Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, August 26, 2011

Flowerlady woog op het moment van schrijven 76.30 kg (bmi: 26.09).

Hoi iedereen
Vandaag 26 Augustus 2011,en ik heb nu de 3 tijdelijke fases van Dukan doorlopen ,en begin nu met terug normaal eten + 1 eiwitdonderdag elke week .
Mijn gewicht is vandaag 76,3 dit betekent 1,7 kg onder mijn streefgewicht van 78 !!
Wat dat normaal eten betreft :wat is Dukan toch een wijze kerel om die stabilisatie periode te laten inlassen !!! Dat was niet meer of minder dan je je thuis te laten voelen in anders blijven eten dan voor je dieet .Ik weet nu dat ik niet zo veel meer ga veranderen aan mijn eetgewoonte van de laatste 4 maanden stabilisatie ,want ik heb nu niet het gevoel dat ik iets mis ,en voel me supergezond .
De dingen die ik wel heb geleerd te eten ,en die zeker helpen om je gewicht op peil te houden ,ga ik natuurlijk verder doen ,mijn haverzemelen dagelijks ,onder welke vorm dan ook zou ik niet meer kunnen wegdenken . Gewone mayonnaise of gekochte mayonnaise is uit mijn woordenboek geschrapt ,dat blijft mijn mayonnaise met paraffine olie ,die ik nu in literflessen koop bij de apotheek .
En dan wat zoetigheid betreft ,dat heb ik gekanaliseerd in magere yoghurt ,en varieer die met alles wat tussen Aardbeien en Zemelen zit !!!
Ook puddinkjes met magere melk en zoetstof ,vanille of chocolade ,eet ik er bijna dagelijks van .
En dan de taarten en gebakjes ,die eet ik wel op bezoek ,en bij bezoek bij mij ,maar tussendoor beperk ik dat tot ik er echt zo een zin in krijg ,dat ik een paar stukjes uit de diepvries haal ,en dan smaakt dat gewoon hemels . Maar gedaan is het wel met cake en wafels bakken ,want daar eet je gewoon dagelijks van ,en dat is niet mijn bedoeling . Dus mijn behoefte aan zoet moet ik niet helemaal onderdrukken ,maar wordt voldoende door de toegelaten yoghurt en magere melkproducten .Ik heb in mijn hele leven nog nooit zoveel yoghurt gegeten ,of liever :leren eten en waarderen ,dan sinds februari van dit jaar bij het begin van dukandieet . dan eet ik ook nog mijn dagelijkse 10 gr zwarte chocolade ,bij mijn namiddagkoffie ,dat heb ik trouwens altijd blijven doen ook in de afvalperiode .
Ik wil absoluut onder mijn streefgewicht blijven ,ook omdat ik nu al maanden van de bloeddrukpillen af ben ,mijn bloeddruk en cholesterol volledig onder controle zijn en
ik me tien jaar fitter voel ,en me gewoon super voel met mijn eetgewoonten van nu !
Dus ik besluit :LEVE DUKAN EN ZIJN DIEET ,en nu begint voor mij de LEVENSWIJZE MET DUKAN GEWOONTEN!!!

Onbekend
August 26, 2011 om 07:11
Dat klinkt goed en positief! Proficiat met het behaalde resultaat en wat fijn dat het zulke geweldige gevolgen voor je gezondheid heeft.
Even een vraagje, wat is het verschil tussen haverzemelen en tarwezemelen? Ik gebruik nl altijd de laatste. En wat is het voordeel van mayonnaise met paraffine-olie? Daar heb ik nog nooit van gehoord en vraag me af of dat in Nederland ook te koop is. Ik heb daar nog nooit mayonnaise zien staan ;)
August 26, 2011 om 07:22
:hi:

Wat ben ik blij te zien dat Dukan voor jou zo goed is uitgedraaid! Voor mij werd het echt te zwaar. Ik moest telkens apart eten voorzien voor mij en de rest van het gezin en dat in combinatie met onze zaak was gewoon teveel. Resultaat van Dukan bij mij: eerst heel snel 2 kg afgevallen, er na 2 weken mee gestopt en dan al even snel 5 kg aangekomen :snik:. Ikzelf heb dus geen positieve ervaringen, maar dat ligt volgens mij niet aan Dukan. De methode ligt me gewoon niet omdat het tever afligt van 'gewoon eten'. Ik blijf wel nog regelmatig zijn pannenkoek met zemelen bakken, of de muffins en zo. Die vond ik gewoon echt lekker én ze zijn gezond. Verder heb ik er ook wel de gewoonte aan over gehouden om 's avonds low-carb te eten, zeg maar eeD slaatje met enkel groenten en vlees/vis en kruiden. Dat bevalt me wél prima omdat ik toch merkte dat ik me beter voelde met meer eiwitten en minder kh. Als ik mijn eetdagboek bijhoud merk ik ook dat ik toch nog steeds rond de 30-35% eiwitten blijf hangen, dus eigenlijk eet ik nog wel steeds een beetje eiwitrijk en koolhydraatbeperkt;).
Maar zoals ik zei: ik ben héél blij dat jij je doel hebt bereikt met Dukan. Hopelijk lukt het me nu ook op mijn manier!

:katsumi:
August 26, 2011 om 07:38
Wilma ,
mayonnaise met paraffine olie vindt je niet in de handel ,maar die paraffine olie koop je bij de apotheek (in Belgie bij elke apotheek ,in nederland iets minder )En dan maak je daarmee zelf je kalorieloze mayonnaise ;omdat die olie een smaak en reukloze minerale olie is ,gaat die gewoon door de maag en darmen ,en komt eruit ook in de vorm van kleine druppeltjes in de stoelgang . kan je levenslang zonder problemen gebruiken . Trouwens op dagen dat ik helemaal geen mayonnaise gebruik ,neem ik een lepel van die olie gewoon voor een gemakkelijke stoelgang ,dus voor mij geen kloofjes of hemorroiden meer .
verschil tussen haverzemelen (die we bij dukan levenslang 3 lepels per dag moeten gebruiken) is dat die zemelen het opnemen van te veel kalorieen in de darmen beletten. Wat de werking van tarwezemelen betreft ,ik weet niet waarvoor die gebruikt worden ,alleszins niet in het Dukandieet ,en ik weet dat ze ook niet dat calorieenopslorpend vermogen hebben ; Haverzemelen vindt je ook niet bij kruidvat of dgl ,maar in Nederland in reformzaken ;
Groetjes
September 2, 2011 om 02:34
Hey Flowertje, je hebt dit super goed gedaan he! Dikke proficiat daarvoor!!!!
We hebben hetzelfde gedacht over Dukan en zijn dieet, voor mij is dit ook absoluut de top! Ik voel mij ook geweldig, heb nog maar eens een nieuwe jeans gekocht (maat 29 in jeans maat) en die past nu weer goed...
Normaal zou ik nog 8 kilo moeten afvallen, maar iedereen zegt me van bijna te gaan stoppen...ik wil wel onder de 75 en dan zie ik wel wanneer ik begin te stabiliseren, het gaat nu wel iets trager maar als ik echt lang ga blijven hangen op hetzelfde gewicht denk ik dat ik over ga naar fase 3...en naar Antwerpen dan zeker? lol
Dikke knuffel en hopelijk lees ik hier af en toe nog wat van jou!
Atikin
:weekendvoordedeur:
September 19, 2011 om 07:16
Heeyyyyyyyy

Het zal voornamelijk vocht zijn hoor! 2 kilo kan gewoon niet in één weekend!
En de maten zijn juist in België groter volgens mij..
Maat 40 is maat 42 in België! (volgens mij)
En tja..ik kan er niks aan doen...ik heb nu gewoon maat 40!
Dus in Nederland heb jij gewoon maat 42!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan