Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, February 29, 2012

Tsuyoshi woog op het moment van schrijven 63.80 kg (bmi: 24.01).

Interessant artikel over de vraag of het raadzaam is om de hoeveelheid koolhydraten te beperken.

http://lifestyle.nl.msn.com/gezondheid/de-koolhydraat-held-of-boosdoener

March 7, 2012 om 03:56
Het gevaar van afslanken
Bijna de helft van de Nederlanders is te dik. Afvallen is dus een goed idee. Maar pas op, er kleven ook gevaren aan. Vooral als je het te snel doet.
ReageerJe beveelt dit aan88%Je beveelt dit niet aan12%8 keer gedeeld

Entopic
Als je aan het afvallen bent, ben je eigenlijk simpelweg te weinig aan het eten. Dat is ongezond en brengt kwalen met zich mee zoals vermoeidheid, lusteloosheid, chagrijnigheid en concentratiestoornissen. Een aantal vervelende bijwerkingen van afvallen op een rij.

Moe en lusteloos
Het Atkinsdieet, het South beach dieet, Montignac, Sonja Bakker. Als je wilt afvallen is er keuze genoeg. Maar het gevaar van een langdurig dieet volgen, is dat je te weinig van bepaalde voedingsstoffen binnen krijgt. Je krijgt dan een tekort aan vitamines en mineralen. Er kan ook een ijzertekort optreden, met bloedarmoede als gevolg. Daarvan wordt je moe en lusteloos. Ook kun je haaruitval krijgen, breekbare nagels en botafbraak. Op de lange duur kun je last krijgen van minder functionerende organen.

Hoofdpijn
Je lichaam haalt vocht uit drinken, maar ook uit voedsel. Daarvan krijg je nu te weinig binnen, dus je vochtpeil daalt. Hier kun je in het ergste geval nierschade door krijgen. Ook kun je hoofdpijn krijgen omdat afvalstoffen zich ophopen en door het vochttekort niet afgevoerd worden. Onvoldoende vocht kan ook darmproblemen en een slechte stoelgang als gevolg hebben.

Jojo-effect
Omdat je lichaam te weinig calorieën binnen krijgt, zet je lichaam zichzelf op een streng rantsoen. Naast het verlagen van de stofwisseling, gaat het je spiermassa aanspreken om extra energie te krijgen en het tekort aan calorieën op te vangen. Als je weer normaal gaat eten, slaat je lichaam alle extra’s op als vet. Daarnaast verbrand je minder, omdat je stofwisseling is vertraagd en je spiermassa kwijt bent. Spieren verbranden namelijk de meeste energie. Hierdoor kom je razendsnel aan en heb je bereikt wat je nooit wilde; het jojo- effect.

Tekort aan vetten
Bij diëten denk je vaak aan het schrappen van vet en suiker. Maar je lichaam heeft wel degelijk (onverzadigde) vetten nodig om belangrijke vitamines en mineralen op te kunnen nemen. Bij een gebrek hieraan heb je meer kans op gezondheidsproblemen en stemmingsproblemen, zoals een depressie.

Gezond afvallen
Wil je gezond afvallen? Realiseer je dan dat je je eetgewoontes structureel zult moeten aanpassen, anders kom je direct weer aan. En om echt een fit lichaam te hebben, zit er niks anders op dan flink te gaan sporten. Want zoals je nu weet, verbranden spieren de meeste energie. Dus hop, op naar de sportschool, het zwembad of het park om een rondje te rennen. Kom maar op met die gespierde torso!

bron: http://lifestyle.nl.msn.com/dieet/het-gevaar-van-afslanken
March 7, 2012 om 10:06
Cool dat je dit gevonden hebt. Toch altijd het beste als je het zelf uitvindt denk ik altijd maar. Vaak zijn de artikelen op msn wat discutabel, maar dit klopt m.i. wel omdat dit ook op veel sportsites (fitness/bodybuilding) en via andere media te vinden is. De titel vind ik alleen slecht gevonden omdat men hier suggereert dat afslanken op zich gevaarlijk is.. wat een kul. Dat zet mensen (bewust?) op het verkeerde been.
Maar goed, jammer genoeg bestaan er wel slechte methodes om af te vallen en dat weten veel mensen (zeker op deze site helaas) niet. Dat is iets wat ik oprecht echt jammer vind.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan