Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, October 25, 2011

Tieme woog op het moment van schrijven 126.80 kg (bmi: 38.70).

Ik ben vandaag naar de diëtiste van de obesitas kliniek geweest.
Er is goed naar me geluisterd en alleen dat steunt me al: Ik word serieus genomen!
De diëtiste heeft mijn eetdagboek van de laatste tijd met me doorgenomen.
Ik eet op zich niet verkeerd. Dat ik 1500 calorieën eet dat kan ook nog best, maar ze zag ook hoe ik aan die vele calorieën kwam:
heel veel avondeten. ik eet 3 ons aardappelen, 2 ons groente en dan nog een stuk vlees of vis. Een 'normale-mensen-portie'...Of zelfs nog meer dan dat. Dat mensen geen dumpings hebben, komt voor...Dat mensen meer kunnen eten ook, maar dan niet zoveel als ik. En ik overeet me echt niet!!!
Ik was altijd al een volume-eter en dat is na mijn GBP dus niet veranderd, ondanks mijn kleine maagje. Ik heb na mijn 2 boterhammen als lunch echt nog zin in meer...tegen 3 uur krijg ik echt honger.
Eerder adviseerde de dokter me om de tussendoortjes te laten vallen. De diëtiste vind dat ik die juist moet nemen. Een iets kleinere avondmaaltijd en 3 keer een tussendoortje, dus weer 6 eetmomenten per dag. Daarbij kon ik wat meer zuivel gebruiken. En dan niet perse de optimel...Vla (ook al zitten daar meer calorieën en suikers in) is ook prima.
Dat mijn eetpatroon nu op lijnen lijkt zag zij ook in. En ook dat dat niet makkelijk vol te houden is.
Ik zal nog een keer in het NOK-team besproken worden.
Ze dacht dat er misschien iets medisch aan de hand zou kunnen zijn...maar wat?
Ik ga dus wat meer eten de komende tijd en ik hoop echt dat dat niet op de weegschaal te zien zal zijn, want de -30 komt in zicht!!!

October 29, 2011 om 03:20
hoi hoi,
heel herkenbaar wat ik hier lees. ik heb op 17 aug 2009 een gbp gehad. ze hadden mij voor de operatie verteld dat je na de gbp je best moest doen om voldoende eten binnen te kunnen krijgen. Maar ik kan al sinds 2 maanden na de operatie gewoon 4 boterhammen eten als ik wil en mijn avond eten is ook ongeveer wat jij hierboven beschrijft. ze hebben bij mij diverse foto's en sliktesten gedaan en daar ziet alles er prima op uit. ik blijf maar aangeven dat ik nog veelste veel kan eten maar de dokter zegt dat ie er niks meer aan doet omdat mijn gewicht toch mooi naar beneden gaat. ik zelf heb dus aangegeven dat ik al ruim 2 jaar zwaar aan het lijnen ben en bang ben voor wat mijn gewicht gaat doen op het moment dat ik het lijnen niet meer volhou. ze zijn in het ziekenhuis dan ook allemaal verbaast als ik zeg wat er allemaal inpast zonder dat ik me ziek etc ga voelen.
het komt bijna niet voor maar ik denk dat wij gewoon dikke pech hebben.
ben ondanks dit toch nu 93 kg afgevallen wat voor mij goed werkt is minder kh. en meer eiwitten hierdoor gaat het gewicht mooi naar beneden en heb ik minder honger. ben pas nog geweest voor bloedcontrole en alles was prima.
veel succes met je afval race liefs petra
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan