Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, November 28, 2011

Elizabeth11 woog op het moment van schrijven 88.80 kg (bmi: 29.00).

Maandag een nieuwe week, een nieuw dagboek.
Afgelopen week is goed gegaan. Niet gezondigd. 9 ons eraf, ik mag toch niet ontevreden zijn. Ik merk dat mijn conditie vooruit gaat. De dagelijkse wandeling van 30 minuten door mijn woonwijkje, vind ik nu te kort, ik maak nu wandelingen van 1 uur per dag en ben niet moe als ik thuis kom. Gisteravond, in het donker wilde ik weer wandelen, manlief wilde niet mee. Dus toen maar de 30 minutenwandeling gedaan...Ik deed er nog geen 25 minuten over!


:sint: Mijn schoonmoeder had gevraagd wanneer wij bij haar zouden komen om Sinterklaas te vieren. Nu werk ik een aantal avonden in de week, na 6 december nog Sinterklaas vieren vind ik niet leuk. De enige mogelijkheid die ik had, was woensdag, op een brooddag naar haar toe te gaan.Nu is mijn schoonmoeder iemand die een gebakje in huis haalt, een huzarensalade zelf maakt, bowl maakt en ook nog met schalen worst/kaas/ toostjes langs komt. Tja... Ik heb lang tegen deze avond opgezien. Hoe moest ik dit oplossen?
Tot ik enorme peptalk van een buddy kreeg. Ik voel me hier ZO sterk door! (nogmaals mijn dank!!). Gistermorgen was ik weer bij mijn schoonmoeder en heb haar gezegd dat ik aan het lijnen ben en woensdagavond niets zal nemen. "o, werd je te zwaar?' de verwachtte reactie. Nu heb ik ooit eens gelezen dat als je je aangevallen voelt, je niet in de verdediging moet schieten, maar de aanval bevestigen. Dus toen de opmerking kwam, zei ik "inderdaad' met zelfverzekerde stem.

O, wat een goed gevoel heeft me dit gegeven. Ik ben sterk, ik kan van 'verboden vruchten' afblijven, mijn wandelingen breiden zich uit, en ik laat me niet meer aanvallen.

Nu heb ik 6 december een verjaardag met collega's. Waar zeker weer een overdaad aan hapjes zal zijn. Tegen mijn collega's heb ik gezegd, dat ik er niest aan doe om af te vallen. Dus nu zie ik wel tegen deze avond op. Maar ik weet zeker dat ik dit op ga lossen! En dan niet door toch iets te nemen. Nee, ik eet vanaf nu alleen nog wat ik wil, en niet meer om een ander te plezieren.

Ik heb al in mijn agenda gekeken, Volgens mij kom ik de decembermaand verder heel goed door. Eerste kerstdag ben ik vrij en geen brooddag. Tweede kerstdag werk ik de hele dag, maar dan zal het niet opvallen dat ik niets neem. Oudjaarsavond ben ik ook vrij en heb ik geen brooddag. Dus het is alleen die verjaardag op 6 december die niet goed uitkomt...

Fijne week allemaal!

Liefs van ElizabethUpdate:

Ik kom net bij mijn schoonmoeder vandaan, we hebben Sinterklaas bij haar gevierd.
Allerlei vragen over mijn dieet. Terwijl ik met bepaalde mensen liever niet over dieeten praat. En 1 van de mensen waarmee ik niet over m'n dieet wil praten, is mijn schoonmoeder. O, wat heb ik nu een spijt dat ik het verteld heb!!!!
Echt waar, ik had liever een gebakje, een saucijzenbroodje en hapjes gezondigd vanavond dan met haar over mijn dieet praten. Gelukkig heb ik het in december erg druk met werken, waarschijnlijk zie ik mijn schoonmoeder alleen 1e kerstdag. Dus ik laat het in december even, maar als mijn schoonmoeder in januari wéér over dieeten begint, dan......

Onbekend
November 28, 2011 om 08:43
Ha Elizabeth,

dat doe je goed zo hoor. Neem gewoon iets als je niet wilt weten dat je lijnt, er worden zoveel dingen geserveerd, dat je echt niet hoeft aan te komen hoor, ik ga Sinterklaas en de kerst denk ik ook niet (vr)etend doorbrengen, als het helemaal moet, dan meld ik me ziek en eet thuis wat IK wil.

Volhouden je voelt je al beter en daar gaat het om, niet om iedereen te plezieren, als je superdik bent geworden van al het dieten zoals ik, heeft de hele wereld kommentaar en als je lijnt zeggen ze ALWEER? ZO DOE JE HET DUS TOCH NOOIT GOED HOOR.

Denk aan jeZelf en voel je goed, zelfs als je iets neemt wat eigenlijk niet mag op die dag, dan neem je gewoon 2 brooddagen als het helemaal niet anders kan en wel veel drinken erbij nemen. Kan echt geen kwaad.

Succes en sterkte hoor,
Flipper.
November 28, 2011 om 11:16
Beste Elizabeth,

je doet het schitterend hoor jij mag echt fier zijn op jezelf, zowel voor je inspanningen als op je resultaat, ik begrijp niet dat de omgeving daar negatief op kan reageren, ik ben juist fier dat ik de discipline en karakter heb om te dieten en vertel het dus aan iedereen die dit wil horen en ik krijg enkel positieve reacties omdat iedereen beseft dat je karakter moet hebben om te kunnen dieten. Jij weet dat je goed bezig bent en je moet je dus niet laten doen door negatieve reacties want dat is enkel jaloezie denk ik.
Ik ben wel een beetje jaloers op je hoor met mijn dieet gaat het van geen kanten ik schommel de hele tijd en er gaat niets meer af door de psychische en emotionele strijd en verwerkingsproces dat ik nu voer heb ik sterk de neiging om te gaan zondigen om mijn verdriet af te gaan eten....

Maar jij Lisbeth bent echt goed bezig doe zo voort he.

liefs

Jeske
November 28, 2011, gewijzigd door Liona op November 28, 2011 om 13:31
Beste Elizabeth,

Wat fijn dat je weer afgevallen bent,jou verhalen komen me bekend voor hoor,ik kan ook moeilijk tegen iedereen zeggen dat ik aan het lijnen ben.Zet hem op,het gaat op de goeie kant op.

Gr. Liona
November 29, 2011 om 01:26
dankjullie voor jullie reacties, lieve buddys!
November 30, 2011 om 08:24
Klinkt heel goed! Super dat je gewoon gezegd hebt dat je met lijnen bezig bent. Dat maakt het allemaal veel makkelijker hoor! Ik hoop dat je op termijn ook zo ver bent dat je dat aan je collega's kan vertellen. En dan schreeuw je - net als ik - van de daken hoe goed het gaat! :haha:

Bedankt voor je tip over het meten als je op bed ligt. Dat ga ik zeker eens proberen!

November 30, 2011 om 14:48
Hoi hoi,
met mij gaat t goed. Afgelopen week 6ons afgevallen, terwijl ik écht slechte dingen gehad heb.. Ik wou me eerst niet wegen, maar ben streng voor mezelf.. elke ma.dag dr op en niet zeuren.. en toen was er ineens 6ons af! (vorige week was ik 1kg aangekomen) Ik blijf nu wat hangen rond de 92-93kg, ik weet drommels goed hoe t komt.. ik neem dus wel eens wat lekkers, maar ik ben wel blij dat ik op gewicht blijf. Het is natuurlijk de bedoeling om meer af te vallen, maar ik heb geen haast. Ik denk dat ik tussen sinterklaas en kerst/oud en nieuw weer ff streng voor mezelf ga zijn en als ik dan met de feestdagen ook wat op gewicht blijf dan hoor je mij niet klagen. ;)

Heb net je dagboek gelezen, wat ga jij goed zeg! Echt hartstikke knap van je!!
Zo doorgaan hoor!:toppie:
groetjes
Ambla
November 30, 2011 om 15:48
Dankjewel, Ambla.
Fijn dat jij op gewicht blijft en toch af en toe iets lekkers neemt.
December 1, 2011 om 01:35
Kan je je schoonmoeder niet zeggen dat je er liever niet teveel over praat? Het is echt zonde om te gaan eten om maar niet te hoeven zeggen dat je aan het lijnen bent!
December 1, 2011 om 02:06
Het 'kwaad' is al geschiet, Famke. Dus zondigen bij mijn schoonmoeder is al te laat. Maar de 'hoerastemming' die ik zondag had na het vertellen van het lijnen, is nu helemaal omgeslagen.

Inderdaad, zeggen dat ik liever niet over lijnen praat is een goede oplossing.

Maar ik weet nu wel voor aanstaande dinsdag, de verjaardag vieren met collega's, dat ik niet ga zeggen dat ik aan het lijnen ben.
December 4, 2011 om 07:44
Jee lastige schoonmoeder, maar wees toch trots op jezelf en wees niet al te streng voor jezelf, het moet ook leuk blijven natuurlijk anders houdt je het niet vol.
Ook ik smokkel wel eens als ik de volgende dag maar weet hoe het komt en mezelf weer oppak.
Als je het liever niet vertelt is ook goed, hou het er dan op dat je een beetje oplet met wat je eet.
Je hoeft niet alles te eten wat een ander jou serveert en als een ander jou nee niet respecteert, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Jaloerzie?
Het gaat om JOU, je schoonmoeder en collega's en wie dan ook staan hier los van, zij hoeven niet te leven met jou als je begrijpt wat ik bedoel.
Je doet het goed, je bent met gezond eten bezig, je zet jezelf op de eerste plaats en dat is al een hele stap vooruit en wat ik uit een eerdere reactie las is waar; je toont karakter, jij moet dit doen en een ander kan het niet voor je doen.
Hou je doel voor ogen maar maak het niet te moeilijk voor jezelf, hou het luchtig, mensen die er negatief over doen? Kap het gesprek af want zulke mensen zijn niet goed voor je motivatie en zelfvertouwen.
:wegnaarsucces:

December 7, 2011 om 02:33
Ach ja schoonmoeders......we hebben er allemaal last van en begrijpen doen ze je nooit. Maar jij gaat hardstikke goed dus wees maar trots op jezelf en doe lekker zoals je het zelf wilt. Laat haar maar zeuren en zeg ja, nee en amen en denk bij zelf..........:oeps:

Ga zo door en geniet van de leuke dingen.

Groetjes Gerda
Onbekend
December 10, 2011 om 13:00
Ha Elizabeth,

hoe gaat het nu met je en met de lijn? Wil het lukken?
Ik hoop oprecht van wel.

Een heel fijn weekend en groeten van Flipper
December 12, 2011 om 07:52
Dank voor je belangstelling, Flipper.
Ik heb een nieuw dagboekje: het lijnen is niet zo heel goed gegaan afgelopen 2 weken bij mij. Maar.....Ik heb de draad weer opgepakt en kan weer trots zijn op mezelf!
Hoe gaat het bij jou?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan