Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, April 14, 2012

Jolijt woog op het moment van schrijven 79.90 kg (bmi: 27.65).

15 april
Deze week het vreselijke bericht van het overlijden van Els. En gisteren ook nog gehoord dat een buurman niet meer beter wordt.
Soms slaat de schrik je om het hart. Wat kan je doen? Proberen gezond te leven, maar dat geeft geen garanties. Wat je in ieder geval kan doen : genieten van de mensen om je heen, en de kleine mooie dingetjes van het leven. Verspil geen tijd en energie aan onnodige boosheid en gemopper.
Of, om wat luchtiger te besluiten met de slagzin van de slijter : het leven is te kort om slechte wijn te drinken!
Dat wilde ik gewoon even kwijt....


14 april
Wat hebben we vanmorgen weer grenzeloos genoten: velden vol knalgele dotterbloemen, de eerste pinksterbloemen, de laatste bosanemoontjes....witte klaverzuring, bijna-bloeiende krentenboompjes, een lentegroen waasje over de bomen, uitzicht op het kerktorentje van Anloo...

Een rondje van 12 km lopen we met de nordicstokken in ietsje meer dan 2 uur, dus dat valt wel onder lekker doorlopen. Soms over brede zandpaden, maar vaker over smalle paadjes langs het Oudemolense diep, over heuvelachtige heide, door sproookjesachtige bosjes, en soms ook gewoon via een plankje over een beekje, en dan verder langs de oever waar bijna geen mens ooit komt.

De weg gaat verder, eindeloos..... maar eindigt dan toch weer in een gezellig café achter een lekkere kop koffie! Sommige onverlaten (en dat zijn dan ook nog dunnerds!) menen daar dan weer appeltaart bij te moeten nemen :whaaa: maar ik heb dapper weerstand geboden..... is ook wel nodig, want er is deze week een boel geschommeld, maar na een hoopvolle start zitten alle onsjes er weer aan.

Echter, dit weekend geen bezoek, geen verjaardagen, uitsluitend slank voer in huis - alles sal reg kom. Ik heb me de hele week braaf gedragen. De beloning moet nu toch volgen!
Wat een beetje roet in het eten gooit is dat ik kort geleden weer mocht minderen met schildkliermedicatie. Heel fijn, maar het lichaam moet dan wel weer even wennen. Kortom, gewoon stug volhouden. De resultaten komen vanzelf wel.

Nu weer even aan het werk achter de computer, er liggen nog steeds hele stapels. Poeslief heeft de situatie juist ingeschat (het mens zit hier voorlopig nog wel even) en zich op schoot genesteld.

April 14, 2012 om 12:13
Ohhhh, wat klinkt dat weer heerlijk.
Kan niet wachten tot het weer zo ver is.
April 15, 2012 om 07:39
Hoi Jolijt

Precies wat je schrijft is ook zo, geniet en de tijd vliegt ook. Bij leven komt ook verdriet.
En inderdaad ik probeer ook goede wijn te drinken.
Want van goedkope krijg je vaak ook hoofdpijn.
Leuk dat ik de zelfde afstand heb gelopen 12 km volgende week moet ik er 16 lopen.
En ga zo maar door.
Straks weer naar moeder.
Fijne zondag!
:christ:
Onbekend
April 15, 2012 om 10:49
Inderdaad, je hoort steeds meer om je heen gebeuren, komt denk ik ook wel omdat we zelf ook ouder worden. Zet je weer met beide benen op de grond!
Helaas liet het zonnetje vandaag verstek gaan, maar we hebben de hele berg hout toch verstouwd en al heel veel opgeruimd. Nu ligt er nog een kleinere berg die nog gezaagd moet worden. Laat de winter maar weer komen (maar nu nog even niet!:knipoog2: )
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan