Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, March 20, 2012

Inge38 woog op het moment van schrijven 72.60 kg (bmi: 27.33).

Vasten tijd.

Dat is natuurlijk een loffelijk streven zo'n 40 dagen vasten tijd. Erg goed om je lijf en geest op te schonen van foute zaken en verleidingen te weerstaan. Geen alcohol, geen sigaretten (met dat laatste heb ik hoegenaamd geen moeite, tenzij ik teveel van het eerste neem. Geloof me, als ik rookgordijnen ga aanleggen is het tijd om mijn autosleutels op een veilige plaats op te bergen, ver bij me uit de buurt. Fiets is ander verhaal. Er even van uit gaand, gezien de kennelijke staat, dat het reeds na het uur is dat de straten, stoepen en vooruit ook parken en portieken bevolkt worden door het nuchtere deel der natie, zal ik hooguit mezelf erg in de nesten (of de Amstel) werken of een gevalletje stoeprand eczeem oplopen. (Hetgeen dan weer verschrikte reacties geeft als je blijft volhouden dat dat te wijten is aan een hockeyer die het niet eens was met mijn beslissing als scheidsrechter.)
Vasten dus, geen snoep, geen vlees en veel meditatie en zelfreflectie.
Ik geloof best dat dat vroeger mogelijk was. De hoofdpersoon uit het eerste gedeelte van het nieuwe testament schijnt te zijn gaan vasten toen hij in de woestijn zat...Ehhhhhh had hij een andere keus dan? 1-800-DOMINO'S bellen?
Ja ja, dat kan ik als atheist nou wel heel sceptisch beweren, maar latere generaties hebben het toch ook gedaan?
Was dat dan niet moeilijk? Ik misbruik even mijn rurale afkomst om te doen of ik er verstand van heb.
Neem de middeleeuwen.....Daar was in de vastentijd vast niet veel te eten. De wintervoorraad aan appels, aardappels en knollen was nou wel zo'n beetje op, of op zijn minst ver over de 'best before date' heen. Nieuwe etenswaren waren er nog niet, alles was zichzelf nog een beetje uit aan het kiemen zeg maar.
Vlees dan? Alle beesten die niet de volgende zomer moesten halen waren vast ook al geslacht en opgegeten en de rest was drachtig. Nogal een kapitaal vernietiging om die dan te gaan verorberen, bovendien waar haalde je een lekker sausje vandaan?
Dan de vraag of er iets anders te doen was dan mediteren en bidden? Spelletjes doen en gesprekken voeren? Met lieden waar je al een hele winter mee binnen zat opgescheept? Denk je dat echt? Hm, conflicthantering en relatietherapie waren nog niet erg actueel.....
Viel de eerste volle maan na 21 maart en daarmee de pasen en de vastentijd vroeg, dan was er geen moer te doen op de bevroren velden, die vallen niet te ploegen en in te zaaien. Viel het allemaal heel laat dan was je juist erg druk met dat soort noeste handarbeid en had je geen tijd om te zondigen.
Heb ik nou voldoende aangetoond dat het eigenlijk heel logisch is dat vasten vroeger wel werd volgehouden en dat ik het nu niet heb gehaald? Dat dat niets te maken heeft met mijn ruggengraat of goddeloosheid? Mooi dan geloof ik het misschien ook......
Feit is dat er even de klad heeft gezeten in het afvallen hier, er ging niets meer af, ondanks sporten en netjes eten.
Om het plateautje te doorbreken heb ik me maar even laten gaan.
Motor aangezwengeld en nu weer vol goede moed verder. De eerste 8 ons zijn alweer verschwunden en ik pak toch nog even de laatste weken van de vasten tijd mee........

Onbekend
March 21, 2012 om 07:13
:yougogirl:
Dan vasten we samen........de laatste weekjes......
March 22, 2012 om 07:49
Ik herken de klad die erin kan komen als je een plateau bereikt. We gaan er weer tegen aan! Weg met winters hamsteren, hallo lekkere lente met salades en buiten bewegen!

Succes, groet Li
March 24, 2012 om 15:53
Plateua's zijn echt killing. Heel veel succes met het vasten ;-)
March 29, 2012 om 07:10
Prachtig geschreven alweer.... en héél waar ook.
Onze jongste heeft morgen 'mondiale dag' op school. Ook in het kader van 'vasten' dus. Als lunchpakket mogen ze allèèn maar boterhammen en een flesje water meenemen. Vind het nu al sneu voor het kind :pruil:
Maar ach, ik ben stiekem in mijn achterhoofd al van plan om hem dan 's avonds maar iets extra lekkers voor te schotelen :lachen:
:knuffel: en succes maar weer
April 8, 2012 om 06:00
:paaskonijn01: fijne paasdagen

Liefs
Mieloveke
Suc6 met vasten
April 17, 2012 om 03:27
Allereerst:
:ballon01: met niet te veel :verjaardagstaart: en wel veel :kado:!

Verder sterkte met de situatie rond je vader, hopen dat er snel meer duidelijkheid is!

liefs
April 17, 2012 om 07:46
Gefeliciteerd met je verjaardag!

Hoe gaat het verder met het afvallen en de broek?

Groet Li
April 17, 2012 om 10:10
Gefeliciteerd met je verjaardag

:rian78:
April 19, 2012 om 07:31
Dag Inge,

Ik zag dat je eergisteren jarig was, dus beter laat dan nooit: gelukkige verjaardag!

Groetjes Bahar
April 27, 2012 om 15:12
Kom je nog even je gewicht doorgeven in de club?

May 23, 2012 om 12:00
Leef je nog :lol: ???
May 23, 2012 om 12:42
We missen je in de club!
Onbekend
May 30, 2012 om 06:13
Ben je nog steeds op vakantie........lekker zeg.....
Ben benieuwd naar je avonturen
June 2, 2012 om 04:30
Hoi, bedankt voor je berichtje... De puzzelstukjes vielen voor mij steeds meer op zijn plek.
Ik heb eerst mijn ervaringen bijgehouden en afgelopen week voorgelegd aan de consulente.
Ze pakte de map met het alergiënoverzicht en de produkten waarvan ik had aangegeven last te hebben, daar stond "gluten". Ben vanochtend voor het eerst sinds weken naar de wc geweest zonder hevige buikpijn, was echt heel blij! Over enkele weken stop ik met cb en ga ik langs de huisarts voor een test gluten / schildklier. Ben benieuwd...
Er is de laatste jaren gelukkig steeds meer te verkrijgen zonder gluten. Wel vind ik het jammer dat het in verhouding zo duur is! Voor ik starte met cb at ik 's avonds eigenlijk onbewust al regelmatig glutenvrij. Ik ben met de glutenvrije produkten al aardig bekend omdat een paar kennissen er ook last van hebben en ik altijd aangepast boodschappen doe als zij op visite komen. Het aparte vind ik dat ik voor mijzelf nooit de link naar een glutenallergie gelegd heb terwijl de symptomen etc. steeds weer in die richting wijzen, en ik hield het steeds op kruiden...
Fijn weekend en jij ook heel veel succes met afvallen!!!
June 3, 2012 om 14:55
Succes met je vakantiekilo's! Ben je goed opgeladen er weer tegenaan te gaan? ;)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan