Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, October 25, 2011

Mavke woog op het moment van schrijven 84.70 kg (bmi: 26.14).

:goedemiddagvlinder:

Toch even een goed berichtje plaatsen...
Ik moest vandaag bij de dokter langs om mijn bloedwaarden te bespreken en mijn bloedsuikerspiegel is alweer gezakt en lijkt nu op die van een gezond mens, met dien verstande dat ik wel pillen slik om het zo te krijgen.
Omdat het nu echt moeilijk gaat, stelt hij voor om tijdelijk de pillen toch nog op te drijven, want momenteel gaat het een beetje de verkeerde kant op met mijn gewicht. De oorzaak van mijn drang naar zoet zou liggen in het feit dat ik echt wel heel streng voor mezelf ben (God, dat wist ik best zelf wel)en te weinig het positieve van zoveel gewichtsverlies nog zie. Ik moet me positiever gaan opstellen en tevreden leren zijn. Een mentale rust zou wonderen kunnen doen, denkt hij. Ik ben vanmorgen goed begonnen.
Gisteren was de fut er weer uit, want op zondag hebben we de verjaardag van mijn ma op restaurant gevierd. Je kent dat wel, een menu van 'k-weet-niet-hoeveel gangen. Dus maandag op hetzelfde elan doorgegaan. Maar ik sla mezelf nu eens niet verrot (mag niet meer van de dokter) en begin gewoon vandaag opnieuw zoals het hoort. Ik ben vanmorgen ook nog eens gaan sporten voor een uurtje (aerobic), want ook dat had ik laten verwateren. Misschien heb ik wel eens die "knop" gevonden..... afwachten of ik het de rest van de week wel goed doe.

:geloofinmezelf:

Ik wil al mijn buddy's bedanken voor de onaflatende steun en motivatie, want al ging het niet goed met me, jullie bleven volharden. Fijn, echt waar.
Ik wens jullie ook een succesvolle week.
:02liefs:

Onbekend
October 25, 2011 om 05:50
:hello:
goed bericht van de bloedsuikerspiegel toch,o.k.je gebruikt er medicijnen bij maar als het goed gaat dan zo door blijven gaan.
Ik ben super trots op je met al die kilo 's eraf, TOP je bent zo mooi!!!
Alleen moet je het wel blijven zien! We hebben het er al eens eerder over gehad hé, dat anderen het al zagen en je complimentjes kreeg en zo. een mens heeft dat ook nodig!
Je hebt de positieve draad weer opgepakt en houd hem vast!!! ik hem'm op het andere eind vast gepakt ik geloof dat ik het "licht" weer begin te zien,
gaan we lekker samen die draad vasthouden (ook weer niet te strak!):samensterker:
dan moet het slagen toch???:geloofinjezelf: ik doe het ook!!!!
liefs Ant
p.s. wat knap dat je ook al gesport hebt petje af!!!
October 25, 2011 om 07:17
Wat fijn weer een positief stukje te lezen en wat goed dat de dokter tevreden is. En hij heeft natuurlijk gelijk, een positieve instelling is heel belangrijk. Alhoewel ik laatst heb gemerkt, toen ik zo hard van mezelf baalde dat dat ook net een boost kan geven. Maar dat negatieve moet je natuurlijk niet te lang volhouden.

En je bent gelijk weer goed begonnen, de draad opgepakt en alweer wezen sporten.
Lieve Martine, ga zo door.

liefs Christine
October 25, 2011 om 12:54
hoi hoi

zo'n goed voorbeeld ben k niet op papier wel maar in uitvoering
gaat het niet goed van de week. k ben erg zenuwachting.
k hoop dat alles goed gaat morgen met me pa!!

xxx
October 25, 2011 om 15:09
Jeetje je hebt wel een super goede dokter ook! die even verder kijkt dan alleen de bloedwaarden. En hij heeft zowiezo gelijk door te zeggen dat je lief voor jezelf moet zijn ;)

:knuffelbol:

groetjes Erica
October 25, 2011 om 16:16
Ik sluit me helemaal aan bij de woorden van je dokter, wees trots op het resultaat dat je al bereikt heb. Fijn dat je knop weer om is en je er weer voor wilt gaan! respect!

:deoverwinning:

Je komt er wel, geloof me maar;)

:groetjesvanmij:
October 26, 2011 om 09:44
Hai Martine,
wat superfijn voor je dat de bloedwaarden goed zijn! Uiteindelijk zijn dat toch de belangrijkste dingen; je gezondheid en hoe je je voelt. (en niet perse hoe je eruit ziet). Het is inderdaad best moeilijk om te kijken naar en trots te zijn op wat je allemaal al bereikt hebt en je niet blind te staren op het gewicht dat je (nog!) niet behaald hebt. Gelukkig hebben we daar ook de buddy's voor!
Zet hem op de komende week, wees lief voor jezelf (dan doe ik dat ook) en tot snel,

groets, Do
Onbekend
October 26, 2011 om 16:25
Hoi Martine
Inderdaad fijn dat je bloedsuikers goed zijn je zult je dan ook beter voelen en ook beter met alle verleidingen om kunnen gaan.
Wanneer het even niet lukt niet bij de pakken neer gaan zitten , inderdaad morgen is er weer een dag. Ik baal af en toe ook hoor wanneer ik die knop even niet omkrijg maar bedenk mezelf ook dat ik er 50 jaar over gedaan heb om dit gewicht te bereiken en het er dus ook niet in een jaar af hoeft neem je tijd en geniet met volle teugen van wat je bereikt heb en dat is veel.:respect:
Veel succes lieve groeten Marijke
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan