Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, April 14, 2012

Tinaina woog op het moment van schrijven 73.10 kg (bmi: 28.91).

Ja hoor, toch echt vocht vasthouden. Gisteren flink gesport, net als eergisteren, en ook nog netjes 300 kcal onder mijn BMR gebleven en tóch vandaag weer 2 ons meer dan gisteren. In totaal dus 1,1 kilo maar liefst meer dan eergisteren (!!!), dat kan werkelijk ónmogelijk lichaamsvet zijn. Ik hou het dus op hormonaal veroorzaakt vasthouden. Scheelt soms wel 2 kilo, ik weet het en ik ken het maar het is toch nooit leuk.
Even doorbijten dus en wachten op betere tijden. Vanmiddag/vanavond ga ik tóch lekker een paar wijntjes drinken en lekkere hapjes eten op een verjaardag, ik ben benieuwd wat de weegschaal morgen weer zegt.
Als de hormoontjes meepraten is het altijd erg slecht te voorspellen. Maar... binnen 1 week zal ik weer terug op die 72 kilo komen én binnen 2 weken zal ik daaronder gaan, let maar op.

Onbekend
April 15, 2012 om 07:22
Hoi Tinaina, ik kwam toevallig op je pagina uit :-) Ik ben sinds kort aangemeld, tenminste, al wel een tijdje maar sinds gisteren met openbaar profiel omdat ik het toch wel prettig vind om steun te krijgen en te geven. Ik weet wat je bedoelt; ook al ben ik bijna 5 kg kwijt, toch gaat het gewichtsverlies zoooo langzaam en ik weet niet wat ik eraan kan doen. Ik sport erg veel en let echt op wat ik eet alsmede de hoeveelheid, ok, zo nu en dan trakteer ik mezelf op een lekker rood wijntje en een toastje met brie of gerookte zalm. Ik vind dat ik dat dan verdien en anders houdt geen mens het vol om te lijnen toch? Ik heb eigenlijk nooit gedacht aan hormonaal of vocht vasthouden. Zou dat het kunnen zijn?
Ik wens je v oor nu veel succes om weer terug op die 72 te komen! Gaat je lukken hoor!
:veelsucces:

Groetjes,
Elise
April 15, 2012 om 08:08
Hoi Elise, dank je voor je berichtje! Ja, ik denk echt, ik weet wel zeker dat hormonen/je cyclus een woordje meespreken. Hoe en hoeveel precies is alleen lastig te zeggen, dat kan verschillen. Omdat ik een vrij regelmatige cyclus heb kan ik heel duidelijk een patroon zien, en dus ook hoe ik vanaf de 2e helft van mijn cyclus tot aan de menstruatie soms tot wel 2 kilo extra ga 'vasthouden'. Eigenlijk hou ik dan alles vast; vocht, emoties en zelfs mijn stoelgang lijdt eronder... Het is trouwens niet alleen op de weegschaal te zien, het opgeblazen gevoel betekent ook letterlijk dat kleren bijvoorbeeld strakker zitten.
Het voelt ook altijd als een hele opluchting als alles weer 'losgelaten' wordt. En dan kan ik dus in een paar dagen tijd ook weer heel snel gewicht verliezen; allemaal vocht dus.
Dat het per saldo langzaam gaat is wel normaal, dat moet ook eigenlijk wel, wil je niet gaan jojo-en. Ongeveer tot een halve kilo lichaamsvet eraf per week (bereik je door dagelijks ongeveer -500 kcal) is nog reëel, daarboven gaat je lichaam vanalles doen om te zorgen dat je niet te snel gewicht kwijtraakt. Dan verklaart het de noodtoestand als het ware, en gaat het op spaar.
Kijk dus uit met meer dan -500 kcal van je BMR per dag. Een keertje is natuurlijk niet erg, maar niet consequent, want dat kan ervoor zorgen dat je veel langzamer gaat afvallen. Er staat hier op de website ook ergens een artikel van Anne daarover.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan