Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, January 3, 2012

Nouked woog op het moment van schrijven 84.40 kg (bmi: 28.20).

Nieuw jaar, nieuwe kanse.... NEE! Ik geloof erin dat als je wil afvallen/stoppen met roken/ wat dan ook, dat je dat doet op het moment dat je je beseft dat je het vies vindt, of dat je vindt dat je teveel weegt. Niet maar wachten tot 1 januari, wachten tot de feestdagen voorbij zijn, met als excuus je nog even flink vol te proppen. Ik heb door het flinke volproppen voor de feestdagen (de zomer, want dat sluit zo lekker naadloos op elkaar aan als je veel mensen moet geloven), flink wat aangekomen en woog ik vanmorgen 84.3. Dat betekenen 2 dingen; dat ik ruim 7 kilo ben aangekomen, maar ook dat ik ruim 10 kilo LICHTER ben dan precies een jaar geleden. Ik ga uit van het positieve, punt 2 weegt 'zwaarder' ;)

Anyhow, het beste wat ik in 2011 heb gedaan is op 'cursus' (zo noem ik het) gaan tegen mijn eetprobleem, eetbuien, compensatiegedrag e.d. Dat zet ik in 2012 vooral voort. Ik krijg jeuk van alle mensen die al elke dieet geprobeerd hebben en hoe er hier op deze site ook mee gepromoot wordt, word ik ook niet goed van. DIEETEN is NIET GOED!! Doe het niet. Echt, het gaat allemaal wat langzamer (en dat is wat mijn eetprobleem nu ook echt niet leuk vindt, maar ik herken het tenminste), maar je boekt zoveel meer resultaat. Ik ban de chocola niet meer uit mijn leven, probeer elke dag een snoepje te eten en ga niet panisch in de lijnhouding als ik een dag teveel gegeten heb. Nee, ik heb geleerd ermee om te gaan. Zoals beschreven in het boek van Monique Rosier; als je het niet mag, wordt de wil alleen maar groter. Als je het allemaal mag, dan is de kans groot dat je het niet eens allemaal hoeft. En het heeft even geduurd voordat ik hieraan gewend was. Vroeger dacht ik na een toetje; WAT SLECHT! Nou, nu neem ik maar meer, 'want het is nu toch al verpest' (klassieke zin overigens...). En nu als ik denk na een toetje ik neem er nog maar één, dan neem ik dat, als ik dat wil. Maar vaak heb ik mezelf dan al verteld dat ik dat niet nodig heb, dat ik genoeg heb aan één en dat ik best mag pakken als ik nog wil. Maar ik hoef al niet meer.

Echt mensen, stop met als die zinloze dieeten. En EET. Die-eet ;)

February 1, 2012, gewijzigd door Justmars op February 1, 2012 om 08:25
Dat vind ik een mooie insteek, dat je ook ruim 10 kilo lichter bent. Is ook ontzettend goed van je. Het gaat om een groot aantal kilo's, knap!!

Daar hou ik ook aan vast. Ik ben nog niet de 16 kilo kwijt die ik er graag af wil, maar wel al de eerste 7. Dat is een mooie start. Ik ben het helemaal met jou eens dat je af en toe best wat lekkers mag. Alles met mate is het zeker goed te doen.

Hoe is het nu met jou?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan