Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, February 18, 2012

Strunkie woog op het moment van schrijven 73.50 kg (bmi: 28.36).

Pfff wat heb ik het lastig met die laatste kilo's! Mijn hele lijf is moe gewoon door het langgerekte afvallen. Ik heb soms overal pijn en de laatste tijd gebeurt het wel eens dat ik moet gaan zitten met het hoofd tussen de benen omdat ik bijna ga flauwvallen. Ik vind het nog steeds niet goed genoeg, die buik is teveel, die boezem is teveel, de armen en benen zijn teveel, het gezicht is teveel,... Ik maak het allemaal veel gewichtiger (letterlijk én figuurlijk) dan het eigenlijk is. Mijn vader zei vandaag dat ik knapper word met de dag. En dan komen de gedachten. Dus ik was niet mooi toen ik dik was. Maar nu ben ik nog dik, dus ben ik eigenlijk ook nog niet mooi. Er moet dus nog af! Ik weet dat dit slechte gedachten zijn, maar ze zijn er sowieso. Hoe erg ik mezelf ook voor ogen houd dat iedereen mooi is en dat dun niet automatisch gelijk is aan mooi en dat het eigenlijk toch wel véél belangrijker is dat je gezond en gelukkig bent, toch zijn ze er.

Deze namiddag ben ik mijn jurk gaan passen. En het ziet er prachtig uit, 'k zag mijn moeder vechten tegen een traantje van ontroering. Ik keek in de spiegel en heel even vond ik mezelf ook prachtig. Maar dan keek ik 'beter' en ineens was al dat vet daar weer. Die buik, die armen, die boezem...... Het is zo ondankbaar, mijn lichaam heeft me mijn dochter gegeven, het is gezond en vruchtbaar! Maar ik zou het zo graag wat minder hebben. Elke keer ik weer een lager cijfer zie, ben ik heel even blij. En dan moet het nog minder. En nog minder! Zal ik er ooit gelukkig mee zijn? Of tenminste rationeel tevreden?

En anderzijds, nog altijd kook ik veel teveel eten en schep ik veel teveel op m'n bord. Porties zijn grote mysteries voor mij. Ook al maak ik mentaal het rekensommetje; 'hoeveel zou ik maken/opscheppen... wel nu doen we twee derde daarvan', en nog is het teveel. Bestaat er een manier om die twee zienswijzen om te wisselen??? Gelukkig kan ik nu wél voelen wanneer ik genoeg heb en 8 op de 10 keren zal ik daar braaf naar luisteren.

Leeft en denkt iedereen eigenlijk zo? Of zijn het enkel wij die effectief een te hoog gewicht hebben? wat ik wel weet is dat het niet echt leuk is zo.

February 19, 2012 om 10:21
Ja.. de laatste loodjes zijn altijd het zwaarste. Maar doorzetten hoor! Je kan het :)
Ik merk ook dat, nu ik ben afgevallen, ik heel kritisch word over mijn eigen lichaam. Hier nog vet, daar nog niet tevreden.. VInd dat ook heel moeilijk. In mijn hoofd ben ik nog steeds 88 kilo, terwijl op de weegschaal 69,9 staat. Kan dat nog niet echt bevatten..
Spannend hoor, je jurk passen! Heb je een mooie gevonden?

Over die porties.. ik moest van de dietiste dingen gaan afwegen.. ik had een nieuwe keukenweegschaal gekocht die heel precies is, en heb toen heel kinderachtig elk ingredient wat ik kookte afgewogen. Heel irritant in het begin, maar zelfs nu het eigenlijk helemaal niet meer nodig is, merk ik dat ik toch blijf afwegen. Daardoor heb je wel de juiste porties voor je. Zou dat je misschien helpen?

En niet vergeten he.. je bent hartstikke goed op weg!
Liefs!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan