Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, January 1, 2012

Maatje74 woog op het moment van schrijven 79.30 kg (bmi: 28.10).

:happynewyear08:

Ik hoop dat jullie allemaal een goede jaarwisseling hebben gehad en al jullie vingers, tenen en ogen etc. nog hebben.....:bloos:

ik heb een dipje gehad...vrijdag was ik zo beroerd van de honger...kon ook aan niks anders meer denken...raar hoe je bolletje werkt...Ik heb toen besloten om die dag en oud jaar mijn tussendagen van die week te doen!
Tussen de middag een heerlijke super verantwoorde salade gegeten...de rest van de dag alleen nog maar aan eten kunnen denken...GEKMAKEND gewoon!
's avonds nog 2 plakjes kaas gegeten...zat nog niet aan mijn 300 kcal...maar ja..kaas......:kwijl::kwijl::kwijl:.......toen gingen dus de andere 4 plakjes er ook achter aan...

Ik voelde me zo'n loser!:dom: Maar ik ben de volgende dag vrolijk opgestaan en er weer tegen aan gegaan...Nou dat duurde niet al te lang...die enorme zin in voedsel bleef!!! Ik dacht aan niks anders meer...heb tussendoor mijn papje ggegeten, maar niks vulde...Natuurlijk wel, maar zo voelde het dan...
's avonds gingen we gourmetten....en...ik heb meegdaan...nu was dit ook de bedoeling, maar ik heb een paar stukjes stokbrood op...kruidenboter...en een paar hapjes ijs...het was heerlijk...maar ik voelde me zoooooo dom...waarom doe ik dit nu????:tl|:

Dan heb je nog een hele avond te gaan...ik heb nog meer domme dingen gedaan:stom:...ik heb in totaal 4 chocolaatjes op , 3 handjes dry-roasted pinda's, en de mijn vooraf aan mezelf beloofde sla/kip/kaas wraps (zonder wrap...de sla diende als wrap) en nog 1 kerst kransje en een paar kaasvlinderkoekjes....:dom:

Wel heb ik 1 1/2 liter spa er bij gedronken...toen ik op bed lag voelde ik me zo ongelooflijk beroerd...Net goed!!!:opgeblazen:
Ja, boontje komt om zijn loontje...

Maar vanmorgen ben ik eerst lekker gaan hardlopen :hardlopen:...toen gedronken, koffie en een reep... lekker gedouched en mezelf eens goed bekeken...gezien dat ik nog niet tevreden mag zijn met waar ik nu ben en dat er toch echt nog een aantal kilo af moet....DUS.....IK GA ER WEER VOOR!!!!!
:doingit::icandoit::mezelfaaiovermijnbol:
Ik hoop dat jullie er ook allemaal voor gaan dit jaar....

Lieve groetjes, Marscha :aristocat:

January 2, 2012 om 02:23
:bloemenlijn1:

Hee lieve lieve lieve Marscha,

Ik vind het heeeel vervelend voor je, dat je zo'n eet-drang hebt gevoeld.
Ook dat je 'm niet hebt kunnen weerstaan, is enorm rot.

Ik weet maar al te goed hoe dat voelt, het is zoooo menselijk, en zoooo begrijpelijk, en daarnaast blijft het zoooo rot om mee te maken.

Ik wens jou toe, dat je je een kanjer voelt, wat je ook wel of niet eet,
want meid: jij BENT een goed mens, wat je gewicht ook is, wat je ook wel of niet eet, wat je ook wel of niet doet: jij bent en blijft een goed mens.

Een loser.... nooit, never, nee.
Een kanjer... een winner: JA, zéker!

Ikzelf heb ook een best uitdagende maand achter de rug, en ik ben blij dat gisteren ons gewone ritme weer is aangebroken, lekker, dus meid: wij blijven vriendelijk tegen onszelf, wat er ook gebeurt, en we gaan er weer samen voor!
Wij verdienen ons beste rijkste gelukkigste leven!

Ik wens jou een hele fijne dag vandaag,
veel liefs,

:zonnetje1972:
January 4, 2012 om 06:51
Hoi,

Ik kwam toevallig op je profiel (beetje rondneuzen en zoeken binnen leeftijds- en bmi-grenzen), en zie dat jij net als ik al een heel eind van je afvallen achter de rug hebt, en op het punt staat de laatste kilo's ook kwijt te raken. Leuk, ik volg graag hoe het je vergaat!

January 5, 2012 om 01:14
Hoi Marscha,

Ik volg geen dieet, ik vul alles wat ik eet en drink in in m'n eetdagboekje, en zorg dat ik tussen de 1200 - 1500 kcal per dag blijf. En dat de verhoudingen (vooral vet) goed zijn. Op die manier hoop ik dat ik het het beste vol blijf houden, ook als ik straks op m'n streefgewicht zit. Juist omdat ik nu niets anders doe dan wat je altijd kan doen, gewoon opletten met wat je eet en zo. Ik heb er al veel van geleerd het afgelopen jaar, ik hoop dat vast te houden.
Hoe ga jij dat straks aanpakken, als je met Cambridge stopt? Hoe ga je dan voorkomen dat je niet weer van alles gaat eten, waardoor je weer aankomt?

Wat m'n gewicht betreft: het is bijna prima, nog niet helemaal. Ik wil in ieder geval onder de =bmi25= komen, dan heb ik een gezond gewicht, dat is mijn streven. En daarna kijk ik hoe ik verder ga. Dus in ieder geval naar de 70 kg (dat is nog maar 4,5 kilo, dus dat moet binnen een paar maanden lukken), en dan misschien nog een paar kilo eraf of niet. Dat ga ik tegen die tijd bepalen.
Verder wil ik vooral mijn vetpercentage nog naar beneden, ik zit nu op 39,2% en dat is echt nog te hoog. Daar mag nog 9% af... Dus ik blijf lekker door sporten!

Ik ga 2x per week naar de sportschool. Ik doe dan meestal een combi van apparaten en een of twee groepslessen. Ik zorg in ieder geval dat ik elke week zowel kracht als cardio doe, meestal elke keer dat ik ga ook wel allebei. Op die manier voorkom ik dat m'n spieren worden afgebroken, en dat m'n vet juist wel wordt afgebroken.
Zwemmen heb ik ook eventjes gedaan, is er nu al 1,5 maand niet van gekomen. Maar ik ben wel van plan om dat binnenkort weer op te pakken, gewoon 1x per week, 's ochtends vroeg, even baantjes trekken. Maar dan moet ik eerst weer gewend zijn aan het vroege opstaan. Ik moet nu nog terugschakelen van het vakantieritme naar weer het vroege opstaan, dus ik moet er nu niet aan denken om dan ook meteen richting zwembad te gaan voor een paar baantjes.

Nou, dat is zo'n beetje hoe ik het doe... Tot nu toe dus met goed resultaat, dus ik kan het iedereen aanbevelen. ;)

January 7, 2012, gewijzigd door Maatje74 op January 7, 2012 om 09:47
Hoi Sandra,
Ik kan alleen voor mezelf spreken natuurlijk, maar ik vind het goed te doen! Natuurlijk heb je wel eens een mindere dag, maar dat is bij ieder dieet.... Je kan verschillende programma's volgen. Je kunt dit overleggen met je consulente. Het ligt er ook wel aan wat voor werk je doet...Of je een hele dag lich. zwaar werk doet of een kantoorbaan. Ik ben zelf gastouder van 11 kids (niet elke dag 6 hoor) En verder full-time moeder en ik help op school! Ik sport wel regelmatig (langzaam aan opgebouwd) Nu 2 x per week zwemmen en 2 x per week hardlopen. De overige dagen wandelen een half uur voor 't ontbijt!

Duur? Nee, je kunt het vergelijken met een week boodschappen doen voor 1 pers. Natuurlijk als je een gezin hebt ben je een poosje duurder uit, want voor hoe meer mensen je boodschappen doet hoe goedkoper het is.

Als je voor de 500 kiest heb je na 3 weken een tussenweek(is een maaltijd van vlees en groente) of zoals mijn consulente adviseerd, na 3 weken iedere week 2 tussendagen. Je komt dan op hetzelfde uit, maar je mag 2 keer per week mee eten. Best gezellig! Of als je eens een etentje hebt, of een verjaardag...dan kun je toch eens een komkommertje snacken tijdens je tussendag.

Als je nog een succesverhaal wilt lezen...op deze site is ook Zonnetje72 actief...zij was mijn inspiratie om de CB te gaan doen.

Je zult merken dat iedere consulente haar eigen advies geeft, zoals ook ieder mens verschillend is. Kies wat bij jou past!

Ik ben enorm positief over CB en ben blij dat ik er mee ben begonnen. Het is voor mij "de" manier!!!!

Succes met het maken van je keus...

Groetjes Marscha
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan