Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, September 23, 2011

Stempeltjes woog op het moment van schrijven 73.40 kg (bmi: 27.97).

aan al mijn buddys,hier ben ik weer terug na een zéér zonnige vakantie.Ik was blij terug te keren om mijn man ,kinderen en kleinkinderen terug te zien,maar....het is serieus afkicken van dat fijne vakantiegevoel,geen huishouden doen,beentjes onder tafel schuiven zonder dat je zelf hoeft te koken,lekker bakken en braden aan het zwembad,plonsje in het koele water,leuke boottochten met prachtige zichten op de Griekse eilandjes,de avondwandelingen in het mooie oude stadscentrum van KOS met zijn gezellige haven,straten met winkeltjes die tot 's nachts open zijn..enfin teveel om op te noemen.Ik ben nog nooit op vakantie geweest naar een hotel met een all in formule.Mensen wat keek ik mijn ogen uit toen ik 's morgens al die buffetten zag,mijn eerste gedacht was dat komt hier niet goed....het dessertenbuffet was zeker 3meter lang,al mijn goede voornemens even naar het achterplan geschoven,ik dacht daar moet ik toch eens alemal van proeven.Nu heb ik één geluk gehad en dat was dat het er allemaal lekkerder uitzag dan het was.Ik was blij het eens geproefd te hebben zodat ik niet het gevoel had dat ik me dat allemaal moest ontzeggen.Wat er wel ontzettend lekker was,dat was de griekse youghourt met honing,daar heb ik echt 3 keer per dag mijn buikje van vol gegeten.Die youghourt was zo dik en romig dat ik op een gegeven moment aan de obers ben gaan vragen in mijn beste engels of het wel yoghourt was en gen zure room.Ik heb ook wel elke dag twee cocktails gedronken en af en toe eens een ijsje.Naar mijn vroegere normen had ik het gevoel dat ik het qua eten nog vrij deftig heb gehouden.Maar...toen kwam woensdagmorgen het weegmoment eraan en bn ik toch met een klein hartje op da weegschaal gaan staan.Zelf had ik gedacht dat ik een halve kilo zou bijgekomen zijn,maar viel dat dik tegen...ik was 1kg600gr bijgekomen.Nochthans ben ik elke dag begonnen met een wandeling van 2 uur.Dat was echt behoorlijk schrikken.Ik heb gelijk mijn kleedje voor de trouw gaan passen,dat zat al strak toen ik het kocht ,maar gelukkig dat pastte nog goed.Nu zijn we 2 dagen verder en ben ik al 900gr terug kwijt,dus de schade is nu nog 700gr erbij.Die wil ik er deze week absoluut af en ben al intensief begonnen met veel beweging.Ik heb nog heel veel werk met poetsen en wassen en strijken dat komt er nog bij dus het zal me zeker lukken.Nog heel veel liefs en succes voor jullie allemaal.Binnenkort zal mijn schoondochterje waar ik mee op reis gegaan ben eens enkele fotos van mij op de site zetten ,ik ken daar zelf geen fluit van,zodat jullie eindelijk niet alleen klank maar ook beeld van mij hebben(haha) ik zal er eens een voor en na sessie vn maken.doei

Onbekend
September 23, 2011 om 15:09
Hoi hoi,

Dat klinkt allemaal heerlijk wat de toetjes EN gebakjes (in mijn geval) betreft dat herken ik wel we gaan al jaren in het najaar naar Turkye (behalve dit jaar) ook all in clusive een week lang ook daar zie je dat soort buffetten t ziet er allemaal heerlijk uit, maar t smaakt naar niets en is mierzoet, dus daar kon ik makkelijk vanaf blijven. Ja meid, we worden genadeloos afgestraft als we even buiten ons boekje gaan (de leeftijd zal ook wel een rol mee spelen) Maar... we gaan er weer fris en vrolijk tegenaan.. Vakantie is heerlijk maar thuis komen is ook weer fijn.. je waardeerd alles weer enorm op 1 ding na de WEEGSCHAAL.

Succes...

Fijn Weekend Mandy54
September 24, 2011 om 16:57
Hoi Lutgarde,

Even een levensteken om je te laten weten dat ik al je berichtjes gelezen heb. Ergens had ik het gevoel dat je met je man weg was, maar later realiseerde ik me dat je daarmee op Texel zat :-) Je was nu met je schoondochter op pad! Natuurlijk kijk ik uit naar de foto's!
Ben nu zo langzamerhand wel een beetje benieuwd ;-)
Bij mij gaat het met het gewicht denk ik wat minder, zal morgen eens gaan fietsen. Het is op het werk zo razend druk geweest dat ik geen vrij minuutje over had. Volgende week wordt het weer zoiets. Maar nu is het lekker weer!

Welterusten en heel veel liefs, Janneke.:jannekeb:
Onbekend
September 26, 2011 om 13:22
Hoi Lutgarde,

Ik was ook een weekje weg, dus vandaar nog geen berichtje in je dagboek.jij hebt het zo te lezen erg naar je zin gehad, fijn voor je, heerlijk
kon je nog mooi bijkleuren, voor de bruiloft as 2 oktober toch?
en die onsjes krijg jij er zo wel af hoor.
ja de griekse yohurt is heel erg lekker!mmmm

Liefs van :irene3:
Onbekend
September 27, 2011 om 03:50
:goedemorgen::hoihoi:

Lieve Stempeltje, dank u wel! Wat een leuk opbeurend berichtje in mijn dagboekje, doet me echt goed. Fijn voor je dat je zo'n leuke vakantie hebt gehad, alle baterijtjes weer opgeladen in het zonnige Kos. Daar zijn wij nog niet geweest wel in Kreta en in een ander groen eiland van Griekenland maar de naam ontsnapt me nu. (Rodos) Ja, thuiskomen is ook leuk maar de omschakeling naar het dagelijkse kan wat moeizaam verlopen, je kan tijd nodig hebben om er weer in te komen zoals ze dan zeggen. Maar alé, je hebt het gehad en kan waarschijnlijk wat sterker de winter in door alle zonnevitamientjes die je opnam. Stempeltje nu weer veel succes met afvallen, lieve :groetjes: van Blieckske
September 28, 2011 om 15:24
Hoi Lutgarde,
:goedenavond4:
Ik mis je een beetje. Gaat alles goed? Of heb je het gewoon errug druk? Dat kan natuurlijk ook.
Misschien ben je wel druk met de voorbereidingen voor de bruiloft van je dochter.:luv:
Moet je nog gedichtjes schrijven, of speeches?
Ik hoor het nog wel allemaal.

Lieve groetjes, Janneke.:jannekeb:
September 29, 2011, gewijzigd door JannekeB op September 29, 2011 om 13:37
Lieve Stempeltjes,
:goedenavond3:
Dank je wel voor je prachtige bericht! En wat leuk om te lezen weer, je kan schitterend vertellen!
Het was heel fijn om weer van je te horen! Ik was laat thuis, heb meteen de computer aangezet, en ja hoor, daar stond een heel verslag. Dus meteen maar een berichtje terug.:berichten:
Fijn dat die grote vakantiekilo er weer bijna af is! Het heeft niet strak vastgezeten nog. Ik kan me die griekse yoghurt wel herinneren; het was voor mij in Griekenland de eerste keer dat ik enorm aankwam. Ik was altijd superslank. Na twee maanden Griekenland was dat voorgoed voorbij.:nietlieveweegschaal:
Slank bij vlagen,maar altijd tijdelijk en na veel moeite.
Wat leuk dat je ook nog aan het haken bent geslagen! Meestal is het een ontspannende hobby, maar als het tot twee uur 's nachts moet duren is de ontspanning wel weg:-)
Ik denk dat je kleinkinderen ook wel van die zelfgemaakte poppetjes en draakjes willen. Het is heerlijk om creatief bezig te zijn.Ik heb nu niet veel tijd meer, mijn creativiteit wordt in school gestopt. En wordt al minder naarmate we meer vergaderingen en papierwerk krijgen. Vroeger heb ik veel vilten poppetjes gemaakt, op de manier van de vrije school. Natuurlijk en terug tot de basis. Nu de kalebassen en kastanjes er weer zijn worden ze weer tevoorschijn gehaald. :kastanje::herfst:
Ook op school vinden ze het leuk, maar ik moet er niet bijvertellen dat het uit de vrije school komt! Ook egeltjes maken van kaardebollen is leuk. Maar bij de Xenos hebben ze tegenwoordig ook leuk decoratiemateriaal voor de herfst, voor weinig geld, daar loop ik ook wel eens langs!:bladeren6:
Hoe is het gegaan met de fietstocht? Heb je de zestig kilometer volgemaakt?:fietsen:
Dan moet je maar een lekker zacht kussentje op de stoel leggen. Maar je had er wel heerlijk weer bij. Wat is dat een verrassing he, zo'n mooie week. De kleuters hebben heerlijk in de zandbak gespeeld
We zijn nu serieus begonnen aan de kinderboekenweek. Het gaat over helden. Ik heb het boek gekozen: Wij gaan op berenjacht, over helden op sokken, een schitterend boek.
We maken natuurlijk gevaarlijke beren en lieve beren, donkere berenholen en de kinderen die zogezegd op berenjacht gaan. Als ze er ééntje tegenkomen kruipen ze gauw onder de dekens.:panda: (Er is geen bruine beer :-))
Aangezien er geen bestaande werkjes over dit boek zijn, zal ik dit weekend "cretief" aan de slag moeten. De gezichtjes van de kinderen als je het boek voorleest, daar doe je het allemaal voor :-) :-)

Wat lief dat je man mee aan het huishouden ging. Al moet jij er nu extra langs! Maar hoe doe je dat allemaal, want je werkt er toch best veel bij. Waar haal je al die energie vandaan? Als ik thuiskom kan ik geen pap meer zeggen en dan mag ik nog een paar uurtjes door, net als je dochter, begrijp ik.
Eén keer in de twee weken komt er een mevrouw het huis schoonmaken, en deze week komt haar man steeds een paar uurtjes in de tuin werken. :harken:
Dat deed ik vroeger allemaal zelf ( de tuin dan, voor het huis heb ik al hulp zolang ik werk) maar ik kom er gewoon niet aan toe.
Ik zat voor gek in de buurt. De achtertuin is bijna klaar, en de voortuin is voor de helft zwart. Mijn broers willen daar antiworteldoek voor me neerleggen, met grind. Dat zal alweer schelen.
Wat erg als je op het verkeerde knopje drukt en je bericht verdwijnt he. Daar zouden ze op de site toch een beveiliging voor moeten instellen. Het is mij ook al een paar keer overkomen. Ook toen jij op Kos zat, twee keer, daarom heb ik je toen maar gemaild:-)
Dan ga ik nu nog wat plaatjes zoeken en dan ga ik weer kleuterwerkjes verzinnen.
Natuurlijk wens ik jou en je familie zaterdag een hele fijne dag toe!!! Geniet ervan!
Veel liefs, Janneke.:jannekeb:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan