Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, November 17, 2011

Blubfish woog op het moment van schrijven 143.50 kg (bmi: 44.79).

Hoi allemaal,

We blijven doorgaan met de strijd tegen de kilo's. Ik laat me er door een overspannen periode en stress niet onder krijgen. ik had het plan om voordat ik weer met een laag calorisch dieet, camebridge, wilde beginnen eerst een voedingswijze te vinden die bij me past. Dit omdat ik al erg lang het gevoel had dat ik niet goed reageer op brood. En omdat ik na de laatste keer 60 kg af te zijn gevallen in een sneltreinvaart zonder dat ik er wat van begreep weer een heel aantal aankwam. Dit scenario wil ik in de toekomst voorkomen want niets is deprimerender dan dit.

Gisteren heb ik een consult gehad bij Cockey van Hesteren in Maarssen. Een eye-opener. Zij werkt met het genotypedieet. dat is opgezet door de amerikaan Peter D'Adamo. hij heeft ook het bloedgroepdieet ontwikkeld. Dit is echter een verfijning van dat dieet. het komt erop neer dat je 6 genotypen hebt: De Verkenner, Krijger, Jager, Leraar, Nomade en Verzamelaar.Bij elk van deze genotypen hoort een specifiek dieet. Ik ben verzamelaar. ik heb bloedgroep O positief en ben non-secretor. Dit betekent in het kort dat ik beter eiwitten dan koolhydraten kan verwerken, dat ik na tijden van schaarste alles wat binnenkomt in mijn lijf opsla als vet om de volgende hongersnood te overleven en dat ik snel last heb van allergien. Als verzamelaar zijn je genen erop ingesteld om zeer zuinig met energie om te gaan en doordat er in de huidige maatschappij overvloed is aan voedsel en ook nog voornamelijk zeer koolhydraatrijk voedsel is het een opgave voor verzamelaars om op een acceptabel gewicht te blijven.

Heel belangrijk is voor Verzamelaars dat zij geen tarwe eten. Dat zit in zoveel dingen. En ja... bingo... in brood. Afgelopen week was ik als test twee dagen gestopt met het eten van tarwe. Ik heb toen samen met een vriendin bij de Hema een broodje hamburgur gedeeld. ik werd na een half uur helemaal dizzy en zweterig. Echt een onwel gevoel. Darmkrampen enzo. Zo gek. nou dat was wel even de bevestiging dat ik dit niet goed kon verdragen. Nu ben ik bijna een week met tarwe gestopt. Ik voel me veel energieker en ik heb ook niet steeds de behoefte om vanalles te eten of een chocoladereep aan te randen. Dat voelt zo goed, om niet steeds honger te hebben. Ik heb gewoon geen eetbuidrang meer! Hoera! (En nu hopen dat ik niet te vroeg juich!).

Ik ga het genotypedieet uitproberen de komende tijd. Cockey was er niet voor om met een laag caloriendieet te beginnen. Ze voorspelt een herhaling van begin dit jaar; dat mijn lijf in de stress schiet doordat er te weinig voedsel voorradig is en dan weer gaat oppotten. Ik ben erg benieuwd wat mijn lijf gaat doen en reageren. ik kan alleen zeggen dat ik me echt veel energieker voel, nu al! Ik denk dan, wat goed voelt moet je doen!

Ik zet de calculator weer op 0, nou ja op mijn huidige gewicht dan. Al ben ik de afgelopen dagen zonder tarwe al echt een aantal kilo kwijt. ik denk aan vocht.

Fingers crossed!

Onbekend
November 18, 2011 om 03:51
:goodmorning:

Hai meissie goed om weer wat van je te horen.
En ik weet zeker dat het jouw gaat lukken om dat gevecht van die kilo's te winnen.
Mooi dat je steeds meer tot uitzicht komt wat je lichaam wel of niet kan verdragen.
Wens je veel succes met deze nieuwe methode en elke kilo eraf is er weer 1.

:moed:

:prettigweekend:

:charisma67:
December 11, 2011 om 11:56
hai meis,

Hoe gaat het met je?
Lukt het je om uit de lappenmand te klimmen?
Volg je het genotypedieet/ Verzamelaars?
Ben je nog wel energiek van het geen/weinig tarwe eten?
(ben vergeten te kijken in je gewichttabel of je sedert je laatste
dagboek van 3,5 week geleden, of je leuke resultaten hebt geboekt.)

Eigenlijk vooral dat je dus niet aankomt en vol energie bent en
hier en daar, af en toe, een paar ons afvalt en volhoudt tot...
je wel steeds meer gaat afvallen.....

Wens je het beste en veel energie.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan