Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, January 11, 2012

Gerbrando woog op het moment van schrijven 88.40 kg (bmi: 23.73).

Nieuwe start.

Zo, het is weer een tijdje geleden maar na oud en nieuw 2011-2012 zag ik dat mijn gewicht weer was opgelopen tot bijna 93 kilo. En dat was ook wel te zien. 86kg is een mooi gewicht voor me, maar om het een beetje uitdagender te maken heb ik mijn doel gesteld op 84 kilo op 1 april.

Na de vette weken rond kerst met vrijwel dagelijks meerdere wijntjes en lekkernijen, had ik het gevoel even een harde reset nodig te hebben om het vele consumeren af te wennen. Daarom ben ik een week geleden gaan sapvasten: gedurende een dag of 7 alleen maar sap drinken. Over zo'n kuur kun je van alles lezen online. Ik ben niet zuinig in hoeveel ik drink: ik mag van mezelf net zoveel sap drinken als ik wil. Zo gaat er 's ochtends een hele mango, een paar kiwi's en wat bevroren rood fruit (van de AH) in de blender samen met biologische jus d'orange uit een pak. 's avonds nog een keer ruim een halve liter superstevig sap. En tussendoor drink ik 1 a 1,5 liter fruit- en ook wel groentesappen uit fles of pak. Wel zo veel mogelijk biologisch.

Zo is mijn gewicht nu gedaald naar 88,4 , dat is 4 kilo in een week. Maar dat vertekent een beetje, het is ook vocht dat je verliest (door lagere zoutopname) en eiwit uit de spieren (en dat is eigenlijk niet goed). Na mijn kuur zal mijn gewicht dus wel weer wat oplopen. Maar ik voel me al veel lichter, en dat is motiverend. Het geeft de moed om door te gaan. En ik ben in een klap ontwend aan veel eten.

De komende dagen ga ik langzaam weer eten, de eerste dagen niets dat vet bevat, wel fruit, zachte groenten enzo.

Ik weet van mezelf dat het een lastige periode gaat worden. Want ik geniet enorm van eten, en ik kom veel op plekken waar catering is en dat vereist van mij veel moeite om dan niet te blijven eten.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan