Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, April 14, 2012

Kaartje1987 woog op het moment van schrijven 76.00 kg (bmi: 23.72).

Goedenmorgen allemaal!

Gisteren was echt een niet zo'n beste dag, het was een beetje crisis op het werk, dus ik heb 's morgens ontbeten en tussendoor 2 koppen koffie en pas 's avonds weer een paar boterhammen. Aangezien mijn lichaam tot voor kort een tijd in de spaarstand stond, doordat ik steeds te weinig at, is dit dus geen goede gewoonte.
Vandaag dus maar weer lekker eten!

Ik heb net mijn BMR berekent, wat bizar is dat eigenlijk! Ik kwam uit op 1724 kcal wat mijn lichaam verbrand per dag! Iemand hier ervaring mee? Als ik dus per dan zo'n 1400 kcal zou eten, en nog wat extra zou bewegen, dan zou ik dus lekker verder moeten afvallen?

Ik blijf momenteel even een beetje hangen, na het sporten ben ik juist iets zwaarder en het resultaat van goed eten en veel bewegen zie ik pas een week later...
Mijn doel voor deze week ( zondag 80.0) is dus niet behaald, misschien volgende week?

Liefs en allemaal heel veel succes dit weekend!

Karin

April 15, 2012 om 03:13
Hoi Kaartje,

Ik begrijp uit je reactie bij mij dat je ook christen bent?
Voor mij inderdaad nog even een paar lastige kilo's te gaan. Vooral ook omdat ik mezelf meer toesta, en het daardoor langzamer gaat. Maar ja, het plan was dan ook om in ieder geval tot de 70 te gaan, en daarna nog die laatste paar kilo's vooral te gaan voor extra spieren en minder vet... Maar dat lukt ook nog niet zo, als ik alle lekkere extraatjes neem. Ach, ik geef mezelf de tijd!

Je BMR is niet wat je op een dag verbrandt, maar wat je verbrandt in rust, dus als je de hele dag op bed zou blijven liggen zeg maar... Overigens kan je je BMR hier gewoon op de site zien (via dieetdagboek, beweging), die hoef je dus niet uit te rekenen. Ik vraag me alleen af of je ook echt bedoelt dat 1724 je BMR is, want dat lijkt me vrij hoog (bij mij is t bv 1480 of zo, op dit moment, bij een BMI van 24).
Maar als t wel klopt, dan verbrand je dus meer dan die 1724 kcal die je hebt uitgerekend, want je loopt, sport, etc. Dat is niet helemaal precies uit te rekenen hier op de site, dan kom je veel te hoog uit... Dus dan kan je makkelijker uitgaan van de gemiddeldes die er hier gegeven worden.

Om 500 gram af te vallen, moet je ongeveer 4000 kcal meer verbranden dan eten. Uiteraard is het in je lichaam ongetwijfeld ingewikkelder dan dit, maar hier kan je wel vanuit gaan. Zorg dat je elke dag 400 kcal minder eet dan je verbrandt, en na 10 dagen ben je 500 gram kwijt.

1400 kcal per dag gaan eten is wel oke, maar je moet opletten dat je ook niet te weinig gaat eten, om die spaarstand te voorkomen. Bovendien krijg je, als je te weinig eet, ook te weinig gezonde voedingsstoffen binnen.

Succes met het maken van goede keuzes!

April 15, 2012 om 03:17
Succes komende week!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan