Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, December 24, 2011

Famkewildeman woog op het moment van schrijven 74.20 kg (bmi: 25.67).:update: :grcijfer2::rdcijfer7: december
Een laatste update voor dit kerstdagboekje. Morgen komt er weer een gewoon nieuw dagboekje met de woensdagse =bmi=lijst.
Gisteren inderdaad weer gegourmet, en weer lekker van gegeten! Ik had overdag nog weinig gegeten: 's ochtends één boterham, en als lunch twee boterhammen (wel lekker als tosti met (niet-magere) kaas). Toen we in Friesland bij mijn schoonfamilie aankwamen, kregen we taart. Ik zei al meteen dat ik liever een klein stukje wilde, m'n schoonvader wilde m ook wel voor me doormidden snijden, maar ik heb de helft gewoon aan m'n man gegeven. ;) Ik geef namelijk niet zoveel om slagroomtaart. Een paar hapjes vind ik best lekker, maar verder vind ik het niet zo bijzonder. En toen kwam dus de gourmet, heerlijk van gegeten, en zelfs nog afgesloten met een klein beetje 3-chocolade-ijs.
Vanmorgen was de weegschaal weer heel lief voor me: 74,0 kg! Dat betekent dat ik in die twee dagen 600 gram ben aangekomen, dat valt mij heel erg mee. Vooral omdat ik op 24 december nog 74,2 kg woog, dat was toen een nieuw laagte-record. Op 25 dec was het 73,4 kg en dat zit er nu dus weer bij, maar dat vind ik niet zo erg! Ik ga nu weer een paar dagen goed rustig aan doen, en dan hoop ik dat ik weer in de 73 kg terecht zal komen! Nu alleen nog één avondje oud-en-nieuw en dan ga ik het zeker halen om met =25kg= het nieuwe jaar te beginnen!
Voor wie nog geen dagboekje heeft geschreven: ik ben heel benieuwd hoe jullie het er van af hebben gebracht! Heb je meer gegeten dan je had gewild, of heb je gewoon lekker gegeten en ervan genoten? Beheerst en onder controle, of juist helemaal niet? Of zijn er ook mensen die tijdens de feestdagen echt hebben doorgelijnd?

Nog even een grappig plaatje om deze kerstdagen mee af te sluiten:


:rdcijfer2::rdcijfer6:
Gisteren ging het goed met eten. 's Ochtends een boterham, in de kerk allerlei kleine hapjes gehad, thuis weer een boterham, 's middags bij m'n ouders twee chocolaatjes, en daarna lekker gourmetten. Bij het gourmetten wel veel gegeten, het was heerlijk! Ook lekker een wijntje erbij genomen. Maar ik merkte bv al dat ik minder sausjes gebruik dan vroeger. Ik had één keer sausjes op m'n bord gedaan, en heb daarna niet meer bij gepakt.
Gisteravond gaf de weegschaal 74,8 kg aan, ik ging er daarom vanuit dat het meteen weer tegen zou vallen, dat ik m'n winst van gisteren door de gourmet weer verspeeld had. Maar dat bleek vanmorgen heel erg mee te vallen: 73,6 kg, maar 200 gr zwaarder dan de dag ervoor! Weliswaar heb ik me vandaag een paar uur later gewogen dan gewoonlijk, omdat we wat hebben uitgeslapen, maar dat zal niet super veel verschil maken. Blijkbaar kon m'n lichaam de gourmet toch wel goed aan, jippie!!
Vandaag weer lekker genieten van een beetje extra's, en waarschijnlijk vanavond weer gourmetten. Dat durf ik nu dus goed aan. Zo'n tweede dag gaat dan meestal qua gewicht wel slechter, dan gaat t harder omhoog, maar ik weet nu zeker dat ik onder de 75 kg zal blijven, en ik ga t er de komende dagen wel weer af krijgen. Het gaat goed zo!
:grcijfer2::grcijfer5: :december:
M'n gewicht vliegt er ineens af. Gisteren ook vrij weinig gegeten, 1200 kcal, omdat we 's avonds al in de kerk bezig waren. Dat was dus alleen een kopje erwtensoep en m'n zelfmeegebrachte twee boterhammen met mager beleg. En ik had verder ook geen honger, dus ik heb zelfs geen koekje gegeten! Alleen toen ik thuis kwam nog twee lange vingers, om in ieder geval boven de 1200 kcal te komen en toch nog even wat lekkers te eten.
Nu weeg ik 73,4 kg, dat betekent dat er precies 26 kg af is! Dat is natuurlijk van korte duur, straks de high tea in de kerk en vanavond de gourmet, dan ben ik morgen weer zwaarder. Maar misschien ga ik de kerst wel doorkomen zonder weer op de 75 kg uit te komen, dat zou fantastisch zijn! In ieder geval is de lieve weegschaal nu een goede stimulans om me niet teveel te laten gaan!

Oeps, m'n dagboekje al verstuurd (net ook al per ongeluk toen ik blijkbaar verkeerd op enter klikte, en later gewoon omdat ik m af had) en nu lees ik de reactie van Poezeltjes... Helemaal vergeten in m'n dagboekje te schrijven dat ik foto's heb geupload van m'n kerstkleding!! Ben er heeeeeeel erg gelukkig mee, dat ik ooit nog eens zo'n strak zwart jurkje aan zou kunnen en durven doen... Maar dat had ik vast al eens geschreven. Bij deze dus ook met jullie gedeeld.:rdcijfer2::rdcijfer4::
Het is vanmorgen echt een goede morgen voor mij: de weegschaal gaf 74,2 kg aan, en dus ben ik voor het eerst =25kg=! Eigenlijk onverwacht, ik had gisteren een raar dagje qua eten, zonder brood bij de lunch. Maar blijkbaar vond m'n lichaam t ook raar en heeft t maar wat gewicht eraf gegooid...
Ik denk dat ik morgen dit gewicht nog wel kan vasthouden (vanavond ben ik met het avondeten al in de kerk, dan eet ik soep met eigen meegebrachte boterhammen, dus dat is relatief mager), maar na de gourmet op eerste en tweede kerstdag zal er wel weer wat bij komen. Maar dan ben ik nu dus vooraf al aan het compenseren, dat is toch lekker!
Dan proberen om voor 31 dec weer onder de 74,4 kg te komen, op de 31e wel een of twee oliebollen eten en waarschijnlijk ook wel wat andere lekkere dingen, en dan ga ik het halen om op 3 januari echt op mijn gehoopte 74,4 kg uit te komen!

Op dit moment heb ik me voorgenomen om deze week ook extra goed te bewegen, een uurtje extra fietsen en je hebt alweer een oliebol verbrand. Dus het is best te compenseren, maar ik hoop dat het lukt, want ik wil ook veel in huis doen (administratie en opruimen) en in de kerstvakantie maak ik ook altijd één of meer 1000 stukjes legpuzzels, dus dat staat zeker ook nog te gebeuren.

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen toe! Misschien schrijf ik tussendoor nog wel een dagboekje, om nog meer van die leuke plaatjes te kunnen gebruiken, maar dan heb ik t maar alvast gezegd. Geniet van alle mooie dingen, de gezelligheid, en geniet beheerst van het eten. Een keer wat extra's mag best, maar ongecontroleerd schransen is niet de bedoeling, en ook helemaal niet lekker! Succes iedereen!


December 24, 2011 om 02:49
Wauw wat een prestatie! Gefeliciteerd! Inderdaad even opletten, maar dat gaat jou vast wel lukken. Jij komt er wel!
December 24, 2011 om 08:02
Wat ben ik blij voor je! Geweldig gedaan, Famke!!!
Als je iets aankomt tijdens het lijnen, is het er ook vaak weer snel af als je even oplet, is mijn ervaring.
Jij ook hele fijne kerstdagen toegewenst!

:helefijnekerstdagen:
Onbekend
December 25, 2011 om 02:50
Gefeliciteerd!!!

Fijne kerstdagen :xmas:
December 25, 2011 om 02:59
He Slanke Den!

Je resultaten zijn zo verbazend dat ik er nog maar een berichtje over moet schrijven! Kijk eens wat een mooie nieuwe foto's. Echt een succesverhaal!

Ik gun het je van harte, dat helpt mij ook weer om door een moeilijke periode heen te komen.
Onbekend
December 25, 2011 om 03:24
Een super kerstresultaat heb jij weten te behalen. Echt toppie hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fijne kerstdagen en tja die 74 kilo ga jij wel redden hoor.

Liefs

Renate
Onbekend
December 25, 2011 om 03:37
December 25, 2011 om 05:41
Hoi Famke,

Gefeliciteerd met het resultaat. Mijn complimenten, je ziet er echt geweldig uit!! Zeker weten dat je dit gaat vasthouden je bent zo enorm goed bezig geweest afgelopen jaar. Zet hem op meid en ga zo door het resultaat mag er zeer zeker wezen!

Fijne kerstdagen!

Liefs Braampje
December 25, 2011 om 13:26
Wat geweldig Famke! wat staat dat zwarte jurkje je mooi! Jij bent echt superslank! Ik ben jaloers op je.
Onbekend
December 26, 2011 om 04:58
nou streng lijnen hahah, doe ik niet aan. Maar is zag het als een nieuwe start, nee ben een kilo aangekomen en zit ik ook niet mee. Een mens leeft maar 1 keer en tja kerst is kerst hoor :D

Maar ik gebruikte dag 1 omdat ik vond dat het weer eens tijd is om erop te letten.

Fijne 2de kerstdag
December 26, 2011 om 05:09
heeei wat zie je er geweldig uit op de foto!!
ik doe ook mijn best, en geniet volop van de gezelligheid om ons heen,
we spreken elkaar gauw weer!!

liefs alie

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan