Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, January 1, 2012

Famkewildeman woog op het moment van schrijven 75.00 kg (bmi: 25.95).Goedemorgen, gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik wens jullie allemaal het beste voor 2012. Dat je mag genieten van kleine geluksmomenten en grote gebeurtenissen. En natuurlijk dat we allemaal dit jaar weer een stukje zullen dalen in ons afvallijntje!

Hoewel ik vond dat ik gisteren heel beheerst lekker gegeten heb (ik kom uit rond de 2000 kcal, en heb geen alcohol gedronken), was de weegschaal vanmorgen niet lief voor mij. Precies :rdcijfer7::rdcijfer5: kg! Weliswaar was dat het einddoel dat ik wilde halen op 31 december, en dat is dus gelukt, maar gisteren was het nog :grcijfer7::grcijfer3:,:grcijfer8: kg en dat beviel me toch beter. Maar ja, ik had gisteren ook nog gesport, en 's avonds ook nog gewandeld, en als ik sport, ben ik daarna altijd zwaarder. En m'n gewicht reageert altijd heel heftig als ik wel een keer wat lekkers eet.
Nu is het vooral belangrijk om te proberen dit er in twee dagen af te krijgen, want ik ben vorig jaar op 3 januari begonnen met lijnen, dus dan ga ik de eindstand nemen, en concluderen hoeveel ik precies ben afgevallen in een jaar. Ik ben benieuwd wat het precies wordt!

Mijn goede voornemens voor dit jaar hebben niet met het lijnen te maken; dat is gewoon iets dat ik doe en blijf doen... Maar ik heb me wel voorgenomen om de administratie van mijn werk beter bij te houden en ook het huis wat opgeruimder te houden. Van allebei zou mijn man erg blij worden, dus ik heb een goede reden om het te doen! Maar ja, ik heb het me natuurlijk ook al vaker voorgenomen. Eens kijken of het dit jaar gaat lukken!

Vandaag is voor mij een werkdag; vanmorgen tolk ik een kerkdienst en aan het eind van de middag weer (ergens anders). Dus ik ben er al lekker bijtijds uit, straks lekker een klein uurtje voor mezelf in de auto, en dan begint het leven van alledag weer echt. Vind ik ook wel lekker hoor!
Deze week heb ik verder nog vrij veel vakantie. Dus waarschijnlijk weer redelijk wat sporten deze week, en natuurlijk ga ik een goed begin maken met mijn goede voornemens!

Nou, iedereen een hele fijne dag gewenst, geniet van deze nieuwjaarsdag!

January 1, 2012 om 05:35
Hoi Famke,

Ik wens jou en je man ook een heel mooi en gezond 2012 toe!!

Wat knap dat je je gisteren zo goed aan je afspraken hebt gehouden. Super hoor! Zonde dat de weegschaal niet lief voor je is vandaag, maar je weet het ineens kan het weer zakken. Ik begrijp ook niets van mijn lichaam maar net als jou reageer ik ook heel erg heftig op slechter (vet) eten. Gelukkig zijn de moeilijke dagen weer teneinde en kunnen we sprintje trekken richting zomer :D! Met Pasen heb ik het nooit zo moeilijk omdat het weer vaak al veel beter is. Ik heb dan toch minder moeite met stevige kost te laten staan. Gelukkig is het dit jaar ook nog niet heel erg koud geweest :) scheelt weer hoop lekkere winterverleidingen.

Mijn geloof is Nederlands hervormd. Bij ons in de kerk hebben wij altijd een nachtmis op kerstavond. Wij zijn een erg actieve gemeenschap met een kerkkoor en kerkorkest waar jong en oud aan deelnemen. Daarnaast doen wij veel vrijwilligerswerk namens zendelingenwerk. Ik mocht 3 jaar geleden een zomer naar Romenie om daar in een weeshuis als vrijwilliger te werken. Hart verscheurend maar zo'n rijke ervaring voor mijn ontwikkeling. Het maakt je in een klap een stuk dankbaarder voor wat je hebt en maakt je niet zo materialistisch op wat je niet hebt. Zeker in de beroepsgroep waar ik werk is het soms moeilijk om nog om je naasten te geven. Helaas typeert mijn beroepsgroep zich door materialisme en eigendunk, pijnlijk dat ik dit moet zeggen maar het is helaas zo. Verder ging in in mijn kinderjaren altijd naar de zondagsschool en later naar de categesatie. Sinds mijn 13de speel ik in het orkest de piano en daar ben ik tot de dag van vandaag zo trots op. Ik vind het zo'n eer dat ik die rol mag vervullen. Ik ga nog steeds elke zondag naar de kerk in mijn geboortedorp in het Zuiden des lands ondanks dat ik in de randstad woont. Ik vind het zo leuk dat ik er graag voor terug ga. Een enkele keer schiet het erbij in, zoals vandaag. Ik vind het ook superleuk dat ik de zondagsschool mag gaan leiden :). Ik begin op 1 april a.s. dus ik heb nog een tijdje om me er op voor te bereiden. Het is de bedoeling dat ik de belangrijkste Bijbelverhalen ga vertellen op een speelse wijze maar daar zijn speciale verhaalboekjes voor. De kindjes moeten dan prentkaarten/maquette of bijv. kerstversiering maken in de lijn van het verhaal. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit.

Fijne dag vandaag!

Liefs Braampje
January 1, 2012 om 17:31
Hoi Famke,

Ik zat net naar jouw foto's te kijken en wat zie jij er slank uit op de kerstfoto's. Ik geloof bijna niet dat je daar nog 75 kg bent.
Onbekend
January 2, 2012 om 04:54
Hoi Famke,

De allerbeste wensen voor 2012!!!!!!!!!!! Dat maar al je wensen uit mogen komen. Ach doelen en voornemens zijn best leuk. We beginnen het jaar altijd erg goed en dan hoppa lekker het oude patroon. Van het huis opruimen dat gevoel ken ik wel hoor. Maar toch vind ik dat je beide hier aan mee kunt werken. Anno nu is het niet de vrouw die alleen schoonmaakt hoor :P

Veel succes vandaag en ik ben benieuwd wat het gaat worden 3 januari.

Liefs

Renate
Onbekend
January 2, 2012 om 07:43
Hoi Famke,
Gelukkig nieuwjaar! Morgen ben je precies een jaar bezig en moet je eens zien wat je hebt bereikt! Wat een verschil, de eerste foto's en de laatste. Je bent al zo slank!
Omdat je zo van ronde getallen houdt, hoop ik voor je dat je morgen hetzelfde weegt als vandaag, zodat je kan zeggen dat je 25 kilo bent afgevallen in een jaar. Dat is wel een felicitatie waard! :verdiend:
En dan lekker doorzakken naar de 70, het gewicht dat je niet dacht te gaan halen.
Succes!!
January 2, 2012 om 08:34
Hee Famke,
WOW wat ben jij goed bezig (geweest) afgelopen jaar!! Echt zooo super knap joh wat jij bereikt hebt!! Heel veel succes met de laatste kilo's en natuurlijk met je andere voornemens.. die van het opruimen is ook een goeie voor mij eigenlijk! (Maar die heb ik ook al heeeeeeeeel vaak geprobeerd, hihi!)
Ik wens jou en je man trouwens ook een heel gelukkig, gezond, liefdevol en bovenal gezegend 2012!!!
liefs,
anne
January 2, 2012 om 10:07
Dank voor je reactie, wat een geweldig plaatje! Ik heb dus inderdaad zwarte, bruine en grijze katten :-)

Ja, rust in je eigen huis... ik ben geen stadsmens, en hier zit ik dan: midden in een winkelcentrum, in een flat met overal buren, en in een stad waar de mensen toch wel vrij luidruchtig zijn. Een ticket hieruit hoopte ik in december te treffen, maar helaas is de jackpot naar iemand anders gegaan.
Overigens heb ik nu ook geen rust, muziek van boven en een de hele dag al piepende en jankende hond elders in de flat. Wil eigenlijk even slapen, ben zooo moe. Ik was in de bonen wat de dagen betreft; een nasleep van de feestdagen. Ik dacht dus dat het vandaag dinsdag 2 januari was, waarop ik naar een afspraak ben geweest die dus eigenlijk morgen staat - 5,20 weggegooid aan parkeergeld.
Ik wilde eigenlijk gaan sporten vanavond, er is weer pump... maar denk dat dit nog te vroeg is gezien mijn gezondheidstoestand. Ook ik heb last van mijn keel, net als jij.

Ik zie dat je alweer op de -25 zit, nog een dagje vasthouden! Of ik nou mijn gewicht van 31 december of 1 januari gebruik maakt niet uit; ik ben niet echt begonnen op 1 januari. Het ging mij meer om het kalenderjaar.
Het echte, succesvolle afvallen ben ik eind maart, begin april gestart. Ik heb metingen van 21 maart van de sportschool, die datum hou ik ongeveer aan. Eind maart zal ik de balans nog eens opmaken en kijken hoeveel ik in 1 jaar afgevallen ben. Ik vind het wel jammer dat ik het vanaf toen niet volgehouden heb, anders was ik al mijn overgewicht in 2011 kwijtgeraakt. In plaats van 2011 en 2012. Dat zou veel beter gevoeld hebben. Maar het belangrijkste is dat het eraf gaat!

Jij doet het supergoed, ga gewoon door totdat je voelt dat het genoeg is, en je je het beste voelt!
Onbekend
January 2, 2012 om 14:56
Gelukkig nieuwjaar! En wat heb je veel bereikt in afgelopen jaar, 25kg, jeetje, iets om echt trots op te zijn. Geniet van je "vakantie"
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan