Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, December 5, 2011

Karolien40 woog op het moment van schrijven 122.60 kg (bmi: 41.93).

Een week verder en toch ging het deze week goed ook heb ik meer dan anders gezondigd wegens verjaardagen, klanten einde jaar diners, en gewoon even ook door het vele werk waardoor je gewoon van alles en nog wat eet op de gekste momenten van de dag of de nacht. Ik begrijp mijn lijf echt niet maar ja...

Wel is het zo dat de twee volgende weken het pas echt een nachtmerrie wordt. Om de twee dagen restaurant, de Sint en overuren tot laat in de nacht+ het weekje van de maand met... Toch will en ga ik mijn doel van décember bereiken. Noch 2,6 kilos dat moet haalbaar zijn ook met festen en restaurant. Meer bewegen (30 à 40 minuten per dag), kiezen voor de gezondere produkten en als het even geen "social eating" is fruit groenten een beetje ontvette kaas en voolkoren brood. Mentaal ben ik gewoon niet sterk genoeg om de lekkernijen te weerstaan als iedereen eraan mee doet. Goede wijnen, warme broodje met boter aan tafel en de beste tafels...

Zie de positieve kanten van veel overgewicht, je kan toch afvallen door het feit dat je dagelijks meer calorien verbruikt dan iemand die dunner is. Als ik volgend jaar weer in december bezig ben met hoop ik nog eens 30 kilos eraf dan wordt het pas echt moielijk. Trouwens een trikje dat bij mij goed lukt. Altijd nodige calorien op een dag - 500 - 250 aan spoort dat blijf je op een gewichtsverlies van+/- 1 kilo per week.

Met 150 aan 2300 kalorien begonnen, en dan met 100 kalorien afgebouwd per 5 kilos (2.200 Tot 145, 2100 tot 140, 2000 tot 135, 1900 tot 130, 1800 tot 125 en nu per 5 kilos zak ik met 50 kalorien (een appel) due 1750 tot 120, 1700 tot 115, 1650 tot 110, 1600 tot 105, 1550 tot 100 en dan 1500 tot en met waar ik het haal.

Als ik meer dan voor 250 kalorien per dag aan sport doe (berekend op 1750 kalorien per week) wat hel veel is, dan kan ik het de meerverbruikte calorien omzetten in eten voor het zelfde aantal. Gezien het aantal diners die op het programma staan tot en met einde van het jaar betekend dit ook een minimum van 40 minuten per dag goed ertegen aan (ook rekening houdend met het feit dat hoe meer je weegt hoe meer je tijdens het sporten verbrandt).

Dus vanochtend, al om 6 uur op de home trainer voor 30 minuten door fietsen... met oog : DOEL in décember BEREIKEN.

Succes en you can do it...nog drie weken voor kerst

Karolien

December 5, 2011 om 04:28
Allereerst bedankt voor je motiverende stukje in mijn dagboekje.
Een overgeslagen beurt, het is heel mooi plastisch uitgedrukt, en ik ga mijn best doen de dobbelsteen weer te laten rollen.

Jij bent wel goed bezig hoor.En 's morgens al op de hometrainer. Super!! Ik ga vaak al om goed 6 uur van huis en sta dus al heel vroeg op en nog vroeger om te trainen??? pff zomers lukt dat misschien nog, maar in de winter als het donker is kom ik toch moeilijker mijn bed uit. Het wordt dus echt 's avonds dat ik moet bewegen. Mijn crosstrainer heb ik een poosje geleden aan de kant geschoven (gezelliger met visite) maar ik zal hem weer demonstratief midden in mijn kamer zetten, zodat ik er niet omheen kan.
In december heb ik behalve sinterklaas en kerst met de nodige lunches en diners ook nog eens de nodige verjaardagen, maar ondanks dat, ga ik proberen zoals je zegt nog weer een paar kilo eraf voor het kerst is.

Ik wens jou ook heel veel succes weer, opdat we maar mogen slagen in ons streven.

groetjes Christine
Onbekend
December 5, 2011 om 05:14
Whaaaaaaaah wijze wijze woorden, dank je wel Karolien.

En weet je, sommigen waarschuwden mij al hiervoor maarja.... dieetiste
die stond aan de andere kant. Zou toch denken dat zij het zou moeten weten?

Maar goed, we gaan ervoor x x x

kom dalijk je dagboek lezen!
Onbekend
December 5, 2011 om 09:33
Ja Karolien,

zo gaat het je zeker weten lukken. Gewoon hoofd in de wind en fietsen maar.

Nee heus, dat gaat goedkomen, met mij ook deze keer.

Leuk dat je even in mijn dagboek was, het steunt ons toch.

Veel succes en geniet af en toe van de feestdagen, dat moet je incalculeren.

Groeten van Flipper
December 5, 2011 om 11:35
hoi karolien,
om nou 'smorgens al op de hometrainer te zitten nog voor ik naar mijn werk ga , is mij iets teveel. Trouwens ik moet naar de sportschool want ik heb geen hometrainer thuis staan hahaha.
Op mijn vrije dagen ga ik iedere keer naar de sportschool niet dat ik het altijd leuk vind, zeker niet als je je best doet en je komt aan! maar wij vrouwen zitten een beetje moeilijk inelkaar en als je maandelijkse periode hebt vliegen de kilo's er weer af. Bijna 20 kilo eraf en we gaan door ook in deze moeilijke maand met allerlei heerlijk heden. Ik denk maar zo ieder jaar komt de maand december terug en ook volgend jaar zullen we het moeilijk hebben als je gaat afvallen moet je je verder leven goed op letten dat het er niet mer bij komt, tenminste daar ga ik wel van uit.KLeding die ik niet meer pas gaan direct weg, en ik wil niet meer dat ik ze ooit ga passen...

groetjes corrie
December 8, 2011 om 05:25
ik put een beetje inspiratie uit je dagboekje, je klinkt zeer strijdlustig, maar op een positieve en niet te strenge manier.
Moeilijk is dat hé, iedereen zien genieten en niet mogen meedoen. Dan liever de volgende dag compenseren.

Je hebt al een mooie weg afgelegd, knap hoor.
succes met het behalen van je december doel.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan