Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 30, 2012

Nala2010 woog op het moment van schrijven 67.70 kg (bmi: 23.99).

Ja, er is toch iets af ! Deze vreugdekreet schoot door mijn hoofd toen ik zaterdagmorgen op de weegschaal ging staan. Ik had een moeilijke week achter de rug, op gewichtsvlak dan. Over mijn verkoudheid ga ik op deze website niet beginnen zeuren.

Nieuwjaarsetentje, etentje op restaurant, nieuwjaarsreceptie,... Ik zal blij zijn als binnen enkele dagen februari begint en het gedaan is met alle gebeurtenissen waar "nieuwjaar" voor staat. Nieuwjaar betekent wat te veel eten en drinken. Waarom ben ik ook weer in december op dieet gegaan? Juist, omdat ik gemotiveerd was.

Nieuwjaarslunch op het werk. Door mijn verkoudheid smaakte het eten niet echt, maar het zag er wel ongelofelijk lekker uit. Ik had niet genoeg karakter om van het dessertenbuffet af te blijven. De fruitsla die ik op mijn bord had gelegd, heb ik snel aangevuld met een advokaatmousse en een mattetaart. Zondigen tot de 10e macht dus. Waar was mijn karakter? Waar was mijn motivatie?

De volgende morgen was er niets bij, gelukkig. Bovendien ging ik een dagje wandelen: 20 km stappen zou die calorieën van het etentje wel doen verdwijnen. Mmm, zover de theorie. Na de wandeling toch eerst een glaasje wijn gedronken. Het restaurant was nog niet open en ik kreeg honger. Dus wat nootjes. Uitgehongerd de menukaart bekeken. De spaghetti bolognaise riep naar me en ik kon hem niet negeren. Komt die caloriebom aan geserveerd met geraspte kaas. In plaats van deze er af te schrapen, heb ik hem er onder gemixed. Waar was ik met mijn gedachten?

De volgende morgen durfde ik niet op de weegschaal gaan staan. Bovendien voelde ik me ziek. Een groot deel van de dag in bed gelegen. Niet de beste manier om kilo's verliezen. OK, ik heb niet veel gegeten, maar nog minder gedronken. Maandagmorgen was er weer anderhalve kilo bij. Gruwelijk. Een hele week moeite gedaan om die er terug af te krijgen. En dat is gelukt. Er is zelfs nog wat meer af.

Dus goed voornemen voor de komende weken: niet meer zondigen, dan gaat het gewicht er misschien alleen maar af, in plaats van bij, af, bij, af.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan