Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, September 23, 2011

Jolijt woog op het moment van schrijven 77.20 kg (bmi: 26.71).

Ondanks alle verantwoorde prutjes wil de weegschaal van geen wijken weten, vanochtend zelfs weer een paar onsjes erbij!
Ik heb bij een paar buddies gezien dat dat het effect kan zijn van rijst eten. Daar houden we het dan maar op.... want inderdaad, gisteren heb ik rijst met gehakt en sperziebonen gehad.
Snel en staand gegeten, dat is ook niet zoals het hoort! Maar ja ik moest om 18.30 alweer present zijn bij de mensen van de uilenwerkgroep van het IVN. Ik mocht mee kerkuilen ringen. Er waren 2 nestkasten, één met 3 en één met 8 jongen.
Zo'n nestkast hangt bij een boer in de kapschuur. Natuurlijk stond de hele familie ook te kijken, inclusief alle buurtkindertjes. Pa en moe Uil waren in geen velden of wegen te bekennen, en de uilskuikens hielden zich heel rustig. Sterker nog, als ze niet aan de beurt waren om gewogen, gemeten en geringd te worden dan sliepen ze gewoon verder, soms bij één van de kindertjes op schoot. De meisjes (maar ook de stoere jongens!) aaiden de pluizebolletjes voorzichting, met stralende gezichten, heel leuk om te zien. En nu maar hopen dat er wat liefde voor de natuur blijft hangen!
Ik heb zelf ook de kuikens vastgehad, één en al dons en (dus) een lekkere warme lichaamstemperatuur. Uilen hebben een slecht reukvermogen, de ouders zullen dus niet merken dat de kuikens door mensen aangeraakt zijn.

Natuurlijk eindigde dit feest met samen koffiedrinken in de boerderij, met een grote schaal pepernoten op tafel. Ik heb me keurig ingehouden, het kan niet alle dagen feest zijn!

Vandaag was een mindere dag, lekker brood met roomboter en hagelslag gegeten. Ik was een beetje dwars, eens zien of ik zo wel afval :)


Morgen gaan we met de :nordic: club wandelen op het Duitse waddeneiland Juist, en dan gaat er wel het één en ander aan lekkers in de rugzak! En na de wandeling gaan we uit eten op het eiland. Maar het wordt ook minstens 20 à 25 km nordiccen, dus dan kan je wel wat hebben :):) (raar he dat ik nooit afval - ik eet gewoon steeds alle sportcalorietjes er weer bij :beschaamd: )
Vanmiddag dus al de weekboodschappen gedaan en ook de auto maar vast afgetankt, morgen vertrekken we om 6 uur vanaf de carpoolplek, dat wordt dus vroeg uit te veren!

Fijn weekend alvast iedereen

September 23, 2011 om 14:04
Ja, Mirjam schreef het ook al dat ze zo aankwam van rijst. Dus dan zal het bij jou waarschijnlijk ook zo zijn. Gaan we gewoon eens even in de gaten houden!

Wat ontzettend leuk, dat ringen van die uilskuikens!! Lijkt me heel bijzonder om te zien.

Verder wens ik je een heel leuk weekend! Blijf je daar ook slapen, of rijd je 's avonds weer naar huis terug?
September 23, 2011 om 16:10
Hoi Jolijt

Wat een leuke dingen heb je gedaan (uiltjes) en wat een leuke dingen ga je nog doen.
En net als ik altijd lekker vroeg, alhoewel ik even niet.
Ik wil even opmerken dat rijst niet echt een dikmaker is.
Kijk maar naar alle Chinezen en Japanners.
De meeste zijn niet echt dik.
Ik zelf heb het idee dat jij precies eet wat je nodig hebt en dat snap ik ook wel met jou schildklier.
Ik wens je veel plezier morgen!
Ps lekker hoor roomboter met lekker brood en hagelslag hmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Dat is echt genieten,
:christ:
Onbekend
September 24, 2011 om 04:12
Jij bent nu onderweg richting eiland, het beloofd prachtig weer te worden dus dat wordt genieten. Ik ben trouwens dol op vogels en uilen in het bijzonder. Weinig uil hier in het westen van het land (het is hier een paradijs voor koolmezen, eksters, kauwen en mussen) en het lijkt mij echt fantastisch wat jij hebt gedaan. Ik heb ooit een miljoenpoot vastgehouden maar daar trekken mensen alleen maar vieze gezichten bij :)
September 25, 2011 om 12:23
Geweldig die uiltjes, ben stiekem jaloers op je.
Enne, iets lekkers in je rugzak kan heel goed gezond zijn he (wie vertelde dat laatst toch ook al weer.........) Ben benieuwd naar je wandelverhaal en hoop dat je net zulk lekker weer hebt als ik vandaag. Heerlijk in de tuin gezeten en flink gewandeld met Joep en de oppashond.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan