Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, October 25, 2011

Babs10 woog op het moment van schrijven 85.60 kg (bmi: 25.56).

Een maand verder en kan bijna hetzelfde klaagverhaal houden.
Vind het allemaal zo moeilijk! Terwijl ik aan 1 kant enorm geniet van ons nieuwe huis, beginnen de consequenties van al zo lang dubbele lasten steeds groter te worden.
Zou zo graag eens een paar maanden thuis willen zijn maar stoppen met werken is absoluut onmogelijk, dit terwijl ik ivm mijn huidige, absurde werksituatie het liefst mijn ontslagbrief morgen zou willen indienen.

Het afvallen lukt totaal niet, integendeel.
Positief is dat ik weer flink aan het hardlopen ben en mee heb gedaan met de Amsterdam Marathon, de 8 km weliswaar, maar ging heel goed en was zo'n mooie dag! Zonnig en windstil en dan lopen door de stad waar ik geboren ben..

Ondanks het vele lopen ga ik niet sneller lopen, de reden is mijn gewicht.
Het is een vicieuze cirkel; financiële problemen, een mega drukke baan, een groot gezin (lijkt misschien idyllisch maar vergeet de drukte niet en de oudsten beginnen te puberen...)zorgen dat ik vaak veel spannning heb, zo kan uitbarsten in tranen.

Tja en wat is er dan voor handen om te troosten?
slecht en zinloos... maar het dempt.

Hoe kreeg ik dat vroeger voor elkaar??? Hoe kon ik toen zo streng zijn voor mezelf?

October 25, 2011 om 03:50
Hoi Babs,

De maanden vliegen om en inderdaad wordt het er niet beter op qua gewicht. Ik heb het ook al opgegeven. Iedereen zegt dat het toch echt door de leeftijd komt dat je nu zwaarder bent en het er niet meer zomaar afkrijgt. Ja, moeten we daar dan maar genoegen mee nemen? Ik kan het niet hoor.

Ben super ongelukkig de laatste tijd. En dat komt ook door het grote gezin. Het is niet gezellig aan tafel met je man weg en 5 kids die elkaar niet uit kunnen staan! Ze helpen niet in het huishouden, maken alleen maar rommel. Ik voel me een huishoudster. Zit regelmatig te huilen hoor, dus dat is niet gek. Dan doen ze even poeslief en ruimen zelfs de vaatwasser een keertje uit maar daarna is het weer "feest" in huis.
Gelukkig kan ik in het weekend met mijn man er even uit, een terrasje pikken of ergens koffie drinken. De oudste kan goed oppassen.
Soms zou ik mijn leven over willen doen en dan was ik alleen gebleven, ook geen man!

Bij deze trieste gedachten die we hebben helpt een te hoog gewicht en lelijk lichaam ook niet echt.......sorry kan je niet opbeuren......

Gr. JaneDoe
October 27, 2011 om 03:28
Hallo Babs,

Ik ben bijna net zo lang als jij. Mijn gewicht schommelt de laatste jaren ook enorm. Ben net als jij altijd bezig met lijnen, en als ik denk 'nu even niet' kom ik weer enorm aan.
Een verschil met jou is dat jouw huidige gewicht mijn (eerste) streefgewicht is.
Als ik mijn volgende streefgewcht op 79 kilo zet en ik het haal ben ik bijzonder tevreden!
Is die foto in het zwarte setje recent? Zo ja.... meid ik ben jalours. Ik zou willen dat mijn buik er zo strak uitzag!

Natuurlijk is het voor iedereen anders, daarom wens ik je veel succes met lijnen en hopelijk vindt je een manier waarop je niet meer aan het jojo-en bent.
Mocht je een manier vinden, breng mij dan op de hoogte

Groejtes,
Kim
October 28, 2011 om 07:02
Gelukkig, ik ben niet de enige......
October 30, 2011 om 07:57
Dank je wel voor je berichtje.
Het gaat goed en ik ben niet zo bezig met lijnen, maar met het aannemen van een ander voedingspatroon. En dat lukt heel erg aardig, al zeg ik het zelf! Mede vanwege mijn gezondheid. Maar ook om gewoon gezond en bewust bezig te zijn. En de boeken van Amber Albarda helpen daar goed bij. Mijn gewicht blijft nu redelijk stabiel. Alleen de afgelopen weken door een voedselallergie/intolerantie ging het even mis. Maar dat is nu weer hersteld. Nu mijn conditie weer opbouwen , want die is door het hele gebeuren naar beneden gekeild.
Verder heb ik een 'rustig' leven. Mijn kinderen zijn Godzijdank al een paar jaar de deur uit. Pffff, wat dat betreft leef ik met je mee hoor. Ik heb er maar 2 :meisjecheerleader: en :vervelendetiener:, maar ze gaven, en geven soms nog, ellende :supercry:, emoties :heelboos: en zorgen :zucht: voor 10.
Gelukkig zijn ze nu volwassen, 26 en 24 jaar, aan het worden en hebben medelijden met mij, dat ik al die jaren met hun moest leven. :hahahoho:
En ben ik bezig met een eigen praktijk op te zetten voor een gezonde levensstijl met voeding, sport, gezicht- en lichaamsverzorging. En dat doe ik met behulp van Herbalife. Ben nu bezig al het voorbereidend werk te doen zoals visitekaartjes, flyers ontwerpen en drukken, benodigdheden bestellen. En in januari ga ik daadwerkelijk opstarten. En in de toekomst wil ik dat gaan uitbreiden naar bijv. budgetkookworkshops voor bijstandmoeders, een Central Office Zeeland, waar mensen kunnen leren :spieken:dmv cursussen en trainingen, bedrijven benaderen voor preventieve workshops, budgetvoorlichting :geld: en wie weet wat nog meer.
Ik wens je veel sterkte met je kids en met het afslanken!
Groetjes, Susan
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan