Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 30, 2012

ELLIZ woog op het moment van schrijven 65.60 kg (bmi: 26.61).

Hoi hoi,

Het wordt tijd dat ik nog eens iets van me laat horen!
Sinds mijn buikgriep ben ik dus weer aan het dukannen gegaan, maar het voelde niet helemaal meer zoals daarvoor. Wat was er anders? Geen idee eigenlijk...

Ik bleef de laatste weken steeds rond hetzelfde gewicht schommelen, en er is een enkele keer al eens iets gegeten wat eigenlijk niet mocht.
Het voelde aan als actie-reactie, maar dan in beide richtingen.

Ik heb nog 3 dessertmousses gegeten, die over waren van bij nieuwjaar, en ik vond het zonde om ze weg te gooien. Eén keer heb ik me helemaal laten gaan en heb ik 2 bolletjes roomijs gegeten. En laatst had ik geen groenten in huis, en heb ik een bokaal rode kool met appeltjes open gedaan. En ook daar zit verboden zuiker in!
Ik heb dus gezondigd, en dan val ik niet af, logisch.
Maar hoe komt het dat ik nu wel gezondigd heb, terwijl ik voordien heel makkelijk neen kon zeggen?
De dagen dat ik wel goed mijn best deed viel ik ook niet echt meer af, toch niet meer zoals voordien. En dan heb ik al vlugger de neiging om alles te laten hangen, om er niet meer 100% voor te gaan...

Maar het goede nieuws is dat ik niet opgegeven heb, en vandaag werd ik daar ein-de-lijk voor beloond! De 66 heeft plaats gemaakt voor de 65. Ik hoop dat ik vanaf nu weer stilletjes blijf afvallen, zodat ik binnenkort naar fase 3 kan overstappen. Daar kijk ik echt naar uit.
Als dat lukt voor ik jarig ben, dan zou dat echt super zijn. Maar ik denk dat dat onrealistisch is. Dat wil dus zeggen dat ik begin maart nog even een dukan-pauze neem, om van mijn verjaardag te genieten zonder grenzen, en daarna ga ik voor het einddoel!

Wat heb ik voorlopig gedaan qua beweging.
Er is hier in het dorp opnieuw een cursus linedance gestart, en daar ga ik wekelijks naartoe.
Vorige winter was dat ook. Maar dat zijn slechts 10 lessen, en dan moet je een club zoeken indien je ermee verder wil gaan. Ik heb de stap naar een club toen niet genomen, alhoewel ik dat wel van plan was. Maar deze keer ben ik echt van plan om te blijven country dansen, want ik vind dat heel leuk.
De sportavonden van woensdag heb ik voorlopig aan de kant geschoven. Ik moet dan altijd tot 20 uur werken, en dan is het snel snel naar huis, omkleden, en naar de sportzaal. Vaak voelde dat als een verplichting.
Om de 5 weken is dat een andere sport, en nu ga ik enkel nog als ik de sport heel leuk vind.
Ik heb vorig jaar heel weinig gefietst, alhoewel ik een prachtige nieuwe fiets heb (sparta gallery black). Als het weer wat beter wordt ga ik ook weer meer/veel fietsen, en ook wandelen wil ik terug oppakken waar ik het heb laten liggen... Dat laatste gaat de hond graag horen, want die mag altijd mee.
Met dit pakketje ga ik starten. Als ik daarna nog zin heb om te bewegen ga ik misschien terug zwemmen en/of aquajoggen, want dat deed ik heel graag, maar voorlopig nog even niet. Te veel ineens lijkt me geen goed idee.

Voila, nu zijn jullie weer bij!
Groetjes en tot een volgende keer, Elliz.

February 1, 2012 om 04:36
Als je in de swung zit, dan gaat het vaak, maar als dat doorbroken wordt door iets, in jouw geval ziekte, dan is het lastig om er weer in te komen. Het enige wat je kan doen is zorgen dat je er bewust bij blijft en weer in de swung terecht komt. Op internet noemen ze dat momentum of zoiets, google maar even.

Ik vind het juist wel prettig dat ik zo lang de tijd heb om de bruiloft te plannen. Mijn verloofde (leuk!!!) kan nooit zo goed beslissingen maken en dus moet ik gewoon heel veel opties bekijken, daar een aantal hele goede uithalen en hem dan laten kiezen. En door mijn werk in de zorg kan ik gewoon niet zomaar wegblijven om dingen te regelen. En ik wil natuurlijk de beste jurk die er is :) En dat duurt ook even.

het steentje hebben we teruggevonden in bed :) En ik heb nu lijm gekocht om het te bevestigen, alleen mag die lijm niet gebruikt worden bij lager dan 10 graden celsius en moet het ind e zon uitharden, vis UV-straling. Dus heb hem nu maar in een mooi doosje naast mijn bed staan.

je plannen klinken goed. Leuk dat je bent gaan linedancen! Veel plezier en volgens mij ben je echt goed bezig!!!!

liefs Nienke
February 1, 2012 om 10:38
hoihoi,

bedankt voor het delen van je zorgen. Ik ben ook een tijdje vegetarier geweest, maar ik miste mijn broodje kroket. Ik ga geen hele vegetarier worden, gewoon minder vlees eten. Meer bonen en zo. Gewoon onbewerkte produkten, en vlees zoveel mogelijk biologisch. Dus komt goed. Ik denk dat elke stap die ik zet naar bewuster eten, een goeie is :)

en wat mijn beweging betreft... het staat allemaal op papier, nu uitvoeren en dat is een stuk lastiger!!! dus ik ga mijn best doen, meer kan ik niet doen :)

liefs!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan