Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, January 3, 2012

Famkewildeman woog op het moment van schrijven 74.40 kg (bmi: 25.74).


:hallolievebuddys:

Vandaag is mijn lijn-verjaardag. Een jaar geleden begon ik met een nieuwe lijnpoging, en nu vier ik het resultaat! Voor mij begint vandaag echt een Happy New Year!

Ik ben in een jaar precies :grcijfer2::grcijfer5: kilo afgevallen. Ik moet toegeven, ik heb vanmorgen een beetje gesmokkeld: eerst woog ik 74,6 kg, dus 20 minuten later nog maar even gewogen, en toen was t netjes 74,4 kg. Ik wil dit jaar natuurlijk leuk met =25kg= af kunnen sluiten!

Omdat ik van cijfertjes houd, heb ik mijn jaar lijnen in cijfers omgezet:

:seizoenlijn:
Per kwartaal: -10,4 -7,4 -1,0 -6,2
3 januari – 3 april – 3 juli – 3 oktober – 3 januari

Per maand: -5,6 -2,4 -2,4 -2,0 -2,2 -3,2 -2,2 +2,6 -1,4 -2,2 -1,2 -2,8
3 jan – 3 feb – 3 maart – etc.

Per week: -3,2 -0,6 -1,6 -0,8 -0,6 -0,8 = = +2,8 -1,6 -1,0 -0,8 -2,0 -0,4 -1,0 +0,6 -1,4 -0,4 -0,0 -0,4 -0,2 -1,4 -1,0 -0,4 -0,6 -0,8 -1,0 -0,4 +0,4 -1,0 -1,0 -0,6 = = +5,0 -2,2 +0,6 -1,4 +0,4 -0,8 -1,2 -0,4 +0,4 -1,8 +0,8 -0,8 +1,0 -2,8 +0,2 -1,6 +0,8
elke maandag vanaf 3 januari

Vetpercentage: 49,7% 39,2% = -10,5%
Spiermassa: 22,0% 26,0% = +4%

Taille (eh... dat zijn mijn heupen, wist in t begin niet zo goed wat je precies moest meten, en nu durf ik t naampje niet te veranderen....): 123 108 = -15 cm
Buik: 114 97 = -17 cm
Borst (incl borsten zelf met sportbeha): 107 95 = -8 cm
Dijbeen: 75 65 = -10 cm
:seizoenlijn:

Wat mij opvalt, is dat ik toch aan het eind niet heel veel minder ben afgevallen dan aan het begin. Alleen die eerste kilo's zijn heel duidelijk, die waren er zo af. Daarna kabbelt het voort; de ene keer wat meer er af, dan weer wat erbij.

Ik ben vooral blij dat ik het afgelopen jaar heel veel heb geleerd. Ik zeg mensen vaak dat ik het niet eens zo moelijk vind om te lijnen. Maar soms realiseer ik me dat ik ook heel veel heb geleerd, over hoe ik op een gezonde manier met voeding om kan gaan. En hoe heerlijk het is om actief te sporten, hoe fit je daarvan wordt.

Soms vind ik het ook benauwend. Als ik nu een keertje wat meer eet, kom ik meteen aan. Terwijl ik dan toch denk: gemiddeld kom ik nog lang niet aan die 2000 kcal per dag die ik toch zeker zou mogen eten... Maar ik ga er vanuit dat dat vooral komt door het grotere verschil dat er nu in zit. Ik zal het uiteindelijk toch langzaam moeten gaan opbouwen, als ik stop met lijnen. Dat is nu nog niet aan de orde...
En soms voelt het sporten ook benauwend. M'n hele leven lang twee keer per week naar de sportschool gaan? Dat voelt als een eeuwigheid... Tegelijkertijd realiseer ik me dat ik het ook leuk vind om te sporten, dus zo erg is dat helemaal niet! Ik blijf het doen zolang ik het leuk vind, en hopelijk blijf ik me ervan bewust hoe nuttig het is en houd ik het daardoor altijd vol en blijf ik ervan genieten. Ik sport trouwens al zo'n zes jaar nu (het laatste jaar veel intensiever dan daarvoor), dus waarom zou ik het ineens een probleem vinden?
:werklijn:
Ff tussendoor: gisteren heb ik - om het lijnjaar af te sluiten - gek gedaan op de sportschool: ik heb drie intensieve groepslessen achter elkaar gedaan: BodyShape, Sh'bam en Zumba. Volgens de computer 1745 kcal verbrand. Het is overigens niet aan te raden, de laatste les deed ik echt op m'n reserves. Voortaan houd ik het weer bij twee lessen, maar ja, ik vond t leuk om een keer uit te proberen!
:werklijn:

En nu, hoe ga ik nu verder? Gewoon zoals ik al deed eigenlijk. Het volgende doel is 70 kilo voor 29 maart (dat is onze trouwdag, dus symbolisch die datum gekozen). En tussendoor kom ik dan langs het prachtige doel van =bmi25=, een gezond BMI!!! Daar is het me steeds om te doen geweest, dus dat halen is echt prachtig.
En daarna ga ik verder kijken wat ik wil. Misschien door naar 65 kilo, of iets daarboven... En misschien ook niet, misschien blijf ik wel op 70 kilo en ga ik me meer richten op het wegwerken van m'n vet en omzetten in spieren. Want m'n vetpercentage moet nog wel drastisch naar beneden. Maar ik vertrouw erop dat dat in het komende jaar nog wel gaat gebeuren, als ik maar goed blijf sporten.

Natuurlijk wil ik jullie allemaal heel erg bedanken! Deze site heeft me geholpen om grip te krijgen op wat ik eet, en door de buddies blijft het leuk om hier te komen en kunnen we elkaar vasthouden in het afvallen. Het is zoveel makkelijker om te lijnen als je niet de enige bent!
Mijn meest trouwe buddies van het eerste half jaar zijn er inmiddels niet meer; ik hoop dat ze ooit nog eens terug komen, ik ben benieuwd hoe het met ze gaat. En daarnaast heb ik gedurende dit jaar steeds weer nieuwe buddies erbij gekregen, die ook op de afvaltrein zijn gestapt en met wie ik daar lekker over kon schrijven. Bedankt voor al jullie steuntjes in de rug als dat nodig was en de vele complimentjes die ik van jullie heb gehad!


Samen gaan we weer verder. Ook als ik op een punt kom, waarbij ik genoeg ben afgevallen, wil ik op deze site blijven, om te zorgen dat het stabiliseren de komende jaren ook goed gaat. Maar voor nu gaan we gewoon lekker verder, hopelijk weer mooi met zo'n 2 kilo per maand, en gaan we steeds weer nieuwe successen met elkaar vieren!
Voor mezelf en iedereen wens ik toe:

January 3, 2012 om 02:28
Hoi Famke,
Natuurlijk komt er op onze startdag een berichtje van mij! Allereerst om te zeggen hoe ontzettend trots ik op je ben dat je in een jaar tijd 25 kilo bent afgevallen, wat knap van je!! Ik heb je dagboekberichten iedere keer gelezen, en ik vind het leuk om iedere keer jouw positieve berichten te lezen! Ik kan je ondertussen ook vertellen dat je me de laatste 3 maanden hebt moeten missen hier, omdat ik op dit moment 13 weken in verwachting ben! Mijn afvalpoging wordt dus even onderbroken, om daarna gewoon weer verder te gaan en net als jou nog wat kilo's af te vallen! Ik moet in juli bevallen, dus daarna vind je me hier weer op regelmatige basis! Voor vandaag heb ik met mezelf afgesproken dat ik weer even gezond ga eten en meer bewegen, de afgelopen weken ben ik nl. zo moe geweest dat ik niet heb gesport, en ook het eten is wat afgezwakt omdat ik nu in verwachting ben ik mijn hoofd dan denkt " ach, ik wordt nu toch dikker, dus dat ene snoepje meer merkt niemand". Maar dat wil ik dus niet meer, dus voor mij vandaag toch ook weer een symbolische dag om weer gezond te bewegen en gezond te eten, juist nu in mijn zwangerschap!

Misschien zal ik af een toe een berichtje plaatsen, vooral over mijn sport zal ik zo verwachten, maar ik blijf jou zeker volgen, je bent een supervoorbeeld, en nogmaals, ik kan niet benadrukken hoe knap ik het van je vind dat je zoveel bent afgevallen en zo hebt doorgezet om je doel te bereiken!! Petje af!!

Heel veel succes met de laatste kilo's, en daarna met stabiliseren!
Liefs,
Suzanne
January 3, 2012 om 02:34
Wat een prestatie, had je dat ooit van te voren verwacht?

Je bent een inspiratie voor velen denk ik.

Groet Li
Onbekend
January 3, 2012 om 03:15
Hoi Famke

Bedankt dat jij mij ook wilt volgen.

Je vroeg me hoe ik het zou aanpakken...
Wel, ik sport al regelmatig. Dit wil ik zeker blijven doen.
Hierbij lette ik niet echt op wat ik at. Dat wil ik nu echt wel gaan doen.
Zo hoop ik om af te vallen en me wat beter in mijn vel te voelen.
Ik weet dat ik niet te dik ben. Maar ik weet dat ik gezonder zou kunnen leven.

Groetjes
Flowername
Onbekend
January 3, 2012 om 04:08
Wow Famke! Gefeliciteerd dat je het hebt gehaald. Knap hoor. Gelukkig ga je niet gelijk van de site want ik kan van jou heel veel leren. Ik wens je succes voor de komende stap!
groetjes,
Laura
Onbekend
January 3, 2012 om 15:01
Gefeliciteerd! Wow, 25kg, echt super! Wat zal dat een heerlijk gevoel zijn!

Tja, weet niet zo goed wat ik er lastig aan vind. Helpt inderdaad al heel veel om alles bij te houden en af te wegen. Ga eerst weer even zo proberen en kijken hoe het gaat, komt vast helemaal goed.

Vanavond heerlijk 1,5u gesport en zonet mezelf getrakteerd op een mango smoothie, heerlijk! :-)
Onbekend
January 3, 2012 om 15:03
Gefeliciteerd met je jubileum Famke!
:gewonnen:

Je mag ontzettend trots zijn op wat je hebt bereikt!
=25kg=
January 3, 2012 om 15:19
Van harte gefeliciteerd met het behalen van je doel! Superknap hoor.

Deze laatste periode zullen de kilo's wat minder belangrijker worden, maar je vetpercentage des te meer. Dat zul je ook aan je kleding gaan merken, als dat lager wordt.

Ik ben blij je buddy te zijn en lees je berichtjes altijd met plezier, we kunnen zoveel van elkaar en elkaars ervaringen leren hier op de site. Ik weet zeker dat je je doelen zult bereiken en wens je het beste!

Liefs, Poezel
Onbekend
January 3, 2012 om 16:28
Schitterend!!!!! Dit is echte prestatie! :hetisgelukt:

Ik kwam vandaag toevallig op je dagboek terecht en jouw bericht geeft me heel veel inspiratie en motivatie om echt blijvend af te vallen.


Veel succes nog en geniet ervan!
Groetjes,
Els
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan