Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, December 9, 2011

Geschreven door Vera1963

:goeiemoggel:

Weer een paar onsjes eraf !! :enthousiast:
107.5 vanmorgen, gelukkig ietsje minder als de afgelopen dagen want het ging ineens
wel erg hard. Niet dat het er niet af mag natuurlijk maar het lijkt me niet zo gezond om een kilo per dag te gaan afvallen ...
Het gaat verder dus goed, het enige waar ik een probleem mee begin te krijgen is de toiletgang, de grote boodschap wil niet zo goed lukken terwijl ik volgens mij toch voldoende aan groenten, fruit en water binnenkrijg. Ik zal eens gaan kijken of ik daar iets over kan vinden om dat gemakkelijker te laten gaan zonder dat ik veel extra's voor moet nemen.
Zo, het is tijd voor mijn ontbijtje, die ga ik eens nuttigen.
Fijne dag allemaal!

:totlater:

Liefs Vera

December 9, 2011 om 03:59
Yay!!!! Haha we wegen bijna hetzelfde! Ik heb ook periodes dat ik 1kg per dag afval. Lekker, maar zeker niet echt gezond :P Maarja, dan nog: eraf is eraf toch? Ik heb de laatste paar dagen ook moeite met de stoelgang. Enorme krampen maar er komt niks! :(

In elk geval, ga zo door!!

Liefs,

:belle:
December 9, 2011, gewijzigd door CurlyGirl85 op December 9, 2011 om 04:58
Hi!

Ik doe pas sinds Oktober low carb. Ik heb daarvoor echt alles geprobeerd. Weight Watchers, Sonja Bakker, soep dieet. Wat velen niet weten is dat koolhydraten slechter zijn dan vet en proteine. Mensen met overgewicht zijn vaak verslaafd aan koolhydraten dus daar moest ik vanaf. Ik viel wel af hoor, als ik maar weinig at, maarja, dan had ik de hele dag door honger! En dat werkt bij mij gewoon niet, dan kan ik 1 week met honger zitten en daarna komt het er weer dubbel en dwars aan.

Met Atkins heb ik nooit meer honger. Ik eet niet meer vet dan normaal, gewoon minder koolhydraten en meer groente en proteine - daardoor raak je gauw vol en heb je dat honger gevoel niet meer. Dat was voor mij het belangrijkste. Daarbij komt ook nog dat ik helemaal NIKS aan beweging doe :P Ik heb erg weinig tijd en eerlijk gezegd ook weinig zin om regelmatig te bewegen, dus dit is ideaal.

Ik neem soms weleens als voorbeeld: je kan 2,000 calorien aan chocolate eten en alsnog meer kunnen eten, of 1,000 calorien aan vlees en vol zitten. Met dat laatste val je dus af, omdat ons lichaam koolhydraten in lichaamsvet omzet, vet dat we eten wordt niet omgezet in vet. Dus als je minder koolhydraten eet, zal je lichaamsvet verbranden. Ingewikkeld verhaal maar hoe meer ik over de wetenschap las, hoe logischer het werd voor mij. Die suikerverslaving kwam ik niet vanaf toen ik alleen minder calorien at, want dan at ik alsnog allerlei slechte voeding.

Dus, ik kan nu lekker veel eten, hoef geen calorien te tellen en val als een speer af. Het is voor mij een verandering voor het leven. Ik heb 1,200 calorien dieet gedaan, prima voor korte tijd maar ik ga dus echt niet voor het leven calorien tellen. Zodra je meer gaat eten, kom je weer aan.

Er zijn duizenden dieten, en je moet echt zoeken wat bij jou past en wat je voor het leven kan doen. Als je dat 1,000 calorien dieet voor het leven kan doen, prima! Dan heb je gevonden wat bij jouw levensstijl past!

Beetje lang berichtje, maar OK :P

Liefs,

:belle:

PS: moet trouwens wel erbij zeggen dat het oude Atkins zegt: eet zoveel mogelijk vet! Maar dit is echt niet de bedoeling! Het nieuwe Atkins zegt: eet tot je vol bent ;) Vet is niet heel goed voor je, maar zeker beter dan koolhydraten. Dus je moet dan een keuze maken - vet of koolhydraten. En aangezien koolhydraten worden omgezet in lichaamsvet, kies ik voor vet.
December 9, 2011 om 05:19
Oke, ik vat hem, ik ben niet zo van de suiker dus dat is geen enkel probleem. Wat ik me wel afvraag, heb je wel energie genoeg als je zo weinig kh eet ?? Want vet lijkt me geen bron voor energie, of toch wel? kh worden toch omgezet in suikers die je spieren voorzien? Of werkt dat dan anders??
December 9, 2011 om 05:33
Weet je wat je kan proberen vera 2 kiwis op je nuchtere maag heb ik wel eens gehoord dus probeer het eens uit.

Groetjes Sandra
December 9, 2011 om 09:26
Ik hou niet zo van kiwi's, die zaadjes enzo haha
December 9, 2011 om 10:13
tsja dan weet ik het ook niet.
December 9, 2011 om 12:55
Ik zoek nog wel even verder, maar dank voor de hulp hoor, toevallig is kiwi nou net niet mijn ding haha ...
December 11, 2011 om 03:49
Ik heb net hetzelfde probleem, Vera. Ik eet elke morgen een kiwi, maar echt helpen doet dat niet. Ik heb al wel eens gelezen dat lijnzaad zou helpen, maar daar ben ik nu weer geen fan van.
December 11, 2011 om 16:51
Iew, lijnzaad lijkt me echt heel vies ... inmiddels ben ik weer een keertje geweest ... gelukkig ...
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan