Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, August 26, 2011

Shuimpie woog op het moment van schrijven 133.30 kg (bmi: 46.12).

Dit heb ik nog nooit meegemaakt: dus wil even mijn verhaal kwijt. We zijn gisteren lekker ter afsluiting van de vakantie gaan zwemmen met de kids in center parcs :zwemmen2: :dobber: Nu zwemmen in center parcs is ook altijd een beetje relaxen en een uitstapje op zich :relaxen: De kids wouden lekker gaan uit eten, en hoewel restaurantbezoekjes tegenwoordig vaak een opgave zijn (veel te veel op mijn bord, en een hoge prijs die ik betaal voor hetgeen ik eet + vaak vragen over wat ik laat eten/ hoe langzaam ik eet) doe ik het nog steeds erg graag. Zowel mijn man, als kids bestellen een flink hoofdgerecht, en ik vind op de kaart bij de voorgerechtjes een trio van gambakroketjes met salade. Ik had meteen zoiets: mmmm lekker en niet zo'n grote portie. Vaak kies ik voor een soep en dit was even iets anders... Komen ze de bestelling opnemen en krijg ik het vervolgens niet!!!! "Ja maar mevrouw u moet wel iets uit de hoofdgerechten kiezen" Wat een larie en apenkool, ik had dit keer geen zin om te verkondigen dat ik een maagverkleining had (meestal doe ik dit wel) omdat ik vond dat dit hier los van stond. Als ik morgen met een gezelschap ga eten (bv vrienden) en ik heb juist gegeten en zij hebben nog honger, en ik ga mee om te socializen en bestel een heerlijk soepje dan moet dit toch perfect kunnen? Kijk dat ik geen kinderschotel krijg tot daar toe, deze zijn vaak tegen reductie prijzen en ik ben tenslotte geen kind maar nergens in een restaurant hangt: "mevrouw als u dit betreedt moet u een hoofdgerecht bestellen" Nu de mevrouw zag dat ik behoorlijk op mijn tenen was getrapt (zij doet ook maar haar werk) en uiteindelijk na wat heen en weer gevraag mag ik het bestellen op voorwaarde dat ik er frieten :patatje: bij neem. Nou, ik weet niet wat ik met die frieten aanmoet (maar wellicht eten man en kids dit nog wel op) en ik wil de sfeer aan tafel niet bederven, dus ga ik er maar mee akkoord...Ik krijg vervolgens overheerlijke gambakroketjes voorgeschoteld waar ik ook echt van kan genieten. Maar met iedere hap die ik neem blijven ook de frustraties hangen. Ik kijk naar dat schaaltje friet dat voor me staat en ook onaangeraakt blijft. En ik begin verder te denken: stel nu dat ik met onze groep van het werk ging eten waar ook soms mensen met sondevoeding zijn of die alleen gemixte voeding kunnen eten, dan moet ik deze op het terras zetten want ze kunnen niet mee bestellen? Ze mogen dan niet aan tafel zitten. Of er nu een medische reden is of niet, ik vond dit nog steeds niet kunnen. Maar ik hou mijn mond en eet braaf verder van mijn overheerlijke gambakroketjes. Op één of andere manier lukt het mij niet om dit los te laten, mede gefrustreerd door de onaangeroerde patat.
Oké dan komt de rekening en blijkt ook nog eens dat ik voor dat klein schaaltje (onaangeroerde) patat 4.50 euro moet bijbetalen. Dat ik het niet gratis kreeg was logisch maar ik heb meteen, mede door de frustraties, gecheckt wat mij dit koste. Dit was terwijl we eigenlijk zonder mijn gerecht al een bedrag hadden van meer dan 65 euro. (met 3 personen is toch netjes niet?)
Ik betaal de rekening netjes, de kids gaan spelen, maar met het afruimen besluit terug de discussie aan te gaan. figuurlijk ligt dit gerecht me als een baksteen op de maag. Ik vroeg haar of als ik nu alleen een soepje had willen eten of dit ook niet gegaan had. Ze twijfelt en bevestigd dan ook negatief (en we zitten hier toch echt maar in een restaurantje van centerparcs, geen sterrenzaak). Ik kijk haar vol ongeloof aan, en vraag dan vervolgens toch maar als er een medische reden was of ik dan wel enkel een voorgerecht kan bestellen. De serveerster probeert op haar vriendelijkste zeggen "dat iedereen wel kan verkondigen dat ze medisch iets hebben" Ik besluit de proef op de som te nemen en zeg dat ik een maagverkleining heb gehad en leg mijn frustratie uit dat ik nog nergens ben tegen gekomen dat ik geen voorgerecht kan bestellen. Ze zegt dan vervolgens: als u een medisch bewijs heeft dan had ik u wel een kleine maaltijd aangegeven. Een medisch bewijs? Hier heb ik voor een maagverkleining nog nooit van gehoord. maar allen naar de dokter ik ga mijn maag-verklein-paspoort-bewijs halen en ga het nog eens opnieuw in center parcs proberen! ;) Lang leve een koude douche voor Harolds grill restaurant!

August 26, 2011 om 03:57
Wat een onzin dat dit niet mag. Mijn moeder kan niet veel eten door slokdarm problemen en die besteld altijd overal een voorgerecht als hoofdgerecht en in al die jaren heb ik nog nooit meegemaakt dat dit een probleem was. Niet bij een gewone bistro en niet bij een sterrenrestaurant. En naar een medisch bewijs heeft nog nooit iemand gevraagd.
Ze moeten zich daar echt schamen, geen wonder dat dit je niet lekker viel.
Daar hou je echt een nare smaak aan over.
Nou ja, deze ervaring laat je gewoon snel achter je, en een volgende keer kan het alleen meevallen.

Ik wens je een heel prettig weekend.

liefs Christine

August 26, 2011 om 04:31
Wat een schande zeg.
Ik zelf had daar niet eens meer gegeten, met je moet er patat bij nemen.
Medisch bewijs!!! Ik had gezegd wil je mijn littekens soms zien als bewijs!!

Ik zou alsnog een klachte mail sturen naar Center Parcs. Zo ga je toch niet om met je klanten.


August 26, 2011, gewijzigd door Sapete op August 26, 2011 om 06:55
Serieus dit kan echt niet. Ik zou dit zeker bij Center Parcs neerleggen en hier een reactie op willen.
Dat ze je verplichten om er friet bij te nemen, en naderhand zo met je in discussie durft te gaan.
Ik kan me niet voorstellen dat het Centrer Parcs management in het park of op het hoofdkantoor dit soort gedrag van hun personeel accepteerd.
Doen hoor!

haha: http://www.trosradar.nl/douche-inzenden/-
Onbekend
August 26, 2011 om 15:37
Ik vind dit echt belachelijk, en zou inderdaad hierover een brief sturen naar Centerparcs. Pfff, stoom komt uit m'n oren!
Onbekend
August 26, 2011 om 16:46
Mijn methode...zeker een brief naar Center Parcs sturen! Vooral Center Parcs moet zich gezien het langere verblijf van gasten instellen op mensen met een 'dieet'. Bah, veel restaurants zijn echt nog niet ingesteld op doelgroepen die niet alles mogen/kunnen eten...Ik herken het ook vanuit mijn werk als verpleegkundige en waar clienten tegenaan lopen. (inderdaad mensen met sondevoeding die bijv. vanuit slikproblemen alleen ijsjes of soep mogen eten en met hun partner weleens gezellig uit eten willen...of kankerpatienten die niet meer alles kunnen verdragen) Ze worden soms keihard geweigerd. Zelf volg ik dr. Frank en bestel ook alleen een uitgebreidt voorgerecht met salade enzo omdat hoofdgerechten vaak alleen maar koolhydraten bevat. Als ze moeilijk doen zeg ik dat ik glutenpatient ben en geen koolhydraten mag en dat werkt meestal wel...en soms komen ze met een alternatief.
Onbekend
August 27, 2011 om 12:14
Ik zou hier ook furieus van worden. Je hebt ook gewoon geen zin om het steeds uit te moeten leggen. Als jij enkel een voorgerechtje wilt, dan is dat je goed recht. Ik zou inderdaad een brief naar Center Parcs schrijven.

Hopelijk gaat het verder wel lekker met je! Goed dat je toch ook lekker mee uit eten bent geweest en dat je van de frietjes af bent gebleven.

Groetjes
Emmy
August 27, 2011 om 17:12
Ik heb inderdaad een klacht ingediend via hun site bij 'help en contact' daar stond een klachtenformulier onder. Niet dat ik er veel van verwacht maar ik had mijn ervaring ook opgeschreven op het gastric bypass forum en dit heeft ook voor een explosie van reacties gezorgd. Ik wil gewoon mijn nakomers, deze onaangename ervaring besparen, als ik hen al aan het nadenken kan zetten ben ik al tevreden. Voor de rest ben ik niet zo'n druktemaker en kan ik dingen ook loslaten, life goes on, en is tekort om je blijvend druk te maken ;-)
August 28, 2011 om 03:10
meeting organiseren met mensen met hetzelfde probleem, daar lekker met zijn allen gaan zitten en allen een voorgerecht bestellen...Liefst het restaurant zo goed als afhuren en dan met zijn allen opstaan!!! Joepie....
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan