Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 30, 2012

Patries1987 woog op het moment van schrijven 87.60 kg (bmi: 31.04).

:baai:

Dag 23
Gister enorm de fout in gegaan. Hele lange dag met werk gister.
Na de vergadering had de leidinggevende broodjes van de bakker en vleeswaren van de slager.
Of we samen wilden lunchen. Tja ik heb 2 broodjes op, heerrrlijk! Maar mag natuurlijk helemaal niet. Vond het raar om te weigeren, wil niet overkomen alsof ik niks eet.
Vervolgens doorgegaan naar een ander werkadres en toen nog naar het laatste adres. Daar met een collega samen die ik al lang niet had gezien. Ze had een hoop snoep gehaald en ik heb mee gesnoept. Fout!!! Zo stom! Ik wil echt de goede draad weer helemaal oppakken hoor.

Dag 22
Vanmorgen toch even op de weegschaal. De 'paniek' gister was waarschijnlijk niet juist hoor.
Want vanmorgen was er weer ruim een kilo af. Die kilo na het weekend zal dus vooral vocht geweest zijn of een schrikreactie van m'n lichaam. ;) Brood? Wat is dattt??? haha!
Nu snel een kopje koffie en dan op naar m'n werk. Lange dag vandaag. Vergadering, gesprek, stukje in de auto, thuiszorg, terug in de auto en de avonddienst vol maken op de woonvorm. Kortom, een dag van 9u s'ochtends tot 11u s'avonds.

Dag 21
Drukke dagen gehad met erg veel werk (12 dagen achter elkaar).
Maar naast het werken ook leuke dingen in het weekend.
Zaterdagavond uiteten en naar het casino geweest met m'n ouders, ze zijn 30 jaar getrouwd.
Met het eten even geen Dukan. Nouja, niet helemaal. Stokbroodje met kruidenboter, geitenkaas, paar patatjes. Maar verder wel voor vis gekozen en geen toetje. Terwijl de toetjes daar heerrrlijk zijn!
Ook geen wijntje, maar allen maar cola ligt.
Gisteravond ook weer een feestje, oma van vriend is vandaag 80 geworden. Gelijk uit het werk doorgaan en ze aten er soep. Weer wat stokbroodjes met kruidenboter erbij. Geen drank, geen taart.
Maar vanmorgen op de weegschaal werd ik toch zwaar bestrafd. Bizar eigenlijk als ik bedenk dat ik me helemaal niet zo heb laten gaan. Zou dan helemaal niks meer kunnen? Ik word er bang van.
Maar vandaag toch maar weer streng Dukan.
Hoe gaat het met jullie?

Onbekend
January 30, 2012 om 11:09
Begrijp je gevoel.. zoveel heb je ook niet gegeten en gelijk gestraft! Niet leuk... terwijl we vroeger misschien altijd zo aten, dan zouden we toen eigenlijk wel elke dag een paar ons moeten aankomen haha!

Maar 12 dagen.. veel zeg! Hopelijk deze week wat rustiger..... kun je bijkomen en sporten als je zin hebt! Maar ik sport soms alleen en soms samen met mijn moeder. Mijn moeder is verpleegkundige, dus werkt ook onregelmatig! Soms sporten we 2 weken samen niet en zo sporten we 3 keer in 1 week samen... verschilt enorm! Maar mijn moeder sport 2 keer per week en heel soms 3 keer.. dus ben er voornamelijk wel alleen! Maar dat vind ik zelf geen probleem! Ik heb genoeg vrienden gemaakt op dep sportschool hahaha... maak altijd met iedereen wel een praatje, omdat ik ondertussen genoeg mensen ken die ook steeds komen haha...

Een vriendin heeft zich vorige week ook aangemeld, maar die wild alleen naar lessen zoals: pilates en body balance.. dus meer voor je houding etc.. dat is niets voor mij haha!

Ben vandaag weer geweest.. poeeh nu even relaxen!

Succes en ook met dukan!! xx
January 30, 2012 om 11:52
Hee meissie,

Bedankt voor je berichtje! Ik zie dat jij ook pas net begonnen bent, leuk :hehe:

Balen dat je meteen zo gestraft word als je ook maar een klein beetje anders eet, maarja dat zegt meneer Dukan dan helaas ook duidelijk: doe wat ik zeg, anders kun je meteen gaan stagneren of aankomen. Gelukkig word je ook beloond elke dag dat het je wel goed doet.

Zet 'm op deze week!

:liencubus:
January 30, 2012 om 11:53
Hee en we wegen bijna evenveel en gaan ongeveer op hetzelfde gewicht af!
January 30, 2012 om 12:18
Ja klopt, kan me voorstellen dat de verleidingen dan snel op de loer liggen. Maar alleen maar vlees/vis, eieren en kwark? Zit je nog steeds in fase 1 dan? Ik dacht namelijk dat je in fase 2 wel weer groentes mocht namelijk :)

Ik heb wel pannenkoektips haha ;) de eerste is mislukt maar die daarna zijn tot nu toe gelukt. Mix de ingrediënten (2 el haverzemelen, 1 ei en 1 el kwark)(+ eventueel zoetstof en kaneel als je een zoete pannenkoek maakt) in een kommetje. Pak een pan met een goeie antiaanbaklaag. Smeer met de bolle kant van een lepel de drap uit over het oppervlak van de pan (voor hoever dat gaat). Laat het vuur heeeeeeeel laag staan en doe een deksel op de koekenpan. Na een kwartier gaan kijken (ligt natuurlijk aan je fornhuis) en dan omdraaien, zo nog 5 minuutjes laten liggen. Eet smakelijk haha! ;)

Ik heb nog niet echt een eetschema. In ieder geval ontbijten met zo'n Dukanpannenkoek, iets van 3 glazen magere melk over de dag heen, 3 gekookte eieren, 500 gram kwark met zoetstof en verder pak in nog los vleeswaren of vis als ik trek heb.

Ben nog even aan het kijken hoe ik het ga aanpakken, aangezien in 4 jaar vegetariër ben geweest vind ik het best beschamend om ineens overal met broodtrommels vol vlees te verschijnen :')
January 31, 2012 om 11:51
Geen dank, graag gedaan ;) Ze zijn inderdaad ideaal om mee te nemen. Is het gelukt vandaag?

Ooh groenten, haha ik had nooit gedacht dat ik ze zou missen. Om over fruit maar niet te beginnen. Heb je het Dukan receptenboek? Daar staan best wel lekkere dingen in! En anders op het Dukan-forum.

Ik weet in ieder geval wel een lekker receptje: Spinazie, met gekookt ei (in stukje gesneden) met zalm. Smullen maar!
Onbekend
February 2, 2012 om 07:05
Ahhh! Ik snap zo je gevoel dat je geen nee wilde zeggen tegen je leidinggevende! Ik had precies hetzelfde gedaan. Voelt anders ook zo onbeleefd om nee te zeggen! Hmm! :( Misschien valt de schade mee! Hoop het! :) xx
February 2, 2012 om 13:43
Hee meissie!

En hoe smaakte het gerechtje? Ben benieuwd! Kan iig niet wachten om het zelf te eten haha ;)

De dagen dat ik sport eet ik wat extra vlees(waren) zodat ik was extra's heb om aan te zetten :) straks als ik weer groenten mag eten krijg ik ook wat extra koolhydraten binnen dus dat is ook fijn.

Ooooooh wat fijn dat de pannenkoek gelukt is :D lekker he! beetje philadelpia en vleeswaren/vis erop, oprollen en smuller maar :hehe: Ik ben echt super blij voor je!

85 kg op valentijnsdag, dat moet wel lukken inderdaad ;) ik hoop dat als ik over ga naar fase 2 niet te veel aankom. Ik ga namelijk volgende week zondag naar de sauna om het te vieren haha, dus dan moet ik wel nog steeds 85 kg wegen :hehe:

Heel veel succes deze week en bedankt voor al je leuke lieve berichtjes!

Liefs xx Lien
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan