Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, April 30, 2012

Famkewildeman woog op het moment van schrijven 68.20 kg (bmi: 23.60).Goedenavond allemaal,

Hebben jullie een leuke Koninginnedag gehad?
Ik heb een actieve dag gehad. Vanmorgen begonnen met een rondje hardlopen. Het ging heel goed. Ik ontdekte dat ik een rondje kon lopen, en ik heb zelfs nog twee minuten meer hardgelopen dan eigenlijk volgens het schema moet. Het is echt heerlijk om zo de dag te beginnen, nog voor het ontbijt, daar heb ik echt profijt van, dat ik daarna lekker wakker ben en met een goed gevoel de dag ben begonnen.
De volgende training is alweer les 10 van Start to Run. Dan begin ik aan de vierde week; met daarbij 2x 4 minuten hardlopen. Ik weet inmiddels dat me dat best zal lukken, dus eigenlijk heb ik er al wel weer zin in!

Daarna ben ik lekker in bad geweest, en heb ik boodschappen gedaan. Bij het winkelcentrum (is een behoorlijk groot en gezellig winkelgebied) was het erg gezellig met kinderen met kleedjes en zo. De laatste boodschappen gedaan voor het eten van vanavond en ook meteen voor de komende week. Nu hoef ik pas zaterdag weer boodschappen te doen, lekker makkelijk.

Met mijn man ging het vandaag helaas niet zo goed, dus die is de hele dag binnen gebleven. Tja, het was ff niet anders...
Ik ben aan het begin van de middag op de fiets gesprongen en naar Utrecht gefietst. Daar heb ik eerst een gezond broodje gehaald bij Bakker Bart, een bartje met ham, sla, komkommer en rode ui. Mjammie, lekker en toch gezond.
Daarna wat over de vrijmarkt gelopen, nog o.a. een doos met 3 1000-stukjes-puzzels gekocht. Alvast voor de vakantie, die gaat mee op vakantie, heerlijk!

Toen weer op de fiets terug naar huis, ff relaxen en vervolgens een maaltijdsalade maken voor het etentje van vanavond. We gingen met vier bevriende buurgezinnen met elkaar eten. Iedereen zou wat te eten maken; ik heb een maaltijdsalade met rucola, ei, limabonen, sperziebonen en rode ui gemaakt. Had laatst een kaartje met dit recept meegenomen bij de AH. En het bleek ook echt lekker te zijn!
Daarnaast had ik gisteren kletskoppen gebakken, en daar had ik nu ijs bij gekocht en caramelsaus, en daar een leuk dessert van gemaakt. Dat was echt super lekker, maar natuurlijk absoluut niet lijn-proof. Nou ja, dat is zo'n salade ook niet helemaal, is ook nog behoorlijk vet, maar ja, door de olijfolie zijn het wel goede vetten...
Al met al heb ik heel veel gegeten. Ik heb t allemaal ingevuld op de site, en dan komt er uit dat ik zo'n 2250 kcal gegeten heb vandaag! Veel te veel natuurlijk voor mijn doen, maar ik had niet het idee dat ik me nou heel erg te buiten ben gegaan. Maar ja, er zal toch wel wat van kloppen, denk ik... Gelukkig kom ik qua beweging ook dicht bij de 2250 kcal (nou ja, hoe ik t opschrijf (BMR + extra activiteiten (=hardlopen en fietsen), eigenlijk is het nog meer), dus dat maakt het toch iets minder erg.

Ik hoop dan ook dat de weegschaal toch lief voor me zal blijven. Ik zat inmiddels sinds 5 dagen laag in de 68,* kg, daar was ik helemaal blij mee! Dus hopelijk zorgt deze ene uitschieter niet voor al te veel onrust en blijf ik mooi laag in de 68,* kg... Dan gaan we weer verder toewerken naar de 67,* kg!

Ik hoop dat julie een mooie dag hebben gehad. Mijn dag was dus wat minder leuk dan gehoopt, omdat mijn man niet mee kon, maar ik heb verder wel veel actieve en leuke dingen gedaan. En dus lekker eten gegeten!

Nu ben ik erg sloom, nog even een kopje thee drinken en dan houd ik het voor gezien voor vandaag... Morgen weer vroeg werken, en daarna naar mijn vrijwilligerswerk... Druk dagje dus weer.

Iedereen een fijne week!


UPDATE 1-5: Niet te vroeg juichen, ook afwachten wat het morgen wordt, maar vandaag was ik toch maar mooi netjes 68,0 kg! Een goed begin van mei!


May 1, 2012 om 02:06
's morgens sporten is inderdaad heerlijk... Voor mijn zwangerschap deed ik dat ook vaak, het lijkt wel alsof je dan de hele dag veel fitter bent. Misschien moet ik in de ideeenbus op de sportschool toch maar een kinderopvang aanprijzen! haha
May 1, 2012 om 03:18
Hoihoi,

's Morgens sporten is inderdaad echt superlekker. Ik merk ook dat me dat zoveel deugd doet. Heerlijk voor dag en dauw, ik kan daar echt volop van genieten. Gisteren wezen skeeleren en daarna naar Den Haag geweest voor Qday! Wel wat slechte dingetjes gegeten maar niet rampzalig slecht. Jammer dat je man niet meekon maar je wat minder voelen kan hij ook niets aan doen. Ik hoop dat hij zich vandaag weer beter voelt. Je lijntje gaat goed hoor, je belijft dalen! :) Superknap wat je allemaal bereikt hebt. Ik doe nu vaker oefeningen 's avonds op een matje en ik merk dat mijn huid strakker wordt. Daarnaast heb ik nu speciale bodylotion gekocht bij de kruidvat en ik zie echt wel verschil :D.

Fijne dag vandaag en werkse!!
May 1, 2012 om 03:37
hi,
klinkt - ondanks dat je man niet mee kon - toch als een geslaagde dag. Leuk die puzzels voor op vakantie.
En inderdaad, 's morgens hardlopen, dan begint de dag lekker!
Wat doe je voor vrijwilligerswerk?
Koninginnedag was leuk, lekker met de kinderen op de vrijmarkt gestaan (eigen broodjes mee), maar wel een ijsje 's middags - vonden ze heerlijk en ik ook :-)

Fijne dag!
Groetjes, Emilie
Onbekend
May 1, 2012 om 10:04
Wow, top Famke, Je gaat helemaal goed. Ik zou een voorbeeld aan je moeten nemen... deed ik al maar toch ben ik zelf de mist in gegaan met koninginnedag... had toch een liga moeten meenemen.... Komt helemaal goed, hopelijk nog voor morgen in je lijstje.
succes verder!
groetjes
May 2, 2012 om 03:24
Zie dat je nog ff moet wachten op je 67, maar het komt er aan. Die laatste loodjes zijn zwaar.
Is het weer beter met je man?
Wens je een te genieten dag.

Liefs Kerensa
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan