niet in je schoenen stond, maar bewonder hoe je hebt doorgezet om thuis te komen.

Hier de rest van mijn epistel:
Hoe heerlijk herkenbaar: eigenlijk dingen moeten doen en toch achter die pc blijven zitten en naar de leuke sites gaan. De tijd vliegt dan voorbij en voordat je het weet kijk je op de klok en denkt Oei, tijd weer voorbij gevlogen en ik had nog dit, dat en dat. Ik ben blij dat ik niet de enige ben. Ik heb eigenlijk altijd het idee, dat er alleen maar van die vrouwen om me heen zijn, die elke week op dezelfde tijd het hele huis doorgaan om schoon te maken in een paar uur. Nou, ik niet hoor, zonde van mijn tijd, maar aan de andere kant ben ik ook weleens jaloers op de discipline die ze hebben. Vaste tijd sporten en zo lukt bij mij ook niet.

Trouwens, ik zag dat je weleens de Wii gebruikt. Ik twijfel daar altijd aan, maar het lijkt me wel heel leuk. Nu wonen wij boven in een heel oud huis, waar nog geen betonnen vloeren inzitten, maar met een houten vloer. Denk je dat als ik dat in de kamer zal doen dat de buurvrouw onder me er last van zou hebben of is het vrij geruisloos?

Liefs,
Marjoke
Onbekend
August 19, 2011 om 04:23
Jeetje Chris, wat een angstig autoritje moet dat zijn geweest! Jullie hebben echt geluk gehad! Fijn als je in zo'n situatie het hoofd koel kan houden en de juiste beslissingen nemen. De emoties komen dan later wel... Vreselijk wat er op pukkelpop is gebeurd, ik wist niet dat je daar zo dicht in de buurt woonde.
Onbekend
August 19, 2011 om 04:53
Tjee lieve Chris en Floris wat een angstig avontuur.Dat gaat niet in de koude kleren zitten.Probeer samen er goed over te praten want zoiets vergeet je niet gauw.
Dat je die dag sterk bent geweest omtrent die pizza,heeft zich doorgezet.
Ik hoop dat er geen vriendjes van je zoon gewond zijn geraakt.
Heb jij schade aan de auto?
Die beschermengel ,die heb je vast bij je gehad.Want gewoon geluk moet je dit niet noemen.


Veel sterkte met alles.
August 19, 2011, gewijzigd door Peggynicole op August 19, 2011 om 05:06
Nog 127 dagen tot 25 december
The run for Christmas 2011


Hi lief,

Soms zijn engeltjes gelukkig heel dichtbij! Wat zal Floris in paniek geweest zijn, arm kind! Je hebt een juiste beslissing genomen om ver van de bomen weg te rijden. Goddank zijn jullie veilig en ik hoop dat er niet nog meer slachtoffers zullen vallen.

Wens jou en Floris heel veel warmte toe!

:pegg:
August 19, 2011 om 05:12
Jeetje Christel wat een verhaal zeg!! Kan me heel goed voorstellen dat je toh wel erg angstig moet zijn geweest tijdens dit autoritje en ik denk dat je hier nog wel even aan terug zult denken. Maar gelukkig zijn jullie beiden zonder kleerscheuren thuis gekomen en kunnen jullie het navertellen.
Ik zag vanmorgen op het journaal het drama wat zich op pukkelpop heeft afgespeeld, beelden van het noodweer, ja ik kan me er wel iets bij voorstellen, afschuwelijk.
Ik hoop dat jullie deze nare ervaring snel achter jullie kunnen laten, denk dat dit voor Floris een nachtmerrie moet zijn geweest.

En dan je lijn....jaja keurig hoor en echt niet van de schrik. Ik denk dat je weer op de goede weg zit en volgens mij ga je het nu vasthouden ook. Ik weet het bijna wel zeker.
Nog even en je zit weer onder de 80!

Ga zo door lieve Chris,:04gefeliciteerd: veel groetjes en een knuf voor Floris.

Thea
Onbekend
August 19, 2011 om 16:14
Ha Chris, ik stuur je net een mailtje, zie ik hier je berichtje in m'n dagboek binnenkomen...

Ja, zo'n museum in de buurt is heerlijk om af en toe even binnen te kunnen lopen, ik heb een soort van jaarkaart, dus kan dan onbeperkt alles bezoeken. Ga ook het liefst alleen hoor, heb zo mijn eigen tempo (meestal veel sneller dan anderen). Er is trouwens één vriend met wie ik het erg leuk vind om samen naar het museum te gaan. We zijn zó verschillend van elkaar dat het ontzettend leuk, interessant en grappig is om door elkaars ogen te kijken en dingen te zien die je in je eentje nooit gezien zou hebben.

Fijn weekend!
Onbekend
August 20, 2011 om 03:53
Hoi Chris.
Hoe is het met je.Had Floris er vrienden tussen zitten.Het is toch verschrikkelijk dat er dieven zijn die alle tenten leeg plunderen.
Soms .er is geen respect meer naar elkaar toe.Hoe kan je het in je hoofd halen om met het leed van een ander geen rekening te houden en toch gaan stelen.

Lukt het afvallen wel Chris.Ik zou na zo.n dag zeker meer gaan snaaien.
Was de uitslag goed van je schildklier.?
Het wordt een heerlijk zonnige dag hier ik hoop bij jouw ook.Geniet ervan
Wanneer moet Floris beginnen aan zijn nieuwe school. Spannend.Met de bus naar school.Zal wennen zijn voor je als ze nu langer van huis zijn.Ik vind die dag ook altijd verschrikkelijk stil.Zal een plan opstellen.
:eliza:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan