Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, January 11, 2012

Suusje1978 woog op het moment van schrijven 139.20 kg (bmi: 47.05).

Hallo buddies!

De eerste week WW zit erop. Het resultaat is… min zes ons. :)
Het is geen wereldgetal, maar het is tussen een pond en een kilo, dus doel bereikt!
Op de weegschaal op de cursus was ik zelfs negen ons kwijt.

Vriendinnetje Maaike was mee. Dat is Mikey1980 voor jullie, de naam die ik vorige keer doorgaf, klopte niet. We hebben gezellig gekletst. Dat alleen al maakt het de moeite waard er volgende week weer te zijn. Alleen is toch maar alleen. Bedankt, Maaik!

Ik blijf erbij dat onze ‘coach’ geen hele goeie is, maar ik geloof wel dat ze haar best doet. Terwijl ik niet zat op te letten, hoorde ik meerdere fouten voorbij komen. Met fouten bedoel ik verwijzingen naar het programma die niet kloppen, gehusselde spreekwoorden en gezegdes, onjuistheden over voeding in het algemeen… En dan tel ik de vaagheden niet eens mee.

Uiteraard kreeg ik vers drukwerk en daar was ik blij mee. Beetje teleurgesteld wel dat we vorige week een boekje aangekondigd kregen dat er nu niet was. Toen ik erom vroeg, werd er gefronst en getwijfeld. Ze waren er niet en de coach had het niet opgemerkt. Ze zei dat ze morgen gaat bellen om ze alsnog te krijgen. Ben benieuwd…

Voor mijn eten van gisteren heb ik nog een kleine correctie op het avondeten. Ik ging uit van twee porties, maar er gingen er drie uit de ingrediënten. De derde portie heb ik vandaag gegeten toen mijn lief er niet was. Scheelde toch 2,5 punten op de maaltijd. :)

Avondeten (17)
Chicken Tonight Hawai (3,5), kipfilet (4), sperziebonen (0), 75 gram ananas op sap uit blik (1), halve eetlepel olie (1,5), rijst (7)
Tussendoor (3,5)
Aardbei/framboos zuivelmousse (1), 25 gram zoute sticks (2,5)
Totaal: 45,5 punten

Best netjes al zeg ik het zelf.
Ik merkte wel op dat ik al twee dagen vergeet mijn onsje cherrytomaatjes te noteren bij de lunch. Dus er zitten nog meer vitamientjes in mijn eten dan jullie al dachten! :)

Vandaag was een normale dag. Eigenlijk had ik me er al bij neergelegd dat ik vandaag geen dagboekje zou schrijven. Ik was moe en ik had geen zin meer. Maar ik wil wel weten hoeveel punten ik nog mag snoepen vanavond en ik vond ook dat ik het stramien van dagelijks posten nog niet aan de wilgen mag hangen. In het weekend misschien, maar niet op doordeweekse dagen. Dan glijd ik wel heel snel af, dus ik schrijf toch! Ik vind het stoer van mezelf.

Ontbijt (6)
2 sneetjes bruinbrood (4), 10 gram Becel light (1), 15 gram appelstroop (1)
Tussendoor (3)
3 Chocotoffs (3)
Lunch (11)
3 sneetjes bruinbrood (6), 10 gram Becel light (1), 50 gram brie light (2), 15 gram boerenmetworst (2), 100 gram cherrytomaatjes (0)
Tussendoor (2)
WW-reep (2), banaan (0)
Avondeten (17)
Chicken Tonight Hawai (3,5), kipfilet (4), sperziebonen (0), 75 gram ananas op sap uit blik (1), halve eetlepel olie (1,5), 50 gram Tarly (2)
Tussendoor (1)
Aardbei/framboos zuivelmousse (1), 2 mandarijnen (0), 50 gram Choclait Chips (7)
Totaal: 47 punten

Gesnoept van extra weekbudget: donderdag 2,5 - vrijdag 3,5 - zaterdag 15,5 - zondag 2 - maandag 24,5 - dinsdag 0 - woensdag 0
Rest extra weekbudget: 1


Morgen begin ik met mijn nieuwe weekbudget van 49 punten. Komt mooi uit, want morgen regelt iemand de lunch tijdens een meeting met buitenlandse klanten voor m’n werk op locatie bij een zusterbedrijf. En het zusterbedrijf verzorgt de lunch. Ik kan er geen invloed op uitoefenen en ik kan ook niet met goed fatsoen mijn lunchpakketje meenemen en daar opeten. Ah fijn, een goed moment om mijn nieuwe weekbudget aan te spreken.

Dan even iets heel anders. Ik klikte hier op de site op ‘Nieuw dagboekbericht’ en toen verscheen boven het veld waar ik in kan typen Deel je ervaringen en frustaties omtrent je afslankpoging met anderen. Ja, hallo! En mijn successen dan? Die vind ik minstens zo belangrijk om te delen! Jullie successen motiveren mij en als ik het goed doe, hoop ik dat jullie daar een duwtje in de goede richting van krijgen. Nog los van de typefout die erin zit… Ik moest het even kwijt.

Nou, ik kruip snel achter de tv met mijn chocoladeknabbels en spreek jullie waarschijnlijk morgen weer. Kan een kort berichtje worden, ik heb een hele drukke dag.

Liefs, Suus

Onbekend
January 11, 2012 om 17:31
Proficiat!!! Ik moet morgen naar "de weeg" ;).
Ik heb ook geen goede coach... Ik voel me er echt in de kleuterklas zitten!
Ik voel me echt een peutertje en weet zeker dat ik meer weet van lijnen en alles wat erbij komt dan zij, maar bon. Ik ben veranderd van ziekenfonds en zij betalen 60 euro terug, op voorwaarde dat ik minstens 6 opeenvolgende lessen volg, dus dat doe ik ook. Maar vanaf morgen ga ik met een collega van me gaan, misscien dat ik gewoon verder ga na die zes weken, maar zo niet, dan doe ik verder op mezelf hoor! Want ik voel me echt niet goed in mijn vel. Mijn lichaam heeft al de nodige sporen van de zwangerschap en dat vind k niet erg. Deze striemen kan ik teminste verantwoorden ;)

Succes!
Onbekend
January 12, 2012 om 00:33
Proficiat met je resultaat! Ga zo door!
Toen ik bij de vorige afvalstrijd naar de WW cursus ging vond ik dat ook niet echt interessant moet ik toegeven. Eerst wegen en dan kreeg je een mini boekje waarover er dan vb over verschillende soorten sla gesproken werd, of voedingsbestanddelen. Had eigenlijk meer gehoopt op tips en hoe het iedereen afgaat enzo.

:titibo:
Onbekend
January 12, 2012 om 13:56
Hee Maatje!
Hoe is het je vergaan vandaag? Ik zit echt ZO ontzettend VOL!!! En ik heb niet eens al mijn punten opgemaakt, niet te geloven.....kan me niet voorstellen dat ik met zo'n volle buik minder ga wegen....Maar het ging bij mij vandaag eigenlijk heel goed. Ik hoop dat ik het vol kan houden en dat ik een mooi resultaat kan bereiken deze week.
We mailen/bellen/ zien elkaar gauw! xxx
January 12, 2012 om 15:47
Hey meid,

Je hebt het heel netjes gedaan hoor. Je bent toch al 6 ons kwijt. Je lijntje zakt weer.
Wat jammer dat je geen goede coach hebt. Is er niet bij jou in de buurt een andere WW cursus (met andere coach dus ;) )?
Goed van je, dat je elke dag tomaten eet bij de lunch.
Hou vol, succes morgen met de lunch en... zet 'em op!
:ralotje:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan