Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, December 5, 2011

Blondster woog op het moment van schrijven 88.90 kg (bmi: 29.36).

Hallo, al weer een aantal dagen begonnen met op mijn stepper te staan ;-) Een dieet is niets voor mij, ik heb altijd wel een reden om te mogen zondigen. Dus nu maar proberen om regelmatig meer te bewegen. Heb op internet gekeken en het beste resultaat is er bij het verbranden van 500 calorieen per dag. Dit komt neer op 2 kilo per maand afvallen. Laten we het hopen. Ik wil nog zo'n 10 kilo kwijt dus zou over een half jaar moeten kunnen lukken. Waarom op deze manier? Omdat ik in ieder geval strakker in mijn vel kom te zitten en dan zit je kleding zo wie zo beter. Dus moet altijd resultaat opleveren. Vorige week bijna iedere dag het beoogde resultaat gehaald. Afgelopen week was zeer geslaagd, dus over een paar weken nog maar eens op de weegschaal.


Dag Tijd Steps Verbrande calorieen
Maandag 35 min. 2839 397
Dinsdag 60 min. 5006 704
Woensdag 55 min. 4969 675
Donderdag 36 min. 3045 426
Vrijdag 61 min. 5034 730
Zaterdag 57 min. 4701 658
Zondag 54 min. 4541 635
Totaal 4225 verbrande calorieen. Als het goed is kost het 9000 calorieen om 1 kilo
te laten verdwijnen. We zullen zien. Ik voel me in ieder geval trots op het bereikte doel. Dus stap voorlopig maar 1 keer per week op de weegschaal om niet ontmoedigd te raken. Iedereen veel succes deze week.
Groetjes JacquelinaDecember 7, 2011 om 03:49
Hoi Jacquelina, ik vind het ook moeilijk, ik geraak zelfs met moeite onder m'n 89kg. En ik ben dan stuk kleiner dan jou ook, dus ik voel mij al dikker dan jij. Maar zoals je zegt sporten is ook gezond en is ook goed voor de bouw van het lichaam dus doen we met beiden voort hé en van het één iets meer dan van het ander en voorts laten we de weegschaal tikkeltje per tikkeltje verminderen.
groetjes en veel succes deze week,
Hilde
December 8, 2011 om 05:51
Hallo Hilde. Ach lengte zegt niet alles, is ook hoe alles in verhouding staat met elkaar. Maar inderdaad vroeger had ik altijd een lengte silouette maar tegenwoordig ben ik gewoon een breed propje en door mijn lengte dan ook meteen heel veel vrouw en behoorlijk aanwezig. Voordeel, men ziet je niet snel over het hoofd. Wat betreft je opmerking iets meer van het 1 en iets minder van het ander dat is een enorme positieve verandering. Want een beetje + meer en minder - maakt van 1 stap + dus 2 ++ en moet zijn rusultaat gaan opleveren. Ik ben zelf al blij als ik stil sta, er hadden tenslotte ook weer wat onsjes aan kunnen komen als ik niet meer was gaan bewegen en minder snoepen. Dus de negative spiraal omhoog is in iedergeval gestopt. Langzaam maar zeker komen jij en ik er wel ;-) tenslotte heb ik er ook jaren over gedaan om die kilo's te verzamelen, dus wel zo eerlijk dat ze me niet zo snel willen verlaten.
Groetjes en you go girl.... op naar de positieve neerwaartse spiraal ;-)
September 1, 2013 om 05:40
Hé hé al weken weer behoorlijk streng op dieet en veel wandelen, op de stepper en uiteindelijk maar een stappenteller gekocht, doel nu dagelijks minimaal 14.000 stappen halen. Gisteren zaterdag dus vrij van het werk de 18.500 stappen gehaald en vanmorgen eindelijk onder de 86 kilo. In mijn beleving knock ik al zo'n 2 jaar om onder de 86 kilo te komen. Dus nu even flink doorpakken en onder de 85 belanden. En in ieder geval zorgen nooit maar dan ook nooit meerf boven die vervelende 86 kilo te komen. Ik merk nu namelijk dat ik nu veel slanker lijk. Ik heb weer een lengte siloutte ipv in de breedte. Mensen denken dus dat ik de laatste weken veel meer ben afgevallen dan in werkelijkheid. Maar ik merk het zelf ook van maat 46 naar 44/42 is een behoorlijk verschil. Was van boven altijd redelijk slank waardoorn mijn onderlijf nog forser leek.
Ga zo mijn hondje maar weer verblijden met een flinke lange wandeling.
Iedereen veel succes in de strijd met de kilo's
October 11, 2014 om 04:33
Hoi Jacquelina :)
Dank je wel voor je berichtje.
Ja ik ga goed hé. Ik heb nu zoiets van "ik wil en ik zal".
Alle dagen opschrijven wat ik naar binnen schuif is het enige wat mij zo een beetje op het rechte pas houdt.
Jij bent in het verleden ook al 11,3 kilo afgevallen dus die laatste 10 is toch een eitje? :)
Nee hoor ik weet best hoe moeilijk dat het is maar als je 1 keer het bewijs hebt geleverd kan je niet meer zeggen dat je het "niet kan" hé .
Je ziet er in ieder geval super leuk uit, ook met de 10 extra kilootjes.
Niks aantrekken van dat stil staan hé - je kent het fenomeen, je lichaam is aan het bunkeren voor slechte tijden.

Have a nice weekend en tot volgs :)

:somgol:
October 13, 2014 om 15:04
Hoi Barkie, ja ja op die stepper sta ik nog steeds, is ondertussen wel stepper nr. 3 geworden. Gaan steeds stuk net voor de garantie is verlopen ;-) schijnbaar zijn ze niet zo sterk en ik gebruik ze veel. Nr. 3 begint nu ook al te kreunen en te steunen, gelukkig hoort de buurman hem niet. Meestal ga ik gewoon op de stepper als er een programma op de tv komt wat ik graag wil zien. Op maandag is dat de serie top of the Lake. Dus vanavond sta ik weer braaf 1 uurtje op de stepper. Fijn dat ik bij je recepten mag en kan kijken. zondag heb ik daar dankbaar gebruik van gemaakt en de linzen pompoen curry gemaakt. Pompoen heb ik zelf in de tuin groeien en de linzen had ik toevallig ook in huis. Zoon lief vond het net zo lekker als ik ;-) . Vooral wat betreft ontbijt en lunch kan ik wel wat tips gebruiken dus ik blijf regelmatig ideeën bij je opdoen. Fijn dat er mensen zijn die een ander willen helpen en je af en toe een zetje in de juiste richting geven. Groetjes en tot schrijfs. Jacq.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan