Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, May 26, 2005

Emiel woog op het moment van schrijven 68.90 kg (bmi: 21.99).

Je leest wel eens van die berichten in mijn dagboek die maar tot één mogelijke conclusie kunnen leiden, namelijk dat de schrijver van dit dagboek geen enkel benul heeft van het ware doel van deze website. Hoewel de naam van de website (valtaf.nl) anders doet vermoeden, gaat het in mijn dagboek maar zelden over afslanken en des te vaker over onderwerpen als basilicumplantjes, uitvoegen en kleding. Ook vandaag schrijf ik weer een verhaal dat weinig te doen heeft met de strijd tegen overgewicht. Het is dat ik zo weergaloos goed schrijven kan, anders zou je het nu volgende verhaal beter kunnen overslaan.

Geachte lezer, dank voor uw aandacht. Zoals u misschien wel vermoedt heeft ook in mijn huis alweer enkele jaren geleden de wasautomaat zijn intrede gedaan. De vele voordelen van dit huishoudelijke apparaat zijn niet aan mijn aandacht ontsnapt en eigenlijk van het allereerste moment dat ik in dit huis woon maak ik gebruik van zo'n machine.

Om preciezer te zijn: ik ben de trotste bezitter van een AEG OKO_LAVAMAT 905. Inmiddels wordt de AEG OKO_LAVAMAT 905 al enkele jaren niet meer geproduceerd, maar kenners kunnen deze machine nog steeds zeer waarderen. Ooit was deze machine zijn tijd ver vooruit en een droom van elk huismens. Ter illustratie: de OKO_LAVAMAT 905 kent diverse wasprogramma's voor verschillende soorten stoffen, temperatuurregelaar, aparte vakjes voor poeder voor voor-, hoofd- en nawas en centrifugesnelheden van 700 en 850 toeren. De machine is een traditioneel vormgegeven frontlader.

In de loop der jaren hebben mijn OKO_LAVAMAT 905 en ik heel wat meegemaakt. Zo heb ik een paar jaar terug door schade en schande ondervonden dat wasmachines een soort filter hebben dat zich langzaam vult met vieze prut. Dit filter moet af en toe worden geleegd. Doe je dit niet, zo heb ik ondervonden, dan raakt het filter verstopt en kan het overtollige water niet uit de wasautomaat wegstromen. Hoe ik dit ondervond? Ik wilde mijn wasautomaat op een namiddag leeghalen en tot mijn schrik ontdekte ik dat hij nog tot halverwege het deurtje vol zat met water. Door het verstopte filter, waar ik me toen overigens nog niet bewust van was, kon het water niet meer weglopen.

Dit stelde me voor een groot probleem. Het was me wel duidelijk dat er iets mis was met de wasautomaat en dat ik op een andere wijze de was zou moeten doen. Maar hoe kon ik de kleding die nu nog in de machine dreef er weer uit krijgen? Als ik het deurtje zou openmaken, zou al het water rechtstreeks naar buiten stromen, over mijn toendertijd pasgelegde laminaat. Dat was niet de bedoeling. Ik heb die dag daarom mijn wasautomaat in een hoek van ongeveer 45 graden tegen een muur gezet, zodat het deurtje vrijkwam en ongestraft kon worden geopend zonder dat er water uit de machine kon lopen. Dit was een loodzware klus. Een wasautomaat is van zichzelf al een onhandelbaar zwaar ding vanwege het betonblok voor de centrifugestabiliteit, maar in dit geval zat het apparaat ook nog eens vol met ik weet niet hoeveel liters water en een grote verzameling kleding. Nadat ik met al mijn kracht en veel pijn en moeite de wasmachine had weten te kantelen en nadat ik het deurtje kon openen, heb ik met een teiltje beetje bij beetje het water uit de machine gehaald en door de gootsteen weggespoeld, net zo lang tot de machine helemaal leeg was. Al met al ben ik hier misschien wel drie uur mee bezig geweest.

Ik weet het, een aantal van de lezers zijn ervaren huismensen en zullen zich bij het lezen van dit verhaal op het voorhoofd tikken. Ik doe dit nu ook, want inmiddels weet ik dat onder een wasautomaat, tenminste, onder een AEG OKO_LAVAMAT 905, een rubberen slangetje zit waarmee al het water uit de machine kan worden gehaald, zonder dat hier halsbrekende toeren voor nodig zijn. Dit, beste mensen, wist ik toen nog niet en daarom vond ik logisch en vanzelfsprekend om de wasautomaat in een hoek van 45 graden tegen een muur te laten balanceren.

Ik dwaal af. Dit hele voorval heeft een paar jaar terug plaatsgehad en is vandaag niet meer relevant. Vandaag speelt iets anders.

Elke keer als ik een was doe, en als ik na het wassen het poederbakje openmaak, zie ik dat het poedertablet niet is weggespoeld. Het blokje is wel vochtig, maar nog nagenoeg intact. Kortom, ik was alleen met water en zonder waspoeder. Enig onderzoek heeft me geleerd dat de waterdruk te laag is. Het water hoort normaal gesproken op het blokje te spuiten, zodat het uit elkaar valt en het poeder oplost in het water. De druk is bij mij zo laag, dat het water eigenlijk op het blokje druppelt, zonder dat dit oplost. Dat is op zich vreemd, want nergens in mijn woning is er sprake van een lage waterdruk.

Beste mensen, geachte lezer, dit verhaal is nog niet klaar. Ik ben met een waterpomptang in de weer geweest en diverse mensen in mijn omgeving hebben hardop getwijfeld aan mijn capaciteiten om zoiets eenvoudigs op te lossen. De volgende keer schrijf ik verder.

May 27, 2005 om 05:20
Je moet je echt gaan aanmelden om columnist te worden bij een vrouwenblad, succes verzekerd. Wacht ook op de rest van het verhaal, ook al is de oplossing van Otje een goede.

Groetjes A
May 27, 2005 om 05:28
he emiel!

je bent niet de enige die niet afwist van het bestaan van die filter, duurde bij mij ook even :D alleen ontdekte ik niet op tijd dat mijn wasmachine nog halfvol met water stond, dus, iktrok het deurtje open en je raad het al...

al het water liep door de badkamer! of het ook door de vloer is gegaan wete ik niet, ik woonde namelijk in een bovenwoning... ik heb de buurman er trouwens nooit over gehoord...

maar waarom gebruik je dan inderdaad niet gewoon vloeibaar wasmiddelof los poeder? dat lost makkelijker op. maar laat me raden..

jij bent zo'n man die alles maken kan :D

succes ermee en we horen wel weer hoe het afgelopen is met je geweldige hypermoderne wasmachine!

groetjes, Jessica
May 27, 2005 om 08:28
tja wasmachines...leuke dingen...als ze het doen.

zo was ik een tydje geleden mijn was aan het draaien toen de deurbel ging.

een onwijs:boos:woedende onderbuurman....

het water kwam nml zijn stopcontakten uit en de hele muur en vloer lag onder het water.

nog geen minuut later kwam ook de buurman van daar onder:boos:woedend verhaal halen.

div.mensen zijn er bij geweest, er was verstopping.

ik naar de verzekering...iedereen weer blij..

bleek later trouwens dat het probleem bij mijn onder buurman zat en niet bij mij.

maar ach, iedereen is er beter van geworden.

nou emiel, vbeel succes met je reparatieproces,

groetjes debster
May 30, 2005 om 08:20
Je maakt me nieuwsgierig....wat is nu de plot dan?
May 31, 2005 om 03:06
trommelgeroffel........ :zucht:
Eva
May 31, 2005 om 09:29
tablet?? wat is er mis met het ouderwetsche poeder?
May 31, 2005 om 17:12
Jeetje, laat ik nou net aan jou een vraag hebben gesteld hoe ik smileys moet plaatsen. Ik hoop dat ik een eenvoudig antwoord krijg en dat ik niet mijn hele pc opnieuw hoef te installeren of zo. Maar wat betreft dat wasmiddel, ik gebruik altijd wasblokjes die ik in een netje bovenop de was lig. Bij mij bleef er ook altijd waspoeder in mijn bakje achter dat ik dan weer eruit moest trekken om schoon te maken. Nee zo'n netje werkt veel prettiger.
Wees trouwens maar blij dat je geen monteur hebt gebeld want die had je zeker uitgelachen.
De hartelijke groetjes van Ria
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan